• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.12.2021

17:09

Vesić uručio novogodišnji ručak za korisnike i zaposlene Prihvatilišta za odrasla i stara lica!

Beograd.rs

Politika

Vesić uručio novogodišnji ručak za korisnike i zaposlene Prihvatilišta za odrasla i stara lica!

Podeli vest

Vesić je podsetio da Grad Beograd tradicionalno organizuje ručak za korisnike Prihvatilišta, a ove godine domaćin je bio restoran „Tri šešira”, koji se odazvao pozivu grada

– Nova godina je vreme kada treba da pokažemo empatiju jedni prema drugima i da učinimo sve što možemo za druge. Ranije smo ručali s korisnicima, ali sada su oni pod zaštitom zbog virusa korona, tako da smo samo doneli ručak. Siguran sam da će im hrana značiti i da će osetiti da su deo ovog grada, bez obzira na situaciju u kojoj su se našli – rekao je Vesić.

On je dodao da je zahvaljujući Sekretarijatu za socijalnu zaštitu ovde napravljeno „čudo”.

– Dobijena je građevinska dozvola za rekonstrukciju, a suštinski je reč o izgradnji potpuno novog objekta. Prihvatilište je građeno još u vreme Branka Pešića i nije imalo građevinsku dozvolu, a o imovinskim odnosima da ne govorim. Sve je to rešeno i sledeće godine raspisujemo tender za izgradnju novog i većeg objekta jer se potrebe grada tada i sada umnogome razlikuju – najavio je Vesić.

Foto: Beograd.rs

On je na kraju precizirao da ovde ima pedeset zaposlenih, koji će dobiti najbolje moguće uslove za svoj požrtvovani rad, jednako kao što će i korisnici dobiti uslove dostojne čoveka i po svim svetskim standardima.

Nataša Stanisavljević je zahvalila zameniku gradonačelnika u ime svih ustanova socijalne zaštite, što im je i sada kao i tokom čitave godine posvećen.

Foto: Beograd.rs

– Ručak je namenjen i korisnicima i zaposlenima. Vodimo računa o zdravlju i zaštiti korisnika i zato nećemo ručati zajedno sa njima kao prethodnih godina. Sve ustanove socijalne zaštite tokom praznika dežuraće 24 sata jer sistem socijalne zaštite nikada ne odmara, zbog čega svim zaposlenima iskreno zahvaljujem. Briga o korisnicima uvek je na prvom mestu – kazala je Nataša Stanisavljević.

Ona je precizirala da je u Prihvatilištu u ovoj godini na smeštaju bilo više od 180 korisnika, a više od četrdeset ih je našlo trajni smeštaj. Taj broj se iz godine u godinu povećava, dodala je ona. 

Foto: Beograd.rs

– Napokon nas čeka izgradnja novog objekta, koji će biti tri puta veći, i rešavanje problema koji je trajao pola veka. Ali nismo odustali i ovo je poslednja zima koju korisnici dočekuju u ovom objektu – istakla je Nataša Stanisavljević. 

Nevenka Nikić Simatković je kazala da se broj vakcinisanih korisnika zbog velike fluktuacije menja, te da u ovom trenutku iznosi oko 74 odsto. Broj korisnika se nije povećao u odnosu na prethodnu godinu.

Foto: Beograd.rs

U Prihvatilište se dolazi na osnovu zahteva i uputa Centra za socijalni rad, a oni ovde ostaju oko šest meseci, izuzetno nešto duže, dodala je ona. 

– Obično su to lica koja su zdravstveno ili higijenski zapuštena, bez dokumentacije, a osnovni cilj jeste da se za njih nađu trajna rešenja i da se ne vrate više na ulicu. Novu godinu će obeležiti uz svečanu večeru i program – istakla je Nevenka Nikić Simatković.

Foto: Beograd.rs

Ona je u svoje lično ime i u ime zaposlenih i korisnika zahvalila Vesiću i Stanisavljević što su i ove godine došli i doneli poklone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija