• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.01.2022

20:55

NEBOJŠA BAKAREC: Božićna bajka o Gojku i njegovom bratu!

Informer

Politika

NEBOJŠA BAKAREC: Božićna bajka o Gojku i njegovom bratu!

Podeli vest

Bila jednom dva brata. Bili su siromašni. Želeli su toliko mnogo, a imali su tako malo. Nije baš da su bili gladni, ali bili su GLADNI moći i novca, još kao deca. Obožavali su „MONOPOLI“. Igrali su tu igru po ceo bogovetni dan. Milioni, kuće, ulice, hoteli… Stariji brat je uvek pobeđivao, piše narodni poslanik SNS Nebojša Bakarec

Noću je sanjao broj 619 i nije znao zbog čega. Broj 619 ga je pohodio u snovima mnogo češće nego noćne polucije. Stariji brat je shvatio da ga taj broj silno uzbuđuje. Dok je mlađi brat u pubertetu na svom delu zida imao duplerice iz „Plejboja“, stariji brat je kačio fotokopirane dolare i dojčmarke. Jedan od najradosnijih dana u životu dva brata je bio dan kada su ih roditelji odveli u cirkus „Korona“. Tada su se preobukli u kauboja (mlađi brat) i u Indijanca (stariji brat), dobili su pištolj i pušku, i slikali se ispred vigvama (indijanski šator). Roditelji su uramili više ovih fotografija i okačili ih po stanu. Ta uramljena fotografija je i danas jedan od omiljenih predmeta starijeg brata. To starijem bratu dođe kao one sanke („Rosebud“) ili snežna kugla u filmu „Građanin Kejn“. Braća su se zaista volela, a mlađi je starijeg često zvao moj „VELIKI BRAT“. Kad je bio na drugoj godini fakulteta, stariji brat je gledao film „Vol strit“. Silno mu se dopao. Želeo je da bude kao Gordon Geko (lik koga igra Majkl Daglas). Takvu strast u životu još nije osetio. Činilo mu se da oseća miris gomile sveže odštampanih dolara. Te noći opet je sanjao broj 619, čuo je kako ga brat doziva „Veliki brate, veliki brate…“, sanjao je Prag, švercovane šunke, jugo, neku mršavu ružnu devojku, video je sebe na Vol stritu, sanjao je cirkus i sebe i brata kao Indijanca i kauboja, sanjao je kako zajedno pljačkaju neki grad na obali dve reke…Probudio se u goloj vodi i mokrih gaća. Ništa mu nije bilo jasno.

Foto: printscreen Twitter/fotomontaža

Kad je VELIKI BRAT završio mašinski fakultet, koji je upisao, jer nije imao dovoljno poena da upiše drugi, shvatio je da ga mašinstvo uopšte ne zanima. Od svega što je naučio na mašinstvu, starijeg brata je zanimao jedino procentni račun. Jedino u tome je bio dobar. Svoju prvu priliku iskoristio je pri kraju studija, kada je video da mu ide laktanje u studentskoj organizaciji. Postao je student prorektor i 1991. je primljen kod predsednika. Znao je da mora da se istakne i da kritikuje predsednika. To mu je otvorilo vrata „Radija B52“ gde je ubrzo postao i urednik. To mu je postala preporuka da pri zapošljavanju u jednoj marketinškoj agenciji. Tamo je ispekao zanat i odlučio da se upusti u privatni biznis. U međuvremenu se oženio onom mršavom ružnom devojkom, koju je sanjao u 20. godini. Oženio se njome iz dva razloga. Prvo, njena pojava mu je izgledala kao najava ostvarenja ostalih, činilo mu se, mesijanskih i proročkih snova iz tog čuvenog sna. I drugo, imala je ogromnu kuću na Dedinju. Kao biznismen, otisnuo se sa bratom, suprugom i drugarima u Prag, gde su osnovali firmu. Firma se bavila svim i svačim, ali se sve uglavnom svelo na to da su svi, svojim kolima (stariji brat je imao „juga“) švercovali ogromne količine čeških šunki, koje su kupovali na veliko. U Srbiji pod sankcijama, posao nije išao loše. Desetak hiljada maraka profita, stariji brat je uložio u osnivanje druge firme, zajedno sa ortacima. Firma je počela ozbiljnije da radi tek posle 5. oktobra 2000. gde je bivši kritičar predsednika, bivši urednik „Radija B52“, i bivši studentski lider, imao otvorena vrata za mnoge marketinške biznis kombinacije, preko stranaka DOSa. Najviše su mu pomagali znanci iz žute stranke. Na žalost starijeg brata, izmicali su mu najunosniji poslovi. Glavna prepreka je bio lider žutih, koji ga nije podnosio. Međutim, stariji brat i supruga su zaradili prvi milion maraka (uključujući i vrednost kuće njegove supruge).

Zlatno doba starijeg, a time i mlađeg brata, došlo je onda kada je ubijen lider žutih, koji ga nije podnosio. Novi lider žutih, muška Barbika Kluni, je VELIKOM BRATU otvorio sva vrata. Postavio ga je za šefa svoje kancelarije, kada je postao predsednik. Stariji brat se učlanio u žute. Sa suprugom, mlađim bratom i partnerima je osnovao nove firme, koje su počele da ostvaruju velike prihode, zahvaljujući trgovini uticajem. Stariji brat je konačno osetio da postaje Gordon Geko iz „Vol strita“. Osećao se kao BOG! Kao BOG, osetio je da zaslužuje neku „boginju“ za ženu. Razveo se, i započeo mukotrpan život plejboja tajkuna. Stariji brat je shvatio da je njegov san iz 1987. zaista bio mesijanski, kada je 2006. postao vlasnik srpskog rialitija „VELIKI BRAT“ i kada je na zemljištu dečije ustanove „Pionirski grad“ uspeo da bespravno izgradi „KUĆU VELIKOG BRATA“, a da uopšte ne bude kritikovan za to. Štaviše, bio je unapređen. Predsednik Barbika Kluni ga je 2008. godine postavio za šefa gradskog odbora žutih, a potom i na mesto gradonačelnika glavnog grada. Poslovi starijeg VELIKOG BRATA su eksplodirali. Praktično je stekao marketinški MONOPOL. Umesto u milionima evra, zarade su iznosile desetine i stotine miliona evra. Bio je bogatiji od većine zapadnih narkodilera, šefova kartela. Shvatio je da je prešišao Gordona Geka! Dve godine kasnije (2010.) stariji brat je postao zamenik predsednika žutih. Time je predsednik Barbika potpisao sebi smrtnu presudu. Stariji brat je stekao i političku i tajkunsku moć. Postao je najmoćniji čovek u Srbiji. Tajkun, gradonačelnik i zamenik Barbike Klunija. Do 2013. godine, stariji brat je stekao 619 miliona evra. Postalo mu je jasno da je on zaista mesija i prorok. Godinu dana ranije stariji brat je smenio Barbiku Klunija sa mesta predsednika žutih, i postao novi predsednik partije žutih. Postao je i predsednik KSS. Nažalost, njegove snove je u oktobru 2013. pokvario tamo neki ministar odbrane, prvi potpredsednik vlade i novi predsednik SNS. Iako je stariji brat povremeno hvalio prvog potpredsednika vlade, ne bi li izbegao smenjivanje, ipak je bio smenjen sa mesta gradonačelnika. Nije razumeo kako prvi potpredsednik ne poima, da je on VELIKI BRAT, mesija i prorok? Ok, rekao je stariji brat – ostajem predsednik žutih i još važnije, moji biznisi i profiti ostaju netaknuti.

Nažalost, nezahvalni žuti, ga smeniše, čim je smenjen sa mesta gradonačelnika. Veliki stariji brat je bio šokiran, krajem 2014. godine kada je shvatio da njegove kompanije posluju sa gubicima. Shvatio je koliko su ljudi nezahvalni i koliko ne znaju da cene njegovo mesijanstvo. Povukao se iz političkog života. Kako je ostao predsednik KSS, povremeno je hvalio onog bivšeg prvog potpredsednika vlade, koji je u međuvremenu postao predsednik države. Kada mu je istekao mandat u KSS, i kada su njegove kompanije počele da beleže gubitke u desetinama miliona evra, odlučio je da se vrati u politiku. Proglasio je sebe liderom opozicije i najvećim protivnikom novog predsednika. U međuvremenu je prodao najveću kompaniju, utajio 20 miliona evra poreza, i po egzotičnim destinacijama poreskih rajeva, posejao 68 miliona evra, u 17 država na 53 tajna računa. Posle toga je osnovao stranku, a naziv je uzeo egipatskoj zabranjenoj partiji muslimanske braće, koja se zvala „Stranka slobode i pravde“ (SSP). VELIKI BRAT je prekupio stranku zelenih i nazvao je SSP. Odlučio je da više ne bude desničar, kao u doba kada je bio gradonačelnik, već levičar. Za glavne saradnike je „uzeo“ bivšeg predsednika levice, čoveka koji je bez razloga promenio kršteno ime u nadimak, i do tada relativno nepoznatu preletačicu, poznatu po tome što srpski narod smatra genocidnim. Pre toga VELIKI BRAT je glatko izgubio beogradske izbore, iako je najavljivao pobedu, uveren u svoju mesijansku misiju. Četiri godine kasnije, VELIKI BRAT je uspeo da uništi ostale opozicione stranke, i da svoj SSP učini najjačom opozicionom strankom čiji je rejting čak 5%!?! Stariji VELIKI BRAT je shvatio da njegovo vreme dolazi 3. aprila 2022. i da će tada njegovih 5% biti veće od 66,9% predsednika države. VELIKI BRAT je to shvatio kada je od 66,9% oduzeo 5%, i shvatio da je rezultat-  61,9. A to je njegov magični, mesijanski i proročki broj. VELIKI BRAT je shvatio da mu nebesa šalju novu poruku! Garantovana mu je pobeda na izborima 2022.!

Foto: printscreen Twitter/fotomontaža

Možda se pitate šta je bilo sa mlađim bratom, onim što je izigravao kauboja, na slici sa starijim VELIKIM BRATOM? On je ostao mlađi brat. Stariji brat mu je osnovao par kompanija (propale), poverio mu par svojih firmi da ih vodi kao direktor (propale). U suštini mlađi brat radi kao upravitelj stotinak nekretnina koje poseduje VELIKI BRAT. Nešto kao superhauzmajstor. A da, VELIKI BRAT je mlađem, velikodušno poklonio tridesetak svojih nekretnina. Pa nije brat dugme! A stariji brat, je dve godine zaredom, kao novogodišnju čestitku, na društvene mreže postavio baš onu staru fotografiju gde on i brat poziraju kao kauboj i Indijanac, uz „dirljiv“ tekst: „Gojko i njegov brat vam žele zdravu, srećnu, slobodnu i novu godinu“. Čiča miča i gotova priča!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
robija za SNS mafiju

pre 2 godine

Божићна бајка о Еду и његовом рођаку... Едо је херој домовинског рата, бригадир и први заповедник 106.бригаде хрватске војске стациониране у Осијеку. Тај Едо је протерао све Србе из Осијека и околине. Међу протераним Србима је био и Чедо Чатлајић, командант одбране Тења. Едо и његови усташки злочинци су запалили двоспратну кућу Чатлајића, поштеног и вредног српског домаћина и отерали Чеда, Милицу и њихово двоје деце да живе као избеглице у Темерину. Едов рођак, Небојша Бакарец, је за то време уживао у свом топлом дому у Београду.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija