• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.12.2021

21:42

BRAMERC I AĐIJUS NAPALI SRBIJU PRED SAVETOM BEZBEDNOSTI UN!

Printscreen TV Pink

Politika

BRAMERC I AĐIJUS NAPALI SRBIJU PRED SAVETOM BEZBEDNOSTI UN!

Podeli vest

Glavni tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Serž Bramerc i ambasadori zapadnih zemalja osudili su danas na sednici Saveta bezbednosti UN veličanje "ratnih zločinaca", a Bramerc je kao jedan od primera naveo mural posvećen srpskom generalu Ratku Mladiću u Beogradu

- Mural Ratku Mladiću u Beogradu i objava ekstremističkih grupa iz dijaspore Ruande imaju jedno tužnu zajedničku stvar. Oni pokazuju da danas, više od 25 godina kasnije, postoje i dalje oni koji negiraju, relativizuju i minimizuju presude suda o (navodnom) genocidu, zločinima protiv čovečnosti i ratnim zločinima - rekao je Bramerc.

Bramerc je u svom šestomesečnom izveštaju Savetu bezbednosti upitao kako je moguće da "mnogi još uvek Mladića vide kao heroja srpskog naroda, nakon što je osuđen na doživotni zatvor na sudu na osnovu ogromnih dokaza o njegovim zločinima".

- Nažalost, čini se da istina i pravda prečesto ne dobijaju podršku koja im je potrebna, rečima i delima - rekao je Bramerc.

On je, takođe, osudio vlasti Hrvatske zbog sprečavanja istraga o zločinima hrvatskih vojnika nad pripadnicima srpskog naroda u BiH.

- Kakvu poruku šalje vlada Hrvatske kada svoje sudove sprečava da istraže optužbe o zločinima nad bosanskim Srbima - rekao je Bramerc.

On je upitao i "kako bošnjački političari mogu da insistiraju da se poštuju presude o njihovim žrtvama, a krivični progon njihovih komandanata nazivaju politički motivisanim", preneo je Radio slobodna Evropa (RSE).

- Realnost je da se negiranje genocida i slavljenje ratnih zločinaca koristi za sprečavanje pomirenja, izazivanje mržnje i za destabilizaciju mira i bezbednosti - naglasio je Bramerc.

On je istakao važnost saradnje haškog tužilaštva sa tužiocima za ratne zločine u zemljama bivše Jugoslavije.

Bramerc je rekao da su tužiocima za ratne zločine u Srbiji, na njihov zahtev, ustupljene "dve važne istrage protiv osumnjičenih visokog ranga", kao i dokazi u dva predmeta protiv osumnjičenih "srednjeg" ranga, koji su preuzeti od BiH, prenosi RSE.

Predsednik Mehanizma sudija Karmel Ađijus i predstavnici SAD i Velike Britanije u Savetu bezbednosti UN još jednom su pozvali Srbiju da ispuni "svoju međunarodnu obavezu i izruči Hagu dvoje radikala Petra Jojića i Vjericu Radetu".

Predstavnik SAD je, kako navodi RSE, izrazio "ozbiljnu zabrinutost" zbog "nesaradnje Srbije sa Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove".

- Srbija ima obavezu da sarađuje sa Mehanizmom i pozivamo je da postupi po nalogu tog suda, da uhapsi i izruči bivše poslanike Srpske radikalne stranke, Jojića i Radetu", istakao je američki diplomata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aco

pre 2 godine

Osudio hrvatsku zbog zlocina nad srpskim narodom u BiH a ne u Hrvatskoj??????/

Zoran

pre 2 godine

Kako to da ih ne brine veličanje hrvatskih zločinaca u hrvatskoj i muslimanskih zločinaca u bosni?

MrKamenjarac

pre 2 godine

....ZAR OVO DJUBRE JOS DUVA;RAK GA IZEO......

MrKamenjarac

pre 2 godine

....ZAR OVO DJUBRE JOS DUVA;RAK GA IZEO......

MrKamenjarac

pre 2 godine

....ZAR OVO DJUBRE JOS DUVA;RAK GA IZEO......

MrKamenjarac

pre 2 godine

....ZAR OVO DJUBRE JOS DUVA;RAK GA IZEO......

MrKamenjarac

pre 2 godine

....ZAR OVO DJUBRE JOS DUVA;RAK GA IZEO......

MrKamenjarac

pre 2 godine

....ZAR OVO DJUBRE JOS DUVA;RAK GA IZEO......

Rodic

pre 2 godine

A gde su ratni zlocinci zapadne alijanse koji su poubijali hiljade neduzne dece staraca i neduznih civila u bomardovanju Srba u Bosni i Hercegovini i Srbiji. A gde su ratni zlocinci koji pobili neduzne novinare RTS-a ili clanove kineske ambasade. Sve to isto tako prezentujete SB i isporucite i osudite sve te ratne zlocince.

Milutin

pre 2 godine

Srbima ce general uvek biti idol i to se ne može promeniti.vlada treba da imenuje Dr.Šešelja za specijalnog izaslanika za haški tribunal.

milankukic

pre 2 godine

to su po mom skromnom mišljenju dva andretalca i rvnici ,lažovi peru zapadnu bruku er su shvatili da su napali neddužne Srbe zarad ustaša,šiptara i muđahedina

sumadinac

pre 2 godine

Svi oslobodeni zlocinci nisu nosili puske u rukama zamenili su puske i delili caj za ratnikei pitali ako hocete ima mleko i med .BRAMAC JE ZAPADNA FUKARA KAO I MNOGI DRUI ima ih dosta.

nekonebitan

pre 2 godine

- Srbija ima obavezu da sarađuje sa Mehanizmom i pozivamo je da postupi po nalogu tog suda, da uhapsi i izruči bivše poslanike Srpske radikalne stranke, Jojića i Radetu", istakao je američki diplomata. - Valjda je taj tribunal osnovan da sudi zlocincima ratova na balkanu a ne politickim licnostima. Srbija ima svoje sudove i velika je greska bila sto smo uopste nekog izrucili politickom sudu kojeg najvise finansiraju drzave kojima je cilj unistiti Srbiju i srpski narod. Srbi najvece zrtve svih ratova u poslednjih 120 godina pa kako mogu onda biti i najveci zlocinci. Jesmo li mi to sami sebe ubijali, klali, vesali, isterivali sa vekovne zemlje?

ratko

pre 2 godine

i ti i tebi slicni moyete da nas uhvatite malo nize

spremaju se optuznice

pre 2 godine

Cini mi se da ce Vucic, Dacic, Palma, Vulin i ostali saradnici genocidnog rezima da idu u Hag,

argamedon

pre 2 godine

cekaj , u pravnom smislu Bramerc je prekrsio zakon i pocinio kriminalno delo agresije na Jugoslaviju , zasto se kriminalci poput Bramerca obracaju a zasto se nijedna od mnogih zrtava klintonove pedofilije ne obrati ujedinjenim nacijama , pedofil Klinton i zlocinacki saucesnik Bramerc su silovali Jugoslaviju , a u ujedinjenim nacijama Bramerc i Adjijus predstavljaju rimskosolomonske imperijalne vatikanske pedofilske strukture i 5000 katolickih svestenika pedofila koji sikuju decu svaki dan a ne odgovaraju pred zakonom niti ih ko bombarduje , zati Bramerc takodjer predstavlja klintonove pedofilske strukture Epstajna i Vajnstajna , brizelske lepoldijanske habsburske oligarhijske nacisticke i britanske robovlasnicke peodiflske imperijalne monarhisticke rogate satanisticke strukture Primca Edrjua u Lolita Ekspresu na pedofilskim orgijam u solomonovm haremuna devicanskim ostrvima ili sa Peter Nygardom i Bil Gejtsom na Bahamima .Bramerc je kao i epstajnova sekretarica Ghislaine Maxwell koja se svakodnevno obracala u ujedinjenim nacijama i pljackala milione od radnicke klase dok je za to organizovala silovanje d ece putem Lolita Ekspresa i masovne pedofilske orgije za funkcionere ujedinjenih nacija . I zasto drzava Srbija nije omogucila gradjanuima Srbije da podnesu tuzbu i pokrenu pravni postupak protiv pedofila Klintona i pedoiflske organizacije Ujedinjenih Nacija , pa veroovatno zato sto vi svi radite protiv srpskog naroda a radite za strane rimskosolomonske interesa engleskog pedofila Kuracdjordjewitza koji je dosao sa engleskog peodfilskog dvoreca i kojeg je dostavila zapadno okupatorska nacisticka peodiflska struktura tj. zlocinac Nato koji je prekrsio medjunarodni zakon , mir i bezbednost dece i pocinio zlocin i silovanje Jugoslavije . Bramerc mora odgovarati za saucesnistvo u masovnoj pedofiliji i za saucesnistvo u silovanju Jugoslavije . A jugoslavenski generali Ratko Mladic i Radovan Karadzic su zakonski branili srpskn decu od katolickih rasista nacista, islamskih terorista i siledzija poput pedofila Klintona i Bramerca .

Fikus

pre 2 godine

Jedan po jedan srbomrzac se uključuje u sve očigledniju novu zaveru protiv Srbije i Srpskog naroda, bez trunke stida, čak ni ne pokušavaju da to čine prikriveno nego otvoreno udaraju ...

petar

pre 2 godine

Ovakva retorika je prisutna samo kod zapadnih zločinaca, koji bi da uvere svet da su ispravno postupili bombardovanjem SRJ.Neko od naših političara bi konačno morao da u SB UN SAOPŠTI sve prevare i celokupnu monstruoznu propagandu Nato-članica. Nisu oni više nikakav reper ni merilo za napredne ideje i dela, A dali su uopšte ikad i bili. KOLONIZATORI I UBICE. Napao ih Ratko Mladić u njihovim zemljama ?! Idioti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija