• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.12.2021

21:31

NOVAK ĐOKOVIĆ: Ograđujem se od političkih zahteva na protestima u Beogradu!

Reuters

Politika

NOVAK ĐOKOVIĆ: Ograđujem se od političkih zahteva na protestima u Beogradu!

Podeli vest

Srpski teniser je odlučio da iskaže svoje mišljenje

Novak Đoković se oglasio na Instagramu povodom svoje sinoćnje objave.

On je u opširnom izlaganju napisao da se ograđuje od političkih zahteva na protestima u Beogradu, već da je njegov cilj bio samo da se podigne svest o zdravom životu i zdravlju.

Saopštenje našeg tenisera prenosimo u celosti:

S obzirom na aktuelne gradjanske proteste širom Srbije koji ukazuju na neophodnost ozbiljnog i konkretnog pristupa u vezi sa važnim ekološkim pitanjima odlučio sam da se javno obratim, uveren u ogroman značaj ovih tema za sve nas. Svestan sam da postoje i drugi zahtevi koji se čuju na protestu, a koji imaju političku konotaciju. Želim da se ogradim od “pozicije” i “opozicije”, političkih struja bilo koje vrste. Uvek sam se trudio da budem APOLITIČAN.

Smeta mi što čovek ne može da istakne svoj lični stav i mišljenje o osnovnim elementima za život i zdravlje kao sto su Vazduh, Voda i Hrana, a da ne bude “obeležen” kao levičar, desničar, opozicionar, demokrata, naprednjak, socijalista itd. Uprkos tome, lično biram da izađem u javnost i kažem šta mislim za odredjene teme za koje smatram da su veoma važne.

Nisam se ustručavao u prošlosti da zauzmem stav i borim se za tenisere i sportiste kojima je neophodan glas i pomoć od nekih “zvučnijih” imena u našem sportu. Iako mi se to često “obilo o glavu” u kontekstu medija i osude/kritike koju sam nepravedno dobijao i nastavljam da dobijam i dalje, neću odustati da se borim za pravdu i istinu. Zahvalan sam što imam svest o tome i trudim se da se pridržavam pravih životnih vrednosti i načela za koje smatram da su osnova života svakog pojedinca i zdravog društva.

Čujem komentare - što se jedan sportista “meša tamo gde mu nije mesto”, ali ja sam čovek pre nego sto sam sportista ili bilo šta drugo. Kao svako drugi. U profesionalnom tenisu da bi dostigao vrhunski nivo rezultata, i ostao na tom nivou više godina, neophodno je voditi računa o zdravlju u svakom smislu.

Sve što se dešava u životu sportiste - hrana, odmor, trening, vazduh, voda, oporavak , način razmišljanja, emotivno stanje, karakterne osobine, utiče direktno na konačan sportski rezultat. Kroz sopstveno iskustvo uviđam koliko je svest o sebi i holistički pristup zdravlju doprineo na dugovečnost moje karijere i rezultate koje beležim. Više od svega, ta svest uticala je na pozitivne promene u mom životu i načinu na koji živim i kako se osećam u svom telu. S obzirom na dosadašnje lično iskustvo koje imam i određeno znanje u oblasti zdravlja koje sam stekao kroz karijeru i život, osećam da imam pravo da podelim svoje mišljenje o ovoj temi sa ljudima. Kvalitet vazduha u Beogradu ( a i širom Srbije ) je zabrinjavajuće loš , već decenijama unazad. Kvalitet vode i hrane je isto upitan. To su osnovni elementi za zdravlje čoveka i ekosistema. Ako radimo na tome da u nama vlada optimalno stanje zdravlja i zdrava sredina, onda će se transformisati i naš život na bolje. Kada bi iskoristili energiju koju trošimo na sport, politiku, društvo, muziku, i ostale stvari, u ZDRAVLJE , gde bi nam bio kraj?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
TVV

pre 2 godine

NII APOLITICAN ONOG TRENA KADA SI POCEOA DA RADIS SA USTASOM IVANISEVICEM...TI SI USTASA... I TVOJ PAD SLEDI I TO U SRBIJI

samopostovanje

pre 2 godine

novak se jako brine za ekologiju...onda sjedne u svoj avion i zapuca na havaje da se malo okupa u havajskim vodama...tako se brine ekologija...ko vam je srbi kriv kad nemate svoj avion...

Pera

pre 2 godine

Premlacivanje ljudi .. razbijanje autobusa i kola .. maltretiranje dece i majki . . to ti je ok? Znas kad ces da osvojis neki turnir .. NIKAD VISE !!!!

Ja

pre 2 godine

Jasno je rekao da je protiv Rio Tinta, sta nije jasno?

Penzionerj

pre 2 godine

Nole, odakle ti pomisao i tvrdnja da se unazad deset godina ne ulaže u zdravlje. Naravno da se ogroman novac ulaže u zdravlje. Možda nisi obavešten kao Koštunica da je ova vlast izgradila bolnica kao što niko nije, kupljeni uredjaji, prvi u vakcinama, respiratorima i šta sve. Koja budala nevoli čist vazduh? A tek u razne filtere za prečišćavanje kako ti kažeš za čist vazduh. Imamo li para da ne ložimo drva i ugalj. Nemamo. Ko nebih voleo sve na dugme. Bolje bi bilo da si uložio energiju da pobedite Hrvate. Neću da kažem ustaše jer si ti sada sportista. Sada si sportista i time se bavi nemoj navlačiti ljutnju naroda na sebe jer si ti naša dika, naš heroj, naš najveći Srbin. Potrudi se da nas razveseliš u narednim takmičenjima. Sve najbolje i da si zaštićen od korone.

Raka

pre 2 godine

Naknadna pamet,, uvek govori vise o xoveku nego o izgovorenom. Nije sramota biti opozicija, neka ti je sa srecim.

dekduba

pre 2 godine

Kakva bagra primenjuju isti recept za Djokovica i Ivanica i uvlace ih u politicko blato

Rada

pre 2 godine

Sve je ovo lepo i plemenito, naizgled, ali Novak Đoković niti živi niti plaća porez u Srbiji pa ne vidim kako ima pravo da sudi o ovdašnjem stanju ekologije. Pogotovu što je bilo glasina da njegova tašta ima kapital u onoj firmi koja je sve rečice na Stsroj planini spakovala u cevi. Drugo, razmislite: ako po Noletovom savetu pozatvaramo sve ekološki štetne pogone u Srbiji, hoće li Nole od svojih para da izdržava tu armiju nezaposlenih? Neće nego budžet Srbije u koji Nole NE uplaćuje porez.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija