• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.12.2021

12:56

Gradonačelnik Bakić obišao radove na uklanjanju divlje deponije na prostoru bivše fabrike „Zorka“ u Subotici

Strahinja Babović

Politika

Gradonačelnik Bakić obišao radove na uklanjanju divlje deponije na prostoru bivše fabrike „Zorka“ u Subotici

Podeli vest

"Grad Subotica je posvećen unapređenju kvaliteta života stanovnika Mesne zajednice ’Zorka’ i ovo je jedna od aktivnosti koje se preduzimaju u tom cilju. Izdvojili smo dva miliona dinara za čišćenje ovog prostora koji obuhvata oko 1.600 metara kvadratnih, gde se procenjuje da je odloženo skoro pet stotina tona otpada“, izjavio je danas gradonačelnik Subotice Stevan Bakić nakon obilaska završnih radova na uklanjanju divlje deponije na prostoru nekadašnjeg kompleksa hemijske industrije „Zorka“, u Subotici.

Uz podsećanje da je nedavno u akciji sadnje drveća u naselju Prozivka, realizovanoj u okviru projekta „Zelena Srbija“, najavio da će ova divlja deponija uskoro biti uklonjenja, gradonačelnik Bakić je naglasio da će Grad Subotica i ubuduće biti posvećen ekologiji i unapređenju životne sredine i da Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ na dnevnom nivou sprovodi aktivnosti koje se odnose na zaštitu životne sredine.

Foto: Strahinja Babović

- Apelujem na naše sugrađane da prestanu da odlažu otpad i na ovoj lokaciji. Gradska deponija je jedino mesto gde se on propisno može odložiti. Cilj nam je da na teritoriji našeg grada nemamo divljih deponija, tim pre što smo njihov broj umanjili za oko trideset poslednjih nekoliko godina. To će biti moguće, samo ako i građani žele da nam pomognu u ostvarenju tog cilja - poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Strahinja Babović

I direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Slobodan Milošev apelovao je i na Subotičane, i na preduzeća u Subotici, da otpad ne odlažu na nedozvoljena mesta i na taj način stvaraju divlje deponije.

Foto: Strahinja Babović

- Ne postoji nijedan razlog da građani ili preduzeća odlažu otpad na nedozvoljena mesta, jer JKP ’Čistoća i zelenilo’ po planu i programu nedeljnog odvoženja smeća odnosi otpad iz domaćinstava i kontejnera preduzeća na deponiju. U planu je da, uz podršku lokalne samouprave i gradonačelnika Bakića, uklonimo i preostalih 16 divljih deponija koje se nalaze na teritoriji grada. Nadam se da ćemo uskoro imati čistu Suboticu i da će naš grad moći da novac koji ulaže u čišćenje divljih deponija usmeri u izgradnju dečjih igrališta, vrtića ili u neke druge objekte - istakao je Slobodan Milošev.

Foto: Strahinja Babović

Foto: Strahinja Babović

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija