• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.01.2022

12:41

Svaka pogrešna reč je kao litar benzina u vatru! Bolje da budete gospodar svake neizgovorene reči, nego sluga svake izgovorene reči!

printscreen

Politika

Svaka pogrešna reč je kao litar benzina u vatru! Bolje da budete gospodar svake neizgovorene reči, nego sluga svake izgovorene reči!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, na sastanku sa predstavnicima Priboja i privrednicima tog grada, da postoji nešto što se ne može pobediti radom, a to je kada su emocije zatrovane, kada se jedni drugima obraćamo sa "četnici", "đikani"," balije", i slično, jer kada se tako obraćamo tu,kako kaže, sreće nema


Vučić time odgovorio na reči Milete Ikonovića, vlasnik mlekare "Biomlek", koji je rekao da je ono što se desilo nedavno u Priboju za svaku osudu.


- Pojedinci su to uradili, ne časni i čestiti Srbi. Mi Pribojci uvek dišemo istim plućima. Priboj je uvek bio grad tolerancije i ljubavi. Teško mi je palo što se desilo. Isto tako mnogo mi je teško kada vidim da pojedinci iz bošnjačkih krugova napadaju porukama porodice tih ljudi. Znam da nisu ni to čestiti Bošnjaci, već pojedinci. Zamolio da se svi ogradimo takvih i osudimo takav stav - rekao je on.

Ikonović je dodao da njemu teško pada i što se RS napada kao genocidna tvorevina, iako je ona stvorena po Dejtonu.

Za Vučića je kazao da je stožer jedinstva i garant mira u BIH.

Predsednik Vučić je skrenuo pažnju da svi imaju problem kada neko kaže jedne beretke su mu drage, a druge mrske.

- Ja sam ovde došao ne da stičem političke poene i da se sa vama u svemu saglasim, već da pre svega govorim o odgovornosti nas Srba. Mislim da mi je to obaveza. Verujem da će Bošnjaci dobro razumeti to, jer i kada neko pogreši, stotinu puta sam zamolio ''dajte da probamo da oprostimo onom drugom ono što smo sebi već odavno oprostili'' - naglasio je on.

Foto: printscreen

Vučić je kazao da se naslušao da je svuda mir, a onda nastanu problemi.

- Ne treba da stavimo pod tepih stvari, jer su problemi ogromni - istakao je on.

Republika Srpska

Vučić je naglasio da ne odgovara na brojne napade iz Sarajeva, i da ćuti da ne bi pogoršao situaciju.

- Znam da je svaka pogrešna reč kao litar benzina u vatru. Bolje da budete gospodar svake neizgovorene reči, nego sluga svake izgovorene reči. Stotinu puta sam ih pitao i govorio da je RS po Dejtonu stvorena i zašto ne izgovaraju nikada RS, iako to piše u Ustavu. Kao što govorim da podržavam integritet BiH - ukazao je on.

Moramo da čuvamo mir

Vučić je rekao da je važnije da se sačuva mir, jer zna da i Srbi i Bošnjaci umeju da poštuju rad, rezultate.

- Uskoro ćemo imati autoput do Požege, do kraja godine. Posle Požege nije kraj, nastavićemo ka Kotromanu, ka BiH, ka RS, ka Dugoj Poljani, Arilje, Boljare. Time smo sve uvezali, sve što 70 godina niko nije ni pomislio da ćemo uraditi - rekao je on.

Vučić je apelovao na građane da sklone emocije na stranu.

- Da razumete da je lako to potpaliti, mnogo teško umiriti. Gledao sam Bošnjaka sa protesta u svetu. Kaže jedan Bošnjak na televiziji da je RS ovim što je uradila ujedinila sve Bošnjake. Iste večere sam na jednoj srpskoj televiziji video jednog Srbina koji kaže da ovo što su međunarodna zajednica i Sarajevo uradili ujedinilo sve Srbe. Lepo je što smo se ujedinili, ali bolje je to učiniti oko fabrika koje ćemo otvarati - kazao je on.

Vučić je kazao da je u fabrici "Fleks" video kako kao braća zajedno rade Radiša i Adis.

- Isti hleb jedu, istu muku muče. Adis planira četvrto dete, a Radiša je dobar domaćin - dodao je on.

Inače govorio je da u Srbiji trenutno ima protivnika svega što se radi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slavko

pre 2 godine

Za izgovorenu reč se često kajemo,za prećutane misli nikada. Poradimo na bratskim odnosima i negujmo ih kako smo uvek i radili.

Mila

pre 2 godine

Ni jedna vera ne propoveda mržnju, već ljubav i toleranciju što treba svi da poštuju nezavisno od našeg verskog opredeljenja.

Ana

pre 2 godine

Budimo ljudi jedni prema drugima. I Srbi i Bošnjaci u Priboju imaju prava da žive slobodno i bez problema. Dobro je da su ih posetili i pokazali da nisu sami i bez podrške!

Da praštamo i da sarađujemo, samo tako možemo da pobedimo krizu!
Društvo

Da praštamo i da sarađujemo, samo tako možemo da pobedimo krizu!

Vladika mileševski Atanasije poručio je danas, u razgovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i predstavnicima lokalne samouprave i Islamske zajednice u Priboju, da je važna izgradnja puteva i fabrika, ali pre svega izgradnja čoveka i zajednice ljudi, pozivajući se na reči patrijarha Pavla da samo ako svi budemo sarađivali, bez obzira na razlike, možemo da pobedimo krizu

12.01.2022

12:22

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija