• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.12.2021

11:28

Vučić se sastao se sa direktorom Svetskog ekonomskog foruma za Evropu, Evroaziju i Bliski istok

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Vučić se sastao se sa direktorom Svetskog ekonomskog foruma za Evropu, Evroaziju i Bliski istok

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas regionalnog direktora Svetskog ekonomskog foruma Mireka Dušeka, u okviru priprema za godišnje zasedanje tog Foruma u Davosu

 

Vučić je istakao značaj koji saradnja sa Svetskim ekonomskim forumom ima za Srbiju, s obzirom na ostvarene kontakte sa brojnim ličnostima od uticaja na svetskoj političkoj i poslovnoj sceni tokom godišnjih zasedanja u Davosu, kao i neprocenjivo znanje i iskustvo koje prenose učesnici iz različitih delova sveta, što je našoj zemlji donelo mnogo koristi, posebno u oblasti ekonomije.

Dušek je čestitao na ekonomskim rezultatima Srbije, uz pozitivne ocene aktivnostima naše zemlje u oblasti digitalizacije. Izrazio je očekivanje da će okolnosti da dozvole da godišnje zasedanje u Davosu sledećeg januara bude održano po planu i da će predsednik Vučić učestvovati, kao i ranijih godina, posebno na panelu o Zapadnom Balkanu.



Tim povodom dvojica sagovornika su razmotrili aktuelnu situaciju u regionu.

Vučić je predstavnicima Svetskog ekonomskog foruma izrazio zahvalnost za pomoć u osnivanju nacionalnog Centra za četvrtu industrijsku revoluciju, kao dela svetske mreže tih centara, koja je napravljena sa ciljem da obezbedi saradnju država i kompanija u razvoju i primeni tehnologije u javnom interesu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jeka

pre 2 godine

Očekujemo dobre vesti sa ovog sastanka, sa direktorom Svetskog ekonomskog foruma!

Venko

pre 2 godine

Evo prilike da se odnosi i sa Zapadom i sa Istokom unaprede mada situacija je takva da nam je medjunarodni polozaj odlican zahvaljujuci predsedniku.

Merima

pre 2 godine

Ovaj sastanak je još jedan u nizu do sada održanih koji će građanima Srbiji doneti dobre vesti.

Snežana

pre 2 godine

Učešće Srbije na Svetskom ekonomskom forumu je od značaja za našu ekonomiju i saradnju sa celim svetom. Pripreme za godišnje zasedanje su u toku što potvrđuje i ovaj sastanak.

Milka

pre 2 godine

Veliki je značaj koji saradnja sa Svetskim ekonomskim forumom ima za Srbiju, kao i kontakt sa brojnim ljudima od uticaja na svetskoj političkoj i poslovnoj sceni .

Ozbiljna

pre 2 godine

Srbija vođena Vučoćevom snagom,napreduje svaki dan,dobija čestitke od mnogih ,a sada i od direktora svetskog ekonomskog foruma.

Ana

pre 2 godine

Srbija je postala prepoznata u svetu po inovacijam, turizmu, sportistima, naucnicima..Ovo bi trebalo dobro iskoristiti u Davosu.

Maja

pre 2 godine

Poseta direktora Svtskog ekonomskog foruma je dokaz da Srbija napreduje u ekonomskom smislu jako brzo i redno, kao i u svakom drugom pogledu.

Aleksandra

pre 2 godine

Ova poseta regionalnog direktora svetskog ekonomskog forma je dokaz ekonomskog razvoja Srbije, njenog napretka i znak da je Srbija cenjena drzava.

Nikola

pre 2 godine

Vazno je ucestvovati u globalnim ekonomskim i politickim iniv=cijativama, kako bi se usvojilo novo znanje i iskustvo i unapredila saradnja sa drugim drzavama.

Pera

pre 2 godine

Predsednik svakim danom radi na poboljsanju polozaja nase zemlje.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija