• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Objektiv

31.12.2021

20:23

AMERIKANAC NIJE ZNAO ŠTA GA JE SNAŠLO! Brnabić: Izbacila sam ga iz kabineta kada je rekao da je Kosovo nezavisno!

printscreen TV Prva

Politika

AMERIKANAC NIJE ZNAO ŠTA GA JE SNAŠLO! Brnabić: Izbacila sam ga iz kabineta kada je rekao da je Kosovo nezavisno!

Podeli vest

Gošća autora i voditelja emisije Vladimira Đukanovića bila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić

Ona je, između ostalog, u emisiji rekla da je svojevremeno rekla jednom američkom činovniku da izađe iz njenog kabineta nakon što je on na sastanku izjavio da je Kosovo nezavisno.

– To ne može. To je nepoštovanje prema mojoj zemlji. Izvinio se i nastavili smo sastanak tako što više nije govorio da je Kosovo nezavisna država – objasnila je premijerka, piše Objektiv.

Ona je priznala da je srpski nacionalista i to ilustrovala sa nekoliko stavova.

– Biti srpski nacionalista nema nikakvu negativnu konotaciju. Moguće je da neko bude građanske orijentacije i da bude nacionalista. Tako su za mene Srbi u Bosni i Hercegovini Srbi kao i mi, samo žive sa one strane Drine, a u Srebrenici se nije desio genocid – poručila je Ana Brnabić.

Premijerka je govorila i o ekološkim pokretima i njihovim protestima.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ana Brnabić

– Ja razumem da su oni protiv svega, ali ne mogu da razlučim za šta su. Evo, neka nam kažu kako će izgledati ta ekonomija? Kako će izgledati svakodnevni život građana? Hoćete samo zelene izvore energije? Onda recite ljudima da to znači da će struja biti pet puta skuplja – rekla je Ana Brnabić.

Stavljena tačka na iskopavanje litijuma

Ana Brnabić se osvrnula i na projekat iskopavanja litijuma u dolini Jadra.

Stavljena je tačka na taj projekat i on se neće nastavljati, ništa se neće raditi bez eksplicitnog pristanka meštana – jasna je premijerka.

Premijerka je ponovila da i dalje smatra da se u slučaju problema sa radom TENT-a, kada je ispalo svih šest blokova te termoelektrane, radi o sabotaži.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija