Kobajagi ekologija, a iza toga politički marifetluk i pokušaj prevare građana! Đorđević: VLADAVINU DRAGANA ĐILASA NAROD PAMTI PO ZLU!

TANJUG/ Sava Radovanović

09:01 Politika 28

Informer | 06. 12. 2021.

Kobajagi ekologija, a iza toga politički marifetluk i pokušaj prevare građana! Đorđević: VLADAVINU DRAGANA ĐILASA NAROD PAMTI PO ZLU!

​Beograd i njegovi stanovnici, kao i građani još nekih mesta u Srbiji, nažalost, bili su izloženi dvosatnom maltretiranju (moglo bi se slobodno reći i terorisanju) od strane malog broja demonstranata, koji su se odazvali pozivu lažnih ekololoških udruženja i tobožnjih "ekoloških" aktivista na protesno okupljanje. Njihov izgovor za blokadu vitalnih saobraćajnica u nekim gradovima Srbije bio je navodna "zabrinutost" za ekološki aspekt problema i potencijalne opasnosti po životnu sredinu pri otvaranju rudnika litijuma u Zapadnoj Srbiji, kao i nezadovoljstvo u vezi sa dva zakona, Zakona o referendumu i Zakona o ekspropiraciji, istakao je Zoran Đorđević, član Predsedništva Srpske napredne stranke


​U isto to vreme, predsednik Aleksandar Vučić, bio je, kako je i obećao pre tri dana, u Gornjim Nedeljicama, da u direktnom razgovoru sa ljudima iz 18 sela sa područja Jadarskog kraja čuje njihove probleme, da u neposrednom kontaktu sa meštanima razjasni sve njihove sumnje i nedoumice u vezi sa rudnikom litijuma i da, lično, bez posrednika, kako to i inače rade odgovorni i ozbiljni državnici, čuje glas naroda.

Srbija je demokratska zemlja, u kojoj su sloboda okupljanja i sloboda mišljenja Ustavom i zakonima garantovana prava - te su stoga, mogao bi zaključiti neko lakoveran i nedovoljno upućen, građani i imali pravo da protestvuju i da na taj način iskažu svoje nezadovoljstvo. Teorijski tačno, ali pod uslovom da to i takvo okupljanje ne ograničava, niti otežava (ili u potpunosti sprečava, kao što je to bilo u ovom slučaju) tuđa prava, kao što je, recimo, pravo na slobodu kretanja, a pogotovo da to ne čini na nezakonit način - neprijavljenim skupovima, na mestima na kojima se ne ugrožava samo bezbednost saobraćaja već i opšta bezbednost i životi ljudi.

Ne znam šta bi taj - neko, neobavešten i lakoveran, zaključio na osnovu scena viđenih danas u Beogradu i nekim gradovima Srbije, kada su ljudi, naročito naši stariji sugrađani, bili prinuđeni da napuste vozila javnog prevoza i da pešače do svojih domova, neki od njih noseći decu u rukama, ili kada je nepregledna kolona vozila na međunarodnom putnom pravcu dva sata stajala u mestu da bi "ekološki svesni" građani iskazali svoje nezadovoljstvo. Možda bi i prihvatio obrazloženje lažnih ekoloških aktivista, da je to "sasvim demokratski postupak", u skladu sa zakonom garantovanim ljudskim pravima i slobodama koje vladaju u demokratskim državama i možda se ne bi zapitao - šta je sa njegovim ljudskim pravima i slobodama, pre svih sa pravom na slobodno kretanje - ali možda bi mu, lakovernom i nedovoljno upućenom u suštinu stvari, trebalo pojasniti o čemu se tu zapravo radi i možda bi on onda svoje mišljenje promenio.

Izneti mu sve dokaze i činjenice da se tu ne radi o "zabrinutosti" građana i "svesnih" ekoloških "eksperata" i aktivista, već da je u pitanju smišljena, spolja naručena, kordinirana i usmeravana akcija, prava vojna operacija u formi specijalnog, hibridnog rata protiv Srbije, "uvijena" u ekološku zastavu, po ugledu na sve one tzv. "obojene"  revolucije, koje su isti centri svetske moći širom Evrope već organizovali.

Objasniti mu i dokazati da se radi o posebnoj formi rata, kojim se pokušava "disciplinovati" Srbija, rata kojim treba destabilizovati Srbiju i kojim se pokušava zaustaviti oporavak i vaskrs Srbije, kijim se pokušava sprečiti da Srbija, pre svih predsednik Aleksandar Vučić, vodi politiku koja je zasnovana jedino na srpskim državnim i nacionalnim interesima, a ne na dodvoravanju i služenju moćnima, pa ma ko oni bili i ma kako moćni bili.

SNS

Zoran Đorđević

Upoznati ga, argumentima, sa tim da se ne radi ni o kakvim "borcima za demokratiju i slobodu", već da iza svega stoji samo lični interes tih preispoljenih bitangi i štetočina, zgubidana, nesposobnih neradnika i profesionalnih mrzitelja Aleksandra Vučića i Srbije, koji su skloni prisvajanju narodnog novca i za koje je Srbija potpuno nevažna, osim u slučaju ako ne vladaju njom i ne pljačkaju je, kako su to činili dok su bili na vlasti. Dati mu neoborive dokaze da nisu u pitanju ekološki razlozi, niti da su vođe tog "ekološkog ustanka" ljudi koji su iskreno zabrinuti za taj apspekt problema, već da se radi o pukoj i ogoljenoj borbi za vlast, jer je vlast jedino što ih interesuje, kao i da svi ti "politički neutralni i politički neangažovani ekolozi" nisu ništa drugo do interesna skupina, grupa potplaćenih i stranim intersima vođenih politikanata, kao i da je samo privid da se radi o nekim "novim" ljudima, koji nisu političari.

Taj nekakav A.J. Ćuta, ili izvesni, samozvani ekološki lider, Savo Manojlović, samo su maska pod kojom se kriju mnogi, recimo čuveni "ekološki ekspert" Zelenović, iz Šapca, ili pak vrhunska ekološka stučnjakinja, Marinika Tepić, usko specijalizovana za ekološke probleme morovićkih kokošaka. Takođe, pod tom maskom je i onaj koji vuče sve konce u ovoj ujdurmi, po nalogu inostranih mentora, najnetalentovaniji među političarima i tajkun ovdašnji, Dragan Đilas.

I on to čini iz "ekološke" senke, skriven - jer zna da ga narod neće, da narod po zlu pamti njegovu vladavinu - ali se uzda u to da će mnoge, lakoverne i nedovoljno upućene, moći na ovaj način da prevari.

Zbog toga, znači, zaključiće taj - neko, lakoveran i nedovoljno obavešten, svi ti napadi, naročito na predsednika i njegovu porodicu, zbog toga stvaranje haosa na ulicama, nalik današnjem, zato i svakodnevna gebelsovska kampanja na svim tajkunskim medijima, zbog toga i pritisci spolja, zato pretnje, uslovljavanja, ucene.

Da, upravo je tako: Kobajagi ekologija - a iza toga, politički marifetluk i pokušaj prevare građana. Još jedan, uzaludan, očajnički potez političkih gubitnika okupljenih oko ideje da budu dobro plaćene sluge i poslušnici, bez obzira koliko to bilo protivno interesima Srbije i njenih građana.Dana

06.12.2021. 09:25

Ma kakvi ekolozi, palili su sve sto su stigli a ovamo glume da im je stalo do zemlje!


Tina

06.12.2021. 09:27

Nisu oni nikakvi ekolozi, jer da im je stvarno stalo do toga ne bi toliko divljali i palili baklje!


Nada

06.12.2021. 09:28

Ako se divljanjem i nasiljem postaje ekolog ona stvarno svaka cast svima koji toliko vole svoju zemlju a ovamo pale sve zivo.


Mina

06.12.2021. 09:40

Jasno je da se Djilas I njegovi saradnici kriju iza ekoloških razloga, preko kojih se bore za vlast, jer je vlast jedino što ih interesuje, a ne ekoligoja I životna sredina.


Maja

06.12.2021. 09:41

Možemo se kladiti da 2/3 naroda, koji je izašao u subotu na protest, nije imalo blage veze zašto su tamo, ni šta rade. Bitno da se protestuje.. Zbog čega ? Ma nije bitno...


Maja

06.12.2021. 09:43

Ono je bio opšti haos u subotu. Zar je to Srbija kakvu želite da gledate kada bi Đilas bio na vlasti ?? KATASTROFA


Maja

06.12.2021. 09:44

Srbija Đilasovu vladavinu pamti po zlu, pustoši i ništavilu.... Zar nam to opet treba ? Ni pod tačku razno !


Darko

06.12.2021. 09:55

I sve što Đilas danas radi isto tako nije dobro kao ni vreme njegove vladavine. Đilas nas asocira na nasilje, krađu, laži...


Momir

06.12.2021. 10:04

Đilas nije nista dobro radio da bi ga po dobrom pamtali !


Olga

06.12.2021. 10:06

Pa kako se može drugačije pamtiti šta je dao narodu samo tugu cemer i jad sve živo je pokrao i pozatvarao.


Milka

06.12.2021. 10:07

Đilas je veliki protivnik Srbije samo zeli korist za sebe gradjani ga ne zanimaju!JAna

06.12.2021. 10:10

Ovaj scenario u Srbiji nece proci, cak ni pod plastom laznih ekologa..


JAna

06.12.2021. 10:12

Nema ovde ni e od ekoloskih protesta, cilj je jasan..a to je pokusaj rusenja predsednika Vucica..


JAna

06.12.2021. 10:15

Tokom proteska mogli smo samo da vidimo nevidjeni prostakluk..


Žika

06.12.2021. 10:21

Pod maskom ekologije su izveli narod na ulicu da viče uuuaaa Vučiću i sl. Ali je narod prozreo zlu nameru tajkuna i stranih agentura i cela ova stvar ima da bude završena za najviše mesec dana. Živi bili, pa videli!


Kaca

06.12.2021. 10:25

Narod nece dozvoliti da opozicija koju cine Djilas i Marinika,preuzmu vlast, jer su Srbiju doveli do ruba propasti i bankrota!


Jeca

06.12.2021. 10:27

Svi već znaju da su ovi protesti maska zarad ličnih interesa tajkunskih i lopovske ,,gospode,,.


Nešo N

06.12.2021. 10:50

Ma kakva ekologija kakvi bakrači. Đilasa i njegovu Mariniku samo interesuje da se nekako dočepaju vlasti, a ekologija im je na poslednjem mestu.


Zanja

06.12.2021. 10:58

Cista politika i jos cistija borba za vlast samo vrlo pogresnom metodom pokrenuta!Ekologija je za dobrobit svih a opozicija juri za dobrobit svojih dzepova.


Kaiajhs

06.12.2021. 11:33

Jasno se vidi da iza protesta stoji Djilas i pokusaj da prikupi koji politicki poen ali dodji juce. Nece moci to tako.


Marija

06.12.2021. 12:06

Slike svedoče o tome šta su kvazi ekolozi koji se toliko zalažu za zaštitu životne sredine ostavili iza sebe.


Mila

06.12.2021. 12:07

Prevaranti su ovi nazovi ekolozi na čijem čelu stoji ološ Đilas kome je jedini cilj da uništi imovinu naše prelepe Srbije.


Nena

06.12.2021. 12:08

Divljaci i nevaspitani ološi koji misle da se nasiljem nešto postiže.


ljubica

06.12.2021. 12:55

Divljaci pokušavaju da se domognu vlasti sve pod velom ekologije.


Milos

06.12.2021. 12:59

Svi smo videli sta su ti kobajage ekolozi radili ,jel to rade pravi ekolozi pale baklje ,piju i napijaju se i bacaju smece gde stignu .


Marina

06.12.2021. 13:01

To nisu nikakvi ekolozi vec nasilnici koji su izasli da prave nerede .


Milan

06.12.2021. 13:02

Od samog pocetka to nisu bili ekoloski vec politicki protesti.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.