• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

11.01.2022

10:54

PAKLENI PLAN ALJBINA KURTIJA! Pokušaj podmetačine Srbima kako bi se ODREKLI SVOJE ZEMLJE!

Fotoilustracija/Kosovo online/Beta

Politika

PAKLENI PLAN ALJBINA KURTIJA! Pokušaj podmetačine Srbima kako bi se ODREKLI SVOJE ZEMLJE!

Podeli vest

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da se vlada u Prištini protivi održavanju referenduma najavljenog za 16. januar naredne godine na teritoriji KiM

 

Prethodnih dana spekulisalo se hoće li Srbi sa Kosova i Metohije moći da glasaju na predstojećem referendumu o izmenama Ustava Republike Srbije. Aljbin Kurti je u više navrata nedvosmisleno poručio da neće dozvoliti da Srbi sa Kosova i Metohije budu u prilici da iskoriste svoje građansko i demokratsko pravo na referendumu i da proces izjašnjavanja neće biti moguće organizovati na način kako je to do sada godinama rađeno - uz posredstvo misije OEBS koja bi na terenu organizovala glasanje.

- Vlada Kosova se ne slaže sa namerom Srbije da održi referendum na Kosovu 16. januara zato što smatramo da je to u suprotnosti sa zakonom i našim ustavom - rekao je Kurti.

On tu svoju poziciju ni do danas nije promenio, uprkos i svim insistiranjima ambasadora zemalja Kvinte. 

Juče su se pak u albanskim medijima pojavile informacije da je Vlada takozvanog Kosova navodno spremna da dozvoli Srbima glasanje na referendumu ali putem pošte ili preko nepostojeće "Kancelarije za vezu Srbije sa Kosovom". 

Iza ove opasne formulacije, krije se nova velika prevara Kurtija koji sada pokušava da natera Srbe sa KiM da na referendumu glasaju kao da su dijaspora! 

Na taj način želi da ih natera da se odreknu svoje zemlje i Srbiju tretiraju kao "drugu državu".

Foto: AP PHOTO

Dobro je poznato da dijaspora glasa tako što to čini poštom ili u svojim ambasadama. 

Tu se krije i druga Kurtijeva podvala, jer pokušava da funkciju oficira za vezu koji je lice isključivo zaduženo da olakša i ubrza komunikaciju dve strane i pomogne u implementaciji postignutih sporazuma, sada netačno predstavi kao nekakvu Kancelariju ili diplomtsko predstavništvo, što oficir za vezu ni formalno ni suštinski nije ni po jednom postignutom sporazumu.

Iz svega ovoga više je nego jasno da je po sredi novi pokušaj podvale iz Prištine medijskim spinovanjem, jer Kurti ne želi da dozvoli izjašnjavanje na Kosovu i Metohiji onako kako je to predviđeno Rezucijom 1244 i nadležnostima Misije OEBS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija