• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.01.2022

09:25

NIJE NOVAK BILO KO! Ovo što se dešava u Australiji će OSTAVITI POSLEDICE NA NAŠE ODNOSE S NJIMA!

Politika

NIJE NOVAK BILO KO! Ovo što se dešava u Australiji će OSTAVITI POSLEDICE NA NAŠE ODNOSE S NJIMA!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će sve što se dešava sa Novakom Ðokovićem u Australiji ostaviti posledice na odnose Srbije i Australije

Dačić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da teško da će Australija prihvatiti bilo koje argumente države Srbije kada je reč o slučaju Novaka Ðokovića.

- To nije nikakav specijalan i specifičan slučaj. Ovde je reč o politizaciji pitanja jer na stotine ljudi dobija razna izuzeća. I mi političari smo bili na raznim odlučivanjima svuda po svetu. U Britaniju smo morali da idemo. Cela delegacija je morala da traži izuzeće ali je to bilo u okviru političkih manifestacija, pa su UN garantovale za to. Ako mogu drugi teniseri da dolaze, zašto se neko tako ponaša prema Novaku Ðokoviću - postavio je pitanje Dačić.

Ukazao je da postoje političke implikacije i da će to što se dešava ostaviti posledice po odnose države Srbije i države Australije.

- Naši odnosi nisu mnogo razvijeni jer smo udaljeni, to je zemlja koja sebe smatra izuzetno posebnom i specifičnom, oni to uvek govore. Kad smo tražili ukidanje viza, oni su rekli da i engleska kraljica mora da ima vizu da bi došla u zemlju kojoj je kraljica - rekao je Dačić.

Ukazao je da je Ðoković u Australiju došao posle njihovog odobrenja i ocenio da je ponašanje australijskih vlasti sramno da to treba staviti do znanja Australiji.

Dačić je podsetio da Novak ima diplomatski pasoš Srbije i da nije bilo ko.

- On je teniser broj 1, svetko ime i legenda. Ovo je neubičajeno, sramotno, drsko - istakao je Dačić.

Dodao je da ne veruje da će posle svega premijer Australije doći u Srbiju. "Niti nam treba", rekao je Dačić.

- Mislim da su ušli u neviđeni problem sami sa sobom. Novak je već pobednik. Očigledno da oni njemu ne daju da igra. Ovo je način da se spreči da postane najbolji teniser u istoriji. Život je dug, nadam se da će taj premijer nekada doći u stiuaciju da može da oseti kako je to kad se neko prema njemu ponaša kako se on ponaša prema drguma - naglasio je predsednik Skupštine Srbije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija