• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo-online.com

28.12.2021

16:18

Vrhovni sud poništio presudu Todosijeviću! Evo šta se očekuje!

Politika

Vrhovni sud poništio presudu Todosijeviću! Evo šta se očekuje!

Podeli vest

Vrhovni sud Kosova vratio je slučaj bivšeg ministra uprave i lokalne samouprave Ivana Todosijevića, koga je Osnovni sud u Prištini osudio na dve godine zatvora zbog izjave o Račku, na ponovo na suđenje, prenosi Koha

Vrhovni sud je poništio i presudu Apelacionog suda kojim je potvrđena prvostepena presuda.

- Vrhovni sud je usvojio zahtev za zaštitu zakonitosti branioca osuđenog I.T. i poništio presudu Osnovnog suda u Prištini i presudu Apelacionog suda i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno suđenje - navodi se u saopštenju Vrhovnog suda.

Todosijević je osuđen na dve godine zatvora zbog izjave o događajima u Račku, On je povodom 20 godina bombardovanja SR Jugoslavije u Zvečanu izjavio:

- Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovo i Metohiju.

Optužnica mu je na teret stavljala delo "podsticanje na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ukinuta osuđujuća presuda Dragoljubu Simonoviću
Društvo

Ukinuta osuđujuća presuda Dragoljubu Simonoviću

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je na četiri godine i tri meseca zatvora bio osuđen bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović zbog optužbi da je ostale optužene podstrekavao da zapale imovinu novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića 12. decembra 2018. godine

24.12.2021

18:41

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija