• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.12.2021

12:48

PROTESTI SU UNIŠTILI ĐILASA! Vučićević: Znam najnovija istraživanja, IZGUBILI SU POLOVINU PODRŠKE KOJU SU IMALI!

Printscreen You Tube/Novo Jutro

Politika

PROTESTI SU UNIŠTILI ĐILASA! Vučićević: Znam najnovija istraživanja, IZGUBILI SU POLOVINU PODRŠKE KOJU SU IMALI!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević govorio je u Jutarnjem programu RTV Pink o blokadama puteva i lažnim ekolozima

 

Govoreći o tome da je u subotu najavljen skup ispred zgarde Vlade, Vučićević je rekao da je to juče najavio Aleksandar Jovanović Ćuta, ne zato što su shvatili da je loše blokirati puteve već jer su shvatili da ih nema dovoljno. 

- Prošle nedelje ih je bilo smešno malo. To se prošle nedelje pretvorilo u prebijanje i linčovanje nedužnih ljudi. Kada govorimo o nemiloj sceni kod Sava centra, prebijaju nedužnog čoveka, prebija ga profesor Univerziteta Pašanski, nažalost, teško oboleo od mržnje. Naneli su čoveku teške telesne povrede i razlupali mu automobil. Bez ikakve krivice, čovek ništa nije uradio. Danas je 6. dan od toga, da li se neko ogradio od toga, ne da je osudio, da je Đilas, Marinika, Savo rekao "ja ovo suđujem", nego da kaže "ovo nije moja politika"? Zato što to jeste njihova politika, nažalost.

Savo Manojlović

- Čitao sam jutros intervju sa Savom Manojlovićem. Da li ste videli tu "genijalnost"? Koliko tu nema ničega... Koliko je to prazno, koliko je to najjeftinije, najbednije, najprostačkije politikanstvo. On je prvo imao neke zahteve, pa je pokrenuo neki ekološki ustanak, pa su neki koji su realni, a i neki koji nisu baš realni, prihvaćeni, pa je organizovao proslavu - odustajemo od blokada, pa je zaratio sa ovim svojima. I onda sad "veliki genije" Savo Manojlović ne zna šta će, da bi se napravio važan, šmeker, junak, kaže "Zamislite, dobio sam SMS poruku Javite se. Aleksandar Vučić. To je bruka i sramota, tako nešto se ne radi.

- Ja ne znam da li ga je predsednik zvao, a i da ga je zvao - šta je tu loše. Ako ga je zvao, zvao ga je da bi čuo od njega koji su to problemi, šta to on kao nekakav predvodnik misli. Ali to što je uradio Savo Manojlović vam govori koliko je on loš čovek. Privatne poruke se u javnom diskursu nikada ne zloupotrebljavaju. 

Foto: Printscreen You Tube/Novo Jutro

- Savo Manojlović, koji laže da je Harvardovac, kaže "Meni je Vučić poslao poruku". Šta to govori osim da si ti jedna politikantska karikatura koja zloupotrebljava privatne prepiske pokušavajući da stekne najjadnije, najbednije politikanske poenčiće?!

- Kaže Savo Manojlović "Mi smo na Harvardu učili"... Kom Harvardu, čoveče. Da bi javnost znala, on nije studirao na Harvardu, on je završio neki kurs na Harvardu. Po toj logici ja bih mogao da se hvalim da sam britanski diplomata, bio sam na nekom kursu, učio sam malo novinarstvo i tamo. Pa šta? Ta bezočna laž u svim smerovima, taj spin i mržnja, navijanje za srpsku nesreću u svakoj prilici... 

Nasilje na protestima

- Pogledajte vi kako se evropske policije obračunavaju sa nasilnicima, a pogledajte kako reaguje naša policija. Nijedan pendrek nije podignut.

Ovako to radi policija u evropskim zemljama! Na protestu u Luksemburgu policija uporebila vodeni top, ima i uhapšenih! Video

- Hteli su provokacijom da nateraju državu na eventualnu neodmerenu reakciju da bi pokrenuli tu obojenu revoluciju da bi sebe prikazali kao žrtvu. Ali im nije prošao plan. 

Quo vadis, Aida

- Sad insistiraju da javni medijski servis mora da prikaže film, a pre samo nekoliko meseci su napadali Daru iz Jasenovca zato što je Dara iz Jasenovca, a ne iz Srebrenice.

- Negde sam pročitao negde na društvenim mrežama sumanuti predlog da Jasmila Žbanić koja je snimila film treba da dobije status počasnog građanina da li Beograda ili nekog drugog grada u Srbiji. Ta žena koja je režiser tog filma, najgoreg antisrpskog huškačkog filma, u kojem glume i neki poznati srpski glumci - Isaković glumi Ratka Mladića i prikazuje ga kao najveću zver. Potpuni istorijski falsifikat, najstrašnije laži i izmišljotine. Ja sam sebe naterao da pogledam film i taj film nikada ne treba da bude prikazan na RTS jer je najgora propaganda, najveće zlo. 

A ta rediteljka filma koji ovde sad neki glorifikiju je učestvovala na protestima ispred suda u Sarajevu gde se traži oslobađajuća presuda Dragana Vikića. Dragan Vikić je bivši ratni komandant specijalne policije u Srajevu, po majci Srbin, po ocu Hrvat, koji je lično rukovodio i komandovao streljanjem srpskih zarobljenika i srpskih civila na Kazanima. Mali broj Srba to zna. Taj Dragan Vikić je optužen i suđeno mu je u Sarajevu, a Jasmila Žbanić je tražila da on bude oslobođen. Kada Dragan Vikić u ime Alije Iezbegovića strelja nedužne Srbe, i civile, i maloletne, i žene i stare ljude onda je to demokratija, a kada neko sa druuge strane strelja ljude onda je to genocid. 

- Ona slavi Nasera Orića, imate izjave svedoka da je svojeručno oči vadio živim ljudima, i on je za gospođu Žbanić junak. 

"Srbi su počinili genocid u Prijedoru, Zvorniku i Foči" Zvezda filma "Quo vadis, Aida", na đilasovskoj N1 PRETI RATOM: Branićemo BiH!

- Emiru Hadžihafizbegoviću je Lazar Ristovski lepo odgovorio. To je čovek koji je najveće pare zaradio u Beogradu, sada je najveći srbomrzac, a neki ovde ga slave. Dajte malo dostojanstva, da mi Srbi malo cenimo sebe. On je usred rata pozivao na zločine protiv Srba. 

Energetska kriza

- Ti isti danas likuju, lažu, izmišljaju, da je najveća energetska kriza i kolaps u Evropi upravo u Srbiji. Oni misle da smo mi debili, da građani Srbije nemaju internet, upravljač od televizora i da samo gledaju N1. 

- Evropa je u ovoj mećavi doživela mnogo veće probleme nego Srbija. Pokrajina Štajasrka, koja je jednim delom u Sloveniji, a većim delom u Austriji, u jednom trenutku 30 odsto svih domaćinstava nisu imali struju. To se u Srbiji nikada nije desilo. Jučerašnji podaci su da je 3.300 domaćinstava bilo bez struje.  

Foto: Printscreen You Tube/Novo Jutro

- Kao što težak sneg obara drveće, tako pravi probleme i sa banderama i sa dalekovodima. U takvoj situaciji, mi smo kao država, uz velike greške, to niko ne spori i ne krije, juče bili na 99,99 odsto snabdevenosti strujom. Niko se nije napravo lud i rekao "ništa se ne dešava". 

- Greške su greške i za to neko mora da snosi odgovornost. Oni koji su odgovorni moraju da odgovaraju, sve će biti do kraja istaženo i utvrđeno. 

- Neki hejterski mediji kažu da je najgore u Srbiji. Nije najgore, nije ni najbolje, ali je daleko od najgoreg. U tom trenutku država preuzima odgovornost, predsednik se obraća javnosti, Vlada saziva sednicu, poziva predsednika, nadležne direktore i donose se ozbiljni zaključci. Dan posle toga mi imamo snabedevenost strujom na nivou cele Srbije 99,99%. Kada pričamo o energetici, za vreme Vučićeve vlasti se gradi Kostolac B. Za poslednjih 40 godina ništa od kapaciteta EPS nije izgrađeno. Od Titovog vremena mi nismo napravili nijedan značajniji kapacitet u elektroenergetskom sektoru u Srbiji. 

- Nas su ubeđivali pre samo godinu dana nekakvi stručnjaci, ekolozi i ostali, da treba da odustanemo od termoelektrana, od Kostolca, od novih kapaciteta u Obrenovcu. Hvala dragom Bogu pa ih je Vučić prozreo i rekao da to tako ne može. Pogledajte vi ovu bizarnu situaciju, mi smo imali u toku ovih najgorih snežnih padavina dane kada nije bilo dovoljno vetra da rade vetroparkovi.  tom trenutku, po nekim ugovorima koji su neki ekološki stručnjaci potpisali u prethodnim godinama, mi smo morali privatnim firmama koje imaju te vetroparkove da plaćamo bilansiranje energije. Ne razumem se do kraja u to, ali su to ugovori nepovoljni po državu, a povoljni za te tajkune koji imaju pravo da energiju iz obnovljivih izvora izvoze, bez ikakve kontrole, u inostranstvo. Država nemam nikakvu vlast nad njohovom energijom, ali ima odgovornost da plaća njihove gubitke energije. 

- Ovo što se desilo je 10 puta manje nego što se desilo mnogo bogatijim evropskim zemljama. 

Cena gasa

- Siguran sam da ćemo i za dodatne količine gasa dobiti povoljnu cenu. Predsednik Vučić je sa predsednikom Putinom napravio istorijski dogovor za Srbiju. Sada vidimo koliko je to značajan i veliki dogovor. Mi dobijamo gas po ceni višestrukoj manjoj od ostalih. Ta cena je odobrena za cenu gasa koju smo mi trošili u istom periodu prošle godine.  

- Mi smo industrijski znatno uznapredovali, imamo više fabrika. Svake nedelje imate vesti o otvaranju novih pogona, fabrika, gradilišta. Vučić je otvorio više fabrika u Nišu nego što su oni u celoj Srbiji.  Mi danas trošimo znatno više gasa nego što smo ga trošili u prethodnom periodu. 

Istraživanje javnog mnjenja

- Znam najnovije rezultate - ovi protesti su doveli do toga da je opozicija okupljena oko Đilasa je izgubila gotovo polovinu podrške koju su imali. Danas su na rejtingu koji je manji od rejtinga ovih takozvanih zelenih, ekologa. Zeleni, ekološki pokreti imaju veći rejting nego što ga ima Đilasova grupacija - Đilas, Jeremić, Lutovac. Sad je tu tuča. Đilas vidi šta se tu dešava i on bi da prekine te njihove proteste, više mu to smeta nego vlast. 

- Boris Tadić je, iako se ja sa njim politički ništa ne slažem, nisam se slagao ni kada su on i Đilas bili strahovlada Srbijom, u neku ruku korektno rekao - da je sumauta politika kada se vi borite protiv napretka Srbije, protiv rudarstva. Ja sam bio šokiran, na tviteru je onaj Jeremićev Vladimir Gajić je napisao da treba doneti moratorijum na rad rudnika u narednih 100 godina u Srbiji. To je da se čovek prekrsti i levom i desnom rukom. Oni su protiv rudarstva, vađenja uglja, termoelektrana, a sad kad nema struje onda je to najveći debakl, skandal.

Foto: Printscreen You Tube/Novo Jutro

Klaster 4

- Srbija je jedina zemlja Zapadnog Balkana kojoj su sad otvorena 4 poglavlja u okviru jednog klastra. Nije otvorila ni  Crna Gora, ni Severna Makedonija, ni Albanija, a zašto? Pa verovatno zato što ništa ne valja, jer nikakve reforme nismo učinili. 

SRBIJA JE JEDINA ZEMLJA ZAPADNOG BALKANA KOJA JE DOBILA OTVARANJE 4 POGLAVLJA! Albanija i Makedonija stoje u mestu, Crna Gora kritikovana!

- Srbija je učinila neke stvari koje nisu učinile ni neke zemlje članice nisu. 

Gostovanje Zorana Kesića u Hrvatskoj 

- Zoran Kesić je nekad bio poznat i popularan, sada je tandrkavac jedne kablovske televizije. To više da nije smešno nego je i odvratno. Taj Kesić, lični humorista Dragana Đilasa, ode u Hrvatsku, na HRT i kod Aleksandra Stankovića napljuje Srbiju

Ludilo mozga! Stanković upozorio Srbe da izbegavaju Split, a Kesić na sva usta veličao Hrvate i Hrvatsku!

- Pazite, Stanković je Srbin i po ocu i po majci. Dakle, Srbin Zoran Kesić kod Srbina Aleksandra Stankovića u Zagrebu najstrašnije pljuje Srbe i Srbiju, na bedan i primitivan način. To govori o njemu, ne o nama. Kesić je rekao sve o sebi. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sanja

pre 2 godine

Mnogo se Đilas ponadao i uzdigao, a i sam je svestan da ljudi znaju da je lopov i prevarant i da neće niko da ga glasa! Umesto što se šeta po ulicama i širi mržnju, trebalo bi da trune u zatvoru, zajedno sa njegovom Marinikom!

Marre

pre 2 godine

Pokušao je Đilas da iskoristi ekološke proteste u svoju korist, kao što je sebi prisvajao i milione na svojim računima.

Mila

pre 2 godine

Na sta lici maltretiranje gradjana da satima stoje i cekaju, Djilas i njegove prljave igrice.

Mira

pre 2 godine

Protesti nikada nisu ni bili ekoloski vec iskljucivo politicki koje su mnogi iskoristili .

Milos

pre 2 godine

Na protestima ih je sve manje i manje jel niko nece vise da ucestvuje u politickim protestima.

Mirjana

pre 2 godine

Shvatili su gradjani da su politicari ,a pogotovu Djilas koristili ovaj protest .

Klara

pre 2 godine

Ma oni nisu imali podršku ni pre ovih "ekoloških protesta" a kamoli sad kada su pokazali da su nasilnici koji idu po ulicama i tuku narod

Klara

pre 2 godine

Ne postoji tu više nikakva podrška, već isključivo samo prezir kod ljudi. Đilasovci moraju da shvate da ih ne želimo i da nas ne napadaju više

Milena

pre 2 godine

Đilas i Marinika su osobe koje će pre podržati nasilje i cirkus po ulicama,koji oni prouzrokuju,nego da ponude nešto normalno za nas i našu budućnost.Narod je video da se njihova politika svela samo na stvaranje novih nemira a to Srbiji ne treba.

Sonja

pre 2 godine

Đilas je podršku izgubio odavno I nikada je vise je neci imati.

tanjaivanovic11

pre 2 godine

И то мало подршке што су имали су изгубили! Боље да одустану од избора само се брукају!

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija