• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

11.01.2022

09:09

Dejan Šoškić kandidat opozicije za predsednika Srbije?!

Beta

Politika

Dejan Šoškić kandidat opozicije za predsednika Srbije?!

Podeli vest

Dejan Šoškić, bivši guverner Narodne banke Srbije (NBS), koji je na toj funkciji bio do 2012. godine, potencijalni je kandidat opozicije za predsednika države ili gradonačelnika Beograda, objavio je Istraživačko-izdavački centar "Demostat"

 

Prema ovim navodima, Šoškićeva kandidatura se razmatra "zbog činjenice da se dobro kotira u istraživanjima javnog mnenja".

"Šoškić je uvaženi ekonomista, redovni je profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i za njegovo ime nikada se nisu lepile koruptivne etikete. Ipak, još se nije odustalo ni od bivšeg potpredsednika Narodne stranke Zdravka Ponoša, kao ni od profesora Vladete Jankovića kao potencijalnih kandidata, iako je Janković ranije izjavio da su teško ostvarivi uslovi pod kojima bi on prihvatio kandidaturu", navodi "Demostat".

Potez očajnika

Ovo samo govori u prilog tome da je opozicija svesna nepopularnosti u narodu i zato očajnički traži nekog izvan partija kako bi se sakrila iza njega

Srđan Graovac, analitičar

I dok se Dejan Šoškić juče nije oglašavao ovim povodom, analitičar Srđan Graovac, saradnik Centra za društvenu stabilnost, kaže da opozicija i mediji naklonjeni opoziciji očigledno navijaju da predvodnici izbornih lista i kandidati za predsednika ne budu iz stranačkih struktura.

- Ovo samo govori u prilog tome da su oni i te kako svesni nepopularnosti opozicije u narodu i zato sada očajnički traže nekoga izvan partija kako bi se sakrili iza njega. Ne znam da li je Šoškić član neke stranke, ali znamo da je bio guverner NBS u vreme Borisa Tadića, kada je konstantno padao životni standard ljudi. Zato je pitanje da li je on dobar izbor za predsedničkog kandidata ili kandidata za gradonačelnika Beograda - ocenjuje Graovac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bojan

pre 2 godine

To što se navodno dobro kotira i da je neko bez afera ne govori o tome da li je on sposoban da bude predsednik jedne države. Ne može taj posao da obavlja baš svakome kome to padne na pamet.

Marija

pre 2 godine

Opozicija misli da će time što su izabrali čoveka bez afera privući narod na svoju stranu ali varaju se. Narod nije naivan.

Emilija

pre 2 godine

Koliko god on bio dobro kotiran predstavnik je opozicije koja narodu baš i nije u lepom sećanju.

marko

pre 2 godine

I nije im bas neki izbor za predsednika, ali nadju se isti!

nenadMS

pre 2 godine

Da sam na njegovom mestu ne bih se kandidovao. Može samo da se obruka!

dada

pre 2 godine

Narod zna da jedino SNS ima prave ljude koji se bore za nasu zemlju

dada

pre 2 godine

Opozicija nema sanse na izborima, bez obzira kog kandidata budu imali

Rada

pre 2 godine

Nema šanse da opozicija ima jedinstvenog kandidata na presedničkim izborima.

Ana

pre 2 godine

Ukoliko čovek stvarno nije iz neke stranke u opoziciji, onda su stvarno genijalci. Pa zar nemaju nekog kandidata u strankama koji je kvalitetan i sposoban da izadje na crtu?

Toksi

pre 2 godine

Moze da bude ko hoce ali protiv Vucica nema sanse!

Nena

pre 2 godine

Dobro je da iskopase nekog napokon....tražili,tražili pa nasli...nisam sigurna bas da je po meri gradjana .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija