• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Agencije

20.12.2021

18:25

TIRANA ZBOG EKSTREMISTA POSTAJE PREOPASNA! Premešta se samit inicijative Otvoreni Balkan!

Tanjug/Zoran Žestić

Politika

TIRANA ZBOG EKSTREMISTA POSTAJE PREOPASNA! Premešta se samit inicijative Otvoreni Balkan!

Podeli vest

Okupljenje demonstranata počelo je u sedištu Demokratske stranke

Albanski premijer Edi Rama doneo je odluku da samit inicijative Otvoreni Balkan bude održan u Elbasanu, umesto u Tirani, gde su danas ispred sedišta Vlade počeli protesti pristalica Saljija Beriše usmereni protiv održavanja tog skupa i gde je zapaljena srpska zastava, prenosi ABC njuz.

Rama će biti domaćin predsendiku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu, koji bi u Elbasan trebalo da stignu oko 18:30 sati, dok je zvanična večera planirana sat vremena kasnije.

Na večeri se očekuje i prisustvo višeg savetnika u Atlantskom savetu Džima O Brajena i potpredsednika Fondacije za otvoreno drištvo Aleksa Soroš.

Na Berišin poziv odazvale su se stotine njegovih pristalica okupljanjem ispred kabineta premijera u vreme kada se očekuje da će albanski šef vlade Edi Rama narednih sati održati sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U regionalnu inicijativu Otvoreni Balkan za sada su uključene samo Srbija, Albanija i Severna Makedonija.

Prema navodima medija u Albaniji, za održavanje reda i mira tokom ovih protesta, angažovano je više od 2.000 pripadnika policije, a osim specijalaca, angažovani su i snajperisti.

Kako prenose albanski mediji, okupljenje demonstranata počelo je u sedištu Demokratske stranke posle čega su se uputili ka zgradi Vlade Albanije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
QRaYber

pre 2 godine

Sutra će je paliti u sred Beograda. Referendum po ovom pitanju ili će vlast definitivno potpisati sebi smenu u aprilu, uz autogolove sa rudnicima je ovo ozbiljna greška. Čuvati kineske i Nemačke interese a na kontu svojih sopstvenih je samoubistvo Srbije. Bio sam za SNS...priznajem.

Snezana

pre 2 godine

Uverena sam da će sve proći kako treba i bez većih incidenata.

Miki

pre 2 godine

Letujte u Albaniji ! ? Ovo je za sve one što idu u Albaniju na more.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija