• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.01.2022

17:32

ŠIPTARI SPREMAJU NOVU DESTABILIZACIJU! Ministar Stefanović: Kurti i danas sanja samo o SEJANJU HAOSA!

Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Politika

ŠIPTARI SPREMAJU NOVU DESTABILIZACIJU! Ministar Stefanović: Kurti i danas sanja samo o SEJANJU HAOSA!

Podeli vest

Izjava Aljbina Kurtija da je takozvana vojska Kosova „san generacija koje su dale živote za slobodu“ je uznemirujuća i ništa dobro ne može doneti ni srpskom narodu koji živi na Kosovu i Metohiji, niti regionu

To je izjavio ministar odbrane Nebojša Stefanović, dodajući da ta izjava nanovo pokazuje da Kurti sprema novu destabilizaciju i da su priče o spremnosti za predstojeći nastavak dijaloga samo šarena laža.

- Kada danas spominje generacije koje su dale živote za slobodu, možda misli na slobodu u ubijanju, mučenju i proterivanju srpskog naroda sa vekovnih ognjišta, paljenju i rušenju srpskih svetinja i skrnavljenju srpskih grobova? Možda misli na slobodno nasrtanje na starce, žene i decu kojima se preti da bi napustili svoj kućni prag, a koji su i živi spaljivani ispred svojih domova? Baš tome je ceo svet svedočio u nekim prošlim vremenima - rekao je Stefanović.

On je naglasio da dok "predsednik Aleksandar Vučić vodi odgovornu politiku i ulaže napore u razgovore kako bi se došlo do konstruktivnih rešenja koja čine boljim i lakšim život i Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, Kurti očigledno i danas sanja samo o novom sejanju haosa i destabilizacijama".

- Pozivamo sve međunarodne aktere, i Evropsku uniju i članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, da reaguju na ove pokušaje destabilizacije ne samo naše južne pokrajine već i celog regiona. Podsećamo da su pokušaji stvaranja takozvane vojske Kosova u suprotnosti sa svim međunarodnim aktima, te predstavljaju i izvrgavanje ruglu celokupne međunarodne zajednice - rekao je ministar.

Stefanović kaže da je "naša dužnost da nastavimo sa dijalogom, politikom mira i stabilizacije".

- Ali je naša obaveza i da pamtimo i nikad ne zaboravimo stradanja srpskog naroda. I srpski narod na Kosovu i Metohiji zasigurno neće strepeti, niti ćemo dozvoliti da mu se ponovi pogrom iz 2004. godine. Umećemo da ga zaštitimo. Predsednik Aleksandar Vučić vodi politiku budućnosti, razvoja i saradnje, ali i politiku koja garantuje da nikada više nećemo dozvoliti stradanja i suze Srba na Kosovu i Metohiji - rekao je Stefanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vegetarijanac

pre 2 godine

Pa ako neko destabilizuje Srbiju,to si ti a ne Albin Kurti.Naslusali smo se dosta u vezi tvoga TATE,pa prisluskivanje predsednika i rukovodstvo Srbije.Sta jos treba da uradis,a da ti narod veruje?Ali,sve ce isplivati na povrsinu stefanovicu,samo polako.Nisi ni ti vecan,ti mozes da "zaboravis"NAROD nece.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija