• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.12.2021

15:29

SKANDALOZNO PONAŠANJE PRIVREMENIH INSTITUCIJA U PRIŠTINI! Da li je cilj dijaloga da jedna strana poštuje sve, a druga ništa?

TANJUG/ Sava Radovanović

Politika

SKANDALOZNO PONAŠANJE PRIVREMENIH INSTITUCIJA U PRIŠTINI! Da li je cilj dijaloga da jedna strana poštuje sve, a druga ništa?

Podeli vest

Vlada Srbije najoštrije protestuje povodom skandaloznog ponašanja privremenih institucija u Prištini koje su danas još jednom zabranile ulaz na teritoriju Kosova i Metohije Petru Petkoviću, direktoru Kancelarije za KiM

Predsednica Vlade Ana Brnabić navodi da je ovo peti put da se Petkoviću zabranjuje ulaz na teritoriju naše južne pokrajine. 

- Ono što je najbizarnije u ovoj situaciji jeste da se ova zabrana dešava samo nekoliko dana nakon što je Evropska unija eksplicitno pozvala Prištinu da poštuje sporazume i Petkoviću omogući posetu Kosovu i Metohiji - rekla je premijerka.

Foto: Kancelarija za KiM

Petru Petkoviću ponovo zabranjena poseta KiM

Brnabić je istakla da ovakvo bahato i necivilizovano ponašanje privremenih institucija u Prištini, koje se ponavlja iznova i iznova, više ne vodi ničemu. 

- Pitam Evropsku uniju i međunarodnu zajednicu – dokle ovako? Koliko dugo mislite da tolerišete ovakvo ponašanje? Koliko će se još izvestilac EU za Kosovo i Metohiju biti gluv i slep na kršenje elementarnih ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji u 21. veku, a baviti se svim i svačim u centralnoj Srbiji – od rudarstva do bubamare?

ŠIPTARI PONOVO IZIGRAVAJU SILU! Petkoviću ponovo zabranjena poseta KiM!

Predsednica Vlade ističe da je Petar Petković posetu uredno prijavio i da je imao nameru da obiđe srpski narod na Kosovu i Metohiji, učenike Bogoslovije u Prizrenu i povratnike u selu Novake. 

- Kada vam 2021. godine neko zabrani posetu studentima i povratnicima u svoja ognjišta i uručenje pomoći ugroženim porodicama, ne mogu a da se ne zapitam o čemu mi uopšte treba da razgovaramo dalje? Zahtevam od Evropske unije da se jasno odredi prema ovakvom ponašanju Prištine i konačno nam stavi do znanja da li je cilj dijaloga normalizacija odnosa i obezbeđivanje normalnog života svom stanovništvu Kosova i Metohije, ili su u pitanju razgovori koji su sami sebi cilj, dok jedna strana poštuje sve sporazume a druga strana čini sve kako bi izbegla ispunjavanje obaveza koje iz sporazuma proističu - izjavila je premijerka.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija