• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.12.2021

16:39

Gradonačelnik Bakić: Ponosni smo na rad Slobodne zone Subotica

Strahinja Babović

Politika

Gradonačelnik Bakić: Ponosni smo na rad Slobodne zone Subotica

Podeli vest

U okviru obeležavanja Dana Privrednog društva d.o.o. za upravljanje slobodnom zonom „Subotica“, danas je u subotičkoj Gradskoj kući održana sednica Grupacije slobodnih zona Srbije

 Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je, obraćajući se medijima uoči sednice, istakao kako je ovo važan dan za privredu ne samo Subotice, nego i cele naše zemlje.

- Imamo to zadovoljstvo da danas budemo domaćini sastanka Grupacije slobodnih zona Srbije, tela koje okuplja rukovodioce svih 15 slobodnih zona koje posluju u Srbiji. Sa nama će biti i visoki funkcioneri Ministarstva finansija, Ministarstva privrede i Privredne komore Srbije. Koliko je značajno kada se ovi ljudi okupe govori činjenica da je njihov rad povezan sa 200 kompanija koje posluju u režimu slobodnih zona, a koje zapošljavaju oko 38.000 radnika u našoj zemlji - rekao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Subotičani su, dodao je, posebno ponosni na lokalno Privredno društvo za upravljanje slobodnom zonom, koje se stara o potrebama čak deset kompanija koje posluju u njihovom režimu i koje zapošljavaju oko 6.400 radnika.

Foto: Strahinja Babović

On je čestitao rukovodstvu i svim zaposlenima u upravi subotičke Slobodne zone, jer je, kako je naveo, povod za sastanak rukovodstva nacionalne Grupacije i veliki jubilej – 25 godina postojanja i rada subotičkog Privrednog društva za upravljanje zonom, koje postoji od 11. decembra 1995. godine, a koje, nažalost, nije moglo da proslavi četvrt veka trajanja zbog pandemije korona virusa 2020. godine.

Foto: Strahinja Babović

- Današnji radni i operativni skup je zaista najbolji način da se jubilej naknadno proslavi i da se zajedno sa kolegama iz cele Srbije razmene iskustva i donose važne odluke za dalji razvoj ove važne delatnosti u našoj privredi, koja donosi godišnji promet od četiri i po milijarde evra, od kojih se oko 800 miliona ostvari upravo u Subotici. Čestitam još jednom direktoru i zaposlenima, želim srdačnu dobrodošlicu učesnicima današnjeg skupa i srećan rad na korist našeg grada i naše države - naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Direktor Uprave za slobodne zone, Jasmina Štambuk, navela je da se 15 slobodnih zona u našoj zemlji prostiru na teritorijama 24 lokalne samouprave, i da to znači da pored osnovnih zona postoje i podzone.

- Takav je situacija i sa Slobodnom zonom Subotica koja posluje i na teritoriji Opštine Kikinda. Slobodna zona Subotica nije samo jedna od najstarijih u Republici Srbiji, ona je zaista jedna od najuspešnijih, podaci i njihovi rezultati svedoče o tome. Ona je već godinama unazad lider u visini vrednosti prometa ostvarenog u slobodnim zonama, a da ne pričamo o kvalitetu korisnika i kompanija koje rade u samoj Zoni. Mi, iz Uprave za slobodne zone želeli bismo da naglasimo da su najuspešnije slobodne zone uvek tamo gde imaju veliku podršku lokalne samouprave. Grad Subotica prednjači u tome i ja se zahvaljujem na podršci koju smo mi, kao Uprava, dobili od njih, ali u ime svih slobodnih zona u Srbiji kojima je Slobodna zona u Subotici uzor - naglasila je Jasmina Štambuk, i dodala da veruje da će taj model moći da se primeni i na drugim slobodnim zonama u našoj zemlji.

Foto: Strahinja Babović

Predsednik Grupacije slobodnih zona Srbije, Slobodan Mišković, rekao je, između otalog, da je u okviru obeležavanja jubileja Slobodne zone Subotica održana i Skupština Grupacije slobodnih zona Srbije koje generišu oko 15 odsto izvoza.

- S obzirom na to da nam je Subotica domaćin, da je Slobodna zona Subotica primer dobrog poslovanja, posebno poslednjih godina, sa odličnom podrškom lokalne samouprave u tom celokupnom procesu, iskoristićemo ovu priliku da našoj grupaciji postavimo neke nove ciljeve za budući period - podvukao je Mišković.

U okviru obeležavanja 25. godišnjice rada Slobodne zone Subotica, sinoć je, na Velikoj terasi na Paliću, održan svečani skup upriličen povodom tog jubileja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija