• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.12.2021

13:18

Sutra ću izaći sa merama koje država planira da uradi!

Tanjug/Zoran Žestić

Politika

Sutra ću izaći sa merama koje država planira da uradi!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pronađeno rešenje za izmenu Zakona o eksproprijaciji koje će sutra biti predstavljeno javnosti ako tokom dana budu dobijene potvrde od više nadležnih institucija da je sve u skladu sa Ustavom


"Sutra ću vas obavestiti i posebno govoriti o toj temi. Pripremamo ceo paket i analiziramo i sve zahteve i našli smo rešenje oko Zakona o ekspropiojaciji koje vam danas neću saopštiti. Spremam dodatne provevere, još jednom da ne bismo učinili nešto protivustavno", rekao je Vučić na pitanje novinara da li će potpisati izmene Zakona o eksproprijaciji usvojene u skupštini i šta će se menjati, ako se bude nešto dodatno menjalo.

Vučić je rekao da će se sutra znati više o tome.

"Izlazimo sutra sa tim ako danas dobijemo potvrdu od više nadležnih institucija koje su suštinski nadležne, kao i pravnih eksperata, i onda ćemo izaći u javnost sa tim", dodao je predsednik.


Na pitanje novinara N1 da li je shvatio da su izmene Zakona o eksproprijaciji usvojene u skupštini proitivustavne ako Savet za borbu protiv korupcije kaže da njegovo sprovođenje može dovesti do kršenja osnovnih prava i da zakon omogućava korupciju, Vučić je rekao da nije znao da je Savet za borbu protiv korupcije telo koje donosi odluku da li je nešto u skladu sa Ustavom ili nije.

"Da su rekli drugačije, sigurno mi ne biste rekli da su oni stručni za to i ne znam gde to piše da su oni nadležni i stručni za tumačenje Ustava", zapitao je Vučić. Predsednik je rekao da je za njega najvažnije što se tiče projekta Jadar da sasluša građane koji tamo žive, a ne političare.

"Kao što sam ih slušao u Gornjim Nedeljicama, da slušam ljude koji se bave svojim životom, budućnošsću i svojom decom. Ni na koji način nismo krivi, osim što je bilo svakako nemara i nedovoljno razgovora i nedovljno pažnje posvećeno ljudima i njihovim problemima. Iako su drugi nadležni za to, spreman sam da preuzmem tu vrstu krivice na sebe i zato sam i otišao u Gornje Nedeljice i zato sa svima njima razgovaram", naveo je Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kaže da je isto tako morao da objašanjava građanima koliko je važan Beograd na vodi i kako će mnogo toga da promeni, kao i oko gradnje metroa.

Kaže da bi trebalo onda porušiti novobeogradske blokove 45, 44, 70 i 70a jer su na 150 metara od reni bunara, dok su reni bunari od metroa na Makiškom polju udaljeni 2,5 kilometra.

"Po pitanju Rio Tinta, naši ljudi nisu obavili posao i nisu ni sa kim razgovarali, ne u smislu da li podržavaju ili ne", kazao je Vučić.

Dodao je da razume obične ljude koji se sekiraju i traže da hoće čist vazduh.

"To čoveka moram da slušam, ali da slušam Ðilasa, Tepićku i Zelenovića i druge, koji su uzeli za samo dva placa tamo 717.000 evra od Rio Tinta i izašli na protest protiv Rio Tinta, pa je l mislite da su svi ovde poludeli i da niko ne razume o čemuje ovde reč", naveo je Vučić.

Ponovio je da će sutra izaći u javnost sa merama i stvarima koje država planira da uradi.

"Šta mislimo da uradimo i kakvi su naši planovi, sa analizom svega onoga što sam čuo i video u Nedeljicama, šta je to što nam je narod rekao i šta je to što ćemo mi da uradimo", kazao je Vučić.

Dodao je da su za tri i po meseca izbori i da svi koji misle drugačije imaju priliku da vide da li će narod glasati za njih.

"Samo se na izborima donosi odluka o tome ko će da upravlja ovom zemljom i neka narod odluči da li će da glasa za licemerje onih koji uzimaju pare od Rio Tinta, pa protestuju protiv te kompanije, ili za ljude koji se bore za interese naroda i nisu uzeli ni dinara od Rio Tinta", zaključio je Vučić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
taki

pre 2 godine

Uz vas smo. Interesi naroda su nam na prvom mestu,predhodnih lopova nam je preko glave.

Nešo N

pre 2 godine

Mere će sigurno biti u korist građana Srbije.

Sanja

pre 2 godine

Vi ste pokazali i dokazali sta je vama na prvom mestu i ko .Zato i jeste i bicete na mestu precednika ,a ovi sto su protiv vas mogu da pokusavaju sta hoce,dzaba im.

Glasinac

pre 2 godine

Pa zbog toga Vučić i dobija ogromnu podršku građana.

Sanja

pre 2 godine

Ne sumnjam u odluku države. Mora se stati protestima na put! Predsednik sve što je do sada uradio, uradio je u korist države!

Pera Savic

pre 2 godine

Pa ko bi drugi resio problem sem nas predsednik.

Micko

pre 2 godine

Kao što predsednik kaže, Zakon će zaštititi interes Srbije i njenih građana. A oni koji smatraju da su Zakon i Ustav loši, imaju priliku da putem izbora dođu na vlast pa da menjaju kako oni hoće. Svi smo videli kakvi su bili zakoni i Ustav dok su bili na vlasti.

Sanja

pre 2 godine

Drzava ce doneti pravo resenje da narod pre svega bude zadovoljan!

drasko

pre 2 godine

Svaku meru koju bude donela drzava bice u najbolje interesu svojih gradjana

Nina

pre 2 godine

Sve po PS-u sto bi rekli. Sigurnost je u prave ruke i verujem im!

Nele

pre 2 godine

Uz vas smo predsedniče, verujemo da ćete sve što budete uradili biti nama na korist.

kole

pre 2 godine

Narod vec zna istinu. Treba ih obavestiti o daljim desavanjima. Da se smire nemiri. A opozicija ce stalno nesto novo da izmislja samo da izadje na ulice i da sprovodi svoju kampanju!

Hana

pre 2 godine

Svi smo uz Vucica, nama ne trebaju lopovi koji ce nam sve uzeti!

Baki

pre 2 godine

Vucic je dokazao ko je njemu na prvom mestu, a to su njegovi gradjani i zemlja!

Reja

pre 2 godine

Protestima se mora stati na put, Vucic opet dokazao sta mu je najbitnije!

Perica Savic

pre 2 godine

Predsednik Vucic ce sigurno naci resenje koje odgovara gradjanima Srbije.

Neca

pre 2 godine

Predsedniku su gradjani na prvom mestu i on ce sve da uradi da gradjanima bude dobro!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija