• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

11.01.2022

23:40

PAKLENI PLAN TAKOZVANE ZELENE OPOZICIJE! Đilasovi ekolozi traže da ih hapse!

Beta/Tanjug

Politika

PAKLENI PLAN TAKOZVANE ZELENE OPOZICIJE! Đilasovi ekolozi traže da ih hapse!

Podeli vest

* Lažni borci za ekologiju Aleksandar Jovanović Ćuta i Đorđe Miketić za vikend spremaju blokadu granica kako bi izazvali policiju i od sebe napravili 'žrtve'!?!

 

Lažni ekolozi najavili su radikalizaciju protesta i objavili da će narednog vikenda nelegalno blokirati autoput kod Sava centra, ali i granični prelaz Trbušnica kod Loznice i naplatnu rampu Preljina! Plan im je da isprovociraju državu da reaguje i uhapsi ih zbog ilegalne blokade puteva, kako bi potom sebe prikazali kao "političke žrtve" u borbi protiv kompanije "Rio Tinto" i iskopavanja litijuma!?
Kako je najavljeno, u sredu, 12. januara, "ekolozi" će održati protest ispred zgrade Vlade Srbije sa zahtevom da se njihovom predstavniku pokažu sva potpisana dokumenta sa "Rio Tintom" i da se sve objavi na sajtu Vlade. Ukoliko se to ne učini, zapretili su da će već u subotu, 15. januara, blokirati čak i granične prelaze!?!

Bahato i nerazumno

Prema rečima Đorđa Miketića iz "Ekološkog ustanka", ugovoren je "plan odbrane Srbije od 'Rio Tinta' i drugih trovača".

- Prvi sledeći korak jeste protest ispred Vlade Srbije, koji će biti održan u sredu u 12 časova. Zahtev je da prime našeg predstavnika, da mu pokažu sve potpisane dokumente i memorandume s "Rio Tintom", te da se te informacije objave i na sajtu Vlade. Nakon toga slede protesti 15. januara, kada će tačno u 13 časova biti blokiran autoput kod Sava centra, granični prelaz Trbušnica kod Loznice, Preljina, put Kosjerić-Požega, a protesti će biti održani i u Boru i Zaječaru. U Novom Sadu neće biti protesta, već će građani odatle biti preusmereni na granični prelaz kod Loznice i u Beograd - rekao je Miketić, koji je tako indirektno potvrdio da im ideja jeste da blokiraju granične prelaze i "iznude" reakciju države i hapšenja!?

Aktivista udruženja 'Ne damo Jadar' Gađao prostorije 'Rio Tinta' jajima!

Aktivista udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović priveden je juče nakon što je jajima gađao info-centar kompanije "Rio Tinto" u Loznici. Kako je preneo đilasovski portal N1, Kokanović je na početku skupa rekao da su se aktivisti tog udruženja okupili "kako bi pružili podršku Novaku Đokoviću", da bi okupljeni potom gađali jajima zgradu "Rio Tinta"!?!

Aleksandar Jovanović Ćuta, koji se odmah nadovezao na Miketića, preti i generalnim štrajkom ukoliko Vlada Srbije ne ispuni njihove zahteve!?!

- Pozvaćemo sve građane, i zaposlene i studente, na generalnu obustavu rada u trajanju od sat vremena. Ukoliko se budemo odlučili na taj korak, na štrajk će pozvati javne ličnosti, kada ćemo građane obavestiti o tačnom datumu i vremenu početka štrajka - naglašava Jovanović.

Foto: Beta

Premijerka Srbije Ana Brnabić, na drugoj strani, kaže da je "bahato i nerazumno" to što su građani nezadovoljni projektom "Jadar" najavili da će, osim autoputeva, blokirati i granične prelaze.

Politički protesti

Ovo nema nikakve veze sa zelenom agendom, već se iza navodno ekoloških ustanaka kriju politički protesti protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Ana Brnabić, premijerka Srbije

- Država će reagovati ako do toga dođe. U borbi za političke ciljeve mora se poštovati pravo na slobodu kretanja ostalih građana. Što se tiče poslednjih blokada, vidim da su vođe jako nezadovoljne što se građani ne pojavljuju na protestima. Sasvim je očigledno da ovo više nema nikakve veze sa zelenom agendom, već se iza ekoloških ustanaka kriju politički protesti protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića - upozorava Brnabićeva.

Blizu odustajanja

Prema njenim rečima, država je sve bliža odluci da definitivno odustane od saradnje s firmom "Rio Tinto".

- Jako smo blizu toga da odustanemo od "Rio Tinta", ljudi to neće i mi nemamo nikakav problem s tim. Sve ostalo što se bude dešavalo s litijumom biće tema javne rasprave i nacionalne debate. Ali ni tada, sve i kada raskinemo sve poslove s "Rio Tintom", neće se stati sa ovim protestima, jer je ta kvaziekološka borba zapravo borba protiv Aleksandra Vučića - uverena je Brnabićeva.

Šešelj: Litijum je budućnost

Lider SRS Vojislav Šešelj ocenjuje da Srbija mora da eksploatiše litijum jer je to budućnost.

- Treba da ga eksploatišemo po najvišim standardima zaštite okoline. Ne može se živeti samo od koza i ovaca ma koliko zemlja plodna bila. Mi moramo da imamo industriju i da eksploatišemo naše sirovine. Srbija je uvek bila rudarska zemlja. Pitam gospodu glumce i ostale "stručnjake" od čega će da žive, od prodaje predstava na tržištu?! Imaju oni slobodu sve dok ne ugrožava moju slobodu - kaže Šešelj.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VOJIN

pre 2 godine

водени топ + мраз омогућавају дуже трајање протеста !

Ratko

pre 2 godine

Sta ova vlast glumi Gandijevske metode. Odmah treba pohapsit i dobronih sve odrati od batina pa da vidimo sta ce ovi ostali. Da li znaju kako po oEvropi u krstenim zemljama prolaze ovi koji blokiraju puteve. Dostupne su im hvala bogu svima drustvene razno razne mreza gde mogu videti kako se sprovodi demokratija! Takvu bagru gaze cak ih sa razjarenim policiskim dzukelama razdiru po ulicama. Pogledajte malo zapadni Evropsku demokratiju. A Rio Tinto nikad nece ni doc u Srbiju divlju pored pored ovih zemalja iz EU-a gde nece imati nikakvih problema sa eksploatacijom litijuma. Tako da se Srbijanski ekolozi ne uzbudjujete previse. Za pocetak lopate i pocistite sneg oko svojih kuca i zgrada gde zivite umesto sto blokirate puteve. I kad se otopi sneg metlu u lagane ruke i pocistite te svoje prljave gradove to bi vam bio za pocetak ekolozi Srbijanski najpametni potez!

Rade R

pre 2 godine

Koliko su " mnogobrojni" pa preusmeravaju plaćenike sa jedne lokacije na drugu! Naravno da država treba da pohapsi bahatu bagru i da prestane ovo ludilo i budalaštine! Šačica plaćenih idiota, a možda ima i onih korisnih idiota, plaćenih parama tajkuna a i iz inostranstva, maltretira obične normalne ljude danima i nedeljama! Mogu oni posle da pričaju koliko god hoće da su "politički progonjeni" i da su "žrtve" ali narod odlično zna ko su oni i za koga rade! I narod će tada imati još veće poverenje u državu, a ne ovako, narod nije baš siguran koga država štiti, ove bahate ili nas normalne lojalne građane! Puna podrška držao da pohapsi ove, ne znam ni kako da ih bazom a da ne budem vulgaran i prost! ŽIVELA SRBIJA!

Boris

pre 2 godine

Gradjanima je ocigledno dosta gluposti laznih ekologa pa zbog toga oni pribegavaju ocajnickim metodama kao sto je blokada drzavne granice.

Saki

pre 2 godine

Opozicija glumi i provocira. Djilas je najvise stete naneo Srbiji, a sad glumi ekologa. Bruka.

Ana

pre 2 godine

Oni žele da zbune gradjane, da gradjani pomisle kako vlast u Srbiji ne brine o svojim gradjanima i kako se bahato ponašaju prema njima. Ali treba da znaju da niko nema prava da blokira puteve, a za granice da ne pričamo!

Dejana

pre 2 godine

Lazni ekolozi zele da budu zrtve, a ne vide da su vise jadni!

kraj partije je blizu

pre 2 godine

Полиције нема недељама уназад на скуповима фалш еколога, јер се вођа и партија плаше социјалних немира. Плаше се народа, и то са разлогом. Зато дају паре пред изборе пензионерима, младима и медицинарима само да би гласали за вођу и партију. Ако изгубе изборе, нова власт би врло лако могла да пошаље СНС мафију на дуугу робију.

Bož

pre 2 godine

More ta bagra i treba da se pohapsi. Granični prelazi su esencija državnosti. Ko ugrozi državnu bezbednost treba da napipa bajbok. Pa nek glume onda žrtve kolko oće.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija