• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

15.12.2021

23:40

Boško: Đilase, nestani odmah! HIT! LIDER DVERI IMA REŠENJE ZA PROBLEME OPOZICIJE

Politika

Boško: Đilase, nestani odmah! HIT! LIDER DVERI IMA REŠENJE ZA PROBLEME OPOZICIJE

Podeli vest

Da bi opozicija imala šansu na predstojećim izborima, Dragan Đilas mora potpuno da se povuče iz javnosti, poručio Boško Obradović

Tajkun Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde (SSP), mora odmah da nestane sa političke scene kako bi opozicija imala bilo kakve šanse na predstojećim izborima!
Ovo kaže lider Dveri Boško Obradović, koji naglašava da samo Đilasovo povlačenje može da pomogne opozicionim partijama na predstojećim predsedničkim, parlamentarnim i beogradskim izborima. Problem je, međutim, to što Đilasu očigledno ne pada na pamet nikakvo povlačenje.

 
Prevara naroda

Kada bi se ostvario scenario koji priželjkuje Obradović, bila bi to još jedna podvala srpskom narodu, kao ona iz 2000, kada je zavladao dosovski režim
Ognjen Karanović, Centar za društvenu stabilnost



Samoproglašeni lideri
Boško Obradović ističe da je spreman da povuče svoju najavljenu predsedničku kandidaturu ukoliko dođe do opozicionog dogovora u vezi sa zajedničkim kandidatom.
- Spreman sam da povučem svoju kandidaturu za predsednika ukoliko dođe do dogovora opozicije o jednom, jedinstvenom zajedničkom kandidatu. Ali nema takvih razgovora, a kamoli dogovora. Problem je što u redovima kolega iz bojkot opozicije nema Zorana Đinđića, nema onoga koji je bio spreman da se povuče i istakne Vojislava Koštunicu za predsedničkog kandidata jer je dobro znao da samo dokazani patriota može da pobedi Slobodana Miloševića. Isti je slučaj danas i sa Aleksandrom Vučićem i to znaju moje kolege u opoziciji, ali oni ne idu Đinđićevim putem - rekao je Obradović, jasno aludirajući na Đilasa.


Lider Dveri optužuje kolege iz opozicije da žele da uspostave potpunu političku dominaciju, predstavljaju sebe i jedino sebe kao "pravu opoziciju".
- Glupo i nepošteno bi bilo da se neke kolege samoproglase jedinom opozicijom i da pokušaju da ostvare monopol na opoziciono delovanje negirajući sve nas druge. To nije realno i to jako šteti zajedničkim interesima u borbi za smenu vlasti - upozorava Obradović.
I dok se Dragan Đilas juče nije oglašavao ovim povodom, analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da Obradović sasvim realno sagledava stanje u biračkom telu.
- Bez jakog patriotski nastrojenog kandidata, u postojećim okolnostima ugroženosti Srbije i srpskog naroda anacionalni građanistički nastrojen kandidat sa jedinom političkom platformom: "Ua, Vučić" nema šta da traži na izborima... - naglašava Stanković.


Nemaju šanse
Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost, na drugoj strani, ocenjuje da opozicija sasvim sigurno nema nikakve šanse na predsedničkim izborima, bez obzira na to da li se grupiše u jednu, dve ili tri kolone.
- Sva istraživanja javnog mnenja jasno ukazuju na to da će Vučić i SNS, kao i cela vladajuća koalicija, pobediti na svim izbornim nivoima u aprilu 2022. godine. Obradović je nesumnjivo izneo ispravnu izbornu logiku, jer bilo koji naš političar gubi poverenje ukoliko narod zaključi da tom političaru nedostaje patriotska svest. Ali sve i kada bi se ostvario scenario koji priželjkuje Obradović, bila bi to još jedna podvala srpskom narodu, kao ona iz 2000. godine, kada je zavladao dosovski režim - zaključuje Karanović.
 

Profesor Zec: Pričali smo o kandidaturi, ali ja neću!

 

Profesor Miodrag Zec potvrdio je juče da su u opoziciji vođeni neformalni razgovori o tome da on bude kandidat za predsednika.
- Sa mnom su svi pričali, ali ja nikome nisam rekao da hoću da se kandidujem. Suštinski, o tome nije vođen ozbiljan razgovor, nego neki ljudi misle da imam političkog kredita kod običnog sveta. I to je možda i tačno, ali to ne znači ništa. O kandidaturi nisam razmišljao, jer na tom mestu bi svakako trebalo da bude neko mlađi - kazao je Zec.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Boško, jel si zaboravio da si sa Đilasom bio dve godine i radio iste stvari kao i on, nasilno ulazio u RTS, u narodnu skupštinu i da ne nabrajam dalje, i bio njegova perjanica, a sada pereš ruke od njega! Ili možda, Boško misliš, da je narod zaboravio!? Evo da te obavestim Boško, narod još uvek pamti ko si ti! Nije narod baš toliko bez mozga koliko bi ti želeo! Pročitan je taj tvoj lažni patriotizam! Boško, ŽIVELA SRBIJA! Znamo ko si!

Mila

pre 2 godine

Pored toga sto je svetska lopovcina Djilas se sluzi isključivo prljavim igrama.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija