• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.01.2022

10:01 >> 10:23

(video) Vučić opet "odjavio" N1: Zabrinut sam zbog sankcija Dodiku, ali vidim da ovi što kupuju fudbalske klubove nisu!

Tanjug

Politika

(video) Vučić opet "odjavio" N1: Zabrinut sam zbog sankcija Dodiku, ali vidim da ovi što kupuju fudbalske klubove nisu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovara na pitanja novinara u Predsedništvu Srbije posle prijema koji je na Badnji dan organizovao za srpsku decu iz Hrvatske...

 

Predsednik Vučić najavio je danas da će 10. ili 11. januara razgovarati sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović o aktuelnoj situaciji i poručio da Srbija ni u jednoj tački, ne samo da se neće saglasiti sa sankcijama, već ni na koji način neće provoditi sankcije protiv pripadnika svog naroda i predstavnika srpskog naroda u BiH i Republic Srpskoj.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše sankcije koje su SAD uvele Dodiku i Alternativnoj televiziji baš uoči obeležavanja 30 godina postojanja Republike Srpke i da li to vidi kao kršenje medijskih sloboda, iako je Dodik izjavljivao da poštuje ustav BiH.

- Već ću 10. ili 11. januara razgovarati sa Dodikom i Cvijanović. Reč je o veoma komplikovanim stvarima koje nisu za hitnu rekaciju, posebno ne brzopletu, jer ovo donosi brojne izazove ne samo za Srpsku već i za Srbiju - naveo je on.

- Mogu u jednoj rečenici da kažem , pre svih naših analiza i promišljanja o budućem ponašanju i razgovora sa predstavnicima srpskog naroda i Republiek Srpske, a to je da Srbija svakako nije ni srećna niti misli da je rešenje u sankcijama i nema nikakve sumnje, da se Republika Srbija ni u jednoj tački ne samo da se neće saglasiti već ni na koji način neće provoditi sankcije protiv svog pripadnika svog naroda i predstavnika srpskog naroda u BiH i Republic Srpskoj, poručio je Vučić.

Kad se prave protesti, onda ne postavljaju pitanja


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom poziva organizacije CRTA Vladi i Kriznom štabu da se izjasne da li postoje epidemiološki uslovi za održavanje referenduma, da se ne bavi time, ali mu je, kaže, interesantno da se uslovi ne dovodi u pitanje kada je reč o protestima.

"Ne bavim se time. Što se mene tiče, to je pitanje za Vladu i njihove procene. Moguće je da će da prihvati, moguće je da neće, ali mi je uvek interesantno da kada treba da se prave protesti, ako treba nekog da biju, da sprečavaju, onda epidemiološke mere nisu problem, ali ako treba nešto da se uradi u korist države, onda jesu", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Kako kaže, kada treba da se izađe na izbore, da se ostvare demokratska prava, onda počinje da se govori o epidemiološkim merama.

"Moguće je da će Vlada to da prihvati, ne bih do kraja da ulazim u to. Ne moram da mislim kao vlada", rekao je Vučić.

Što se tiče pritiska na medije i gašenja medijskih sloboda i proglašavanja jednog medija ili stavlja jednog medija pod sankcije, Vučić kaže da je to užasna odluka.

- Imaćemo mnogo pitanja za američku administraciju oko nekih drugih medija i veza sa krimilaom i korupcijom na koje nam se čini da je nemoguće pružiti adekvatan odgovor. Ali, to ćemo ostaviti za vreme posle Božića. razagovarao sam juče i sa Dodikom i Cvijanović i nastavićemo razgovore u danima pred nama - dodao je Vučić.

Ovi što kupuju fudbalske klubove nisu zabrinuti za sankcije

Odgovarajući na pitanje novinara televizije N1 da li će Milorad Grčić ostati na funkciji direktora EPS, Vučić je odgovorio:

- Da li je to pitanje jednog dana, sedam dana... Mi čekamo da se stabilizuje sistem, verujem da će 10. u potpunosti biti saniran mada je danas prilično redovno stanje. Dakle, verujem da će biti sanirani svi problemi, a Milorad Grčić neće biti direktor EPS-a - rekao je Vučić.

Građani Srbije, rekao je Vučić, znaju da kada tako nešto kažem da će to biti poštovano "za razliku od onih koji su pljačkali ovu zemlju, a koji danas vidim da postaju magnati pokušavajući da unize srpski narod i da njegovim parama kupuju čak i fudbalske klubove i bog će ga znati šta sve".

 

Foto: Tanjug

Na konstataciju novinarke N1 da je Grčić zaposlio ljude posle 30. decembra po stranačkoj liniji, Vučić je odgovorio da je čuo da po stranačkoj liniji samo zapošljavaju tajkuni Šolak i Ðilas.

- Ali to nisam video na vašoj televiziji, izgleda da to ne sme da se vidi - rekao je Vučić.

Dodao je da je zabrinut sankcijama Dodiku, pojedinim licima u RS, a posebno kada se čuje obrazloženje da je televizija deo korupcionaškog sistema.

- A oni koji kupuju fudbalske klubove i koji su hteli da korumpiraju Telekom to nisu? Gde su tu pravda i istina? Ali moramo da očuvamo partnerske odnose sa Amerikancima, a Srbija u tome, kao i Vlada Srbije, nikada i ni na koji način mere protiv legitimnih predstavnika srpskog naroda neće donositi - kaže Vučić.

Na pitanje o izborima, kaže da su oni daleko, ali da narod vidi rezultate.

- Ostavićemo nove domove zdravlja, nove puteve, pruge, duplo veće plate nego u njihovo vreme, ostavićemo 270 novih fabrika sa mnogo zaposlenih, uređenu zemlju, tako da će oni imati šta da ponovo uništavaju, taman onom brzinom ili brže nego što su uništavali od 2000. godine - kaže Vučić.

Đilasov kum uzeo pare od Rio Tinta, a sad od nas traži da odustanemo

Na pitanje o rudnicima litijuma u Nemačkoj, predsednik kaže da Srbija mora da ostane mala i siromašna i da se litijum ne eksploatiše samo u Evropi, već i u Južnoj Americi. U Srbiji ipak, treba da izbije Treći svetksi rat zbog litijuma.

Mi u ovom trenutku, niti imamo želju, snagu, niti smo dobili studiju, tako da se po ovom pitanju ništa neće raditi. Kod Vlade je veliko raspoloženje da se iskopavanje litijuma zabrani, tako da sam možda jedini koji misli drugačije. U svakom slučaju, najsmešniji su oni koji su uzeli novac od Rio Tinta, a onda idu i govore meni nešto. Strpali su 750.000 evra u svoje džepove, reč je o kumu Dragana Đilasa, koji je prodao kuću, uzeo pare od Rio Tinta, a sada od nas traži da od svega odustanemo.

Više tenisera su pustili od istim uslovima, a Novaka nisu!

Na pitanje o pomoći Srbije Novaku Đokoviću, predsednik kaže da se iznenadio jer je primetio da na televiziji sa koje dolazi pitanje, iskreno navijaju za Vljoru fon Kramon koja je podržala akciju protiv Novaka.

- Sinoć sam prvi put razgovarao sa Novakom, jutros drugi put, a Ana Brnabić moli da se Novaku Đokoviću dozvoli da ne bude u zloglasnom hotelu, već u kući koju je iznajmio, u kojoj može i da se priprema za turnir. Ono što je Novak tražio od svoje države, mi smo tome bili posvećeni, to nam je i obaveza. Razgovarali smo i naše ministarstvo je aktivno uključeno u sve, a Brnabić će razgovarati sa zvaničnicima Australije - kaže Vučić i dodaje:

Foto: Tanjug

Nije fer da se vodi politička kampanja! Više tenisera su pustili od istim uslovima, a Novaka nisu.

Plaši se, kaže, da će ova vrsta političkog iživljavanja da se nastavi na Novaku Đokoviću, a da je razgovarao i sa Srđanom Đokovićem, te da država čini sve kako bi se maltretiranje prekinulo.

Korona će nam odneti još života, ali siguran sam da ćemo već u drugoj polovini godine živeti normalno

Na pitanje o koronavirusu, Vučić kaže da je došlo do opšte zaraze omikron sojem i gotovo svi koji se sada zaražavaju, zaražavaju se ovim sojem. Ovo je počelo, kaže on, pre Nove godine, 24-25. decembra, kada su ljudi počeli da dolaze, odnosno da se vraćaju u Srbiju.

- Dnevno sam u kontaktu sa Lončarom i lekarima, a danas imamo moćno oružje - lekove. Imamo skupa, ali razarajuća sredstva za koronu. Imamo problem da su nam mnogi u zdravstvenom sistemu zaraženi, ali je ovaj soj, na sreću, lakši od delte. Uz vakcinu koja daje bolji imunološki odgovor, imamo i sve lekove koji postoje u svetu, a koji vrzo rešavaju problem - rekao je Vučić i dodao:

Meni su i majka i otac bili u bolnici posle Svetog Nikole i primili su sve što su primili i drugi pacijenti. Brzo su rešili problem, iako su u godinama. Korona će nam odneti još života, ali siguran sam da ćemo već u drugoj polovini godine živeti normalno. Uskoro očekujem Fajzerove pilule.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivan

pre 2 godine

Prijateljima I saradnicima treba biti podrška uvek.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija