• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.01.2022

22:27

GRČIĆ KRIVI ZORANU, ONA NJEGA - DOLAZI NOVI V.D! Vučić o situaciji u EPS-u i uvozu struje!

Printscreen

Politika

GRČIĆ KRIVI ZORANU, ONA NJEGA - DOLAZI NOVI V.D! Vučić o situaciji u EPS-u i uvozu struje!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na televiziji RTS govorio je o situaciji u EPS-u

- Promene cena gasa koštaće nas mnogo na svim nivoima. Ja sam znao da će to da se desi i Srbija je spremna. Pogledajte Nemačku. Cene struje i gasa su eksplodirale. 13, 13,5 posto nam je uvoz struje.

Ne računajući Bugarsku i Mađarsku koje imaju nuklearke, najmanji nam je uvoz struje u regionu. Pogledajte druge zemlje, Hrvatska sada diže cene svega zbog cene struje. Mnogo novca je potrošeno, ali mi taj novac imamo. Imamo dobru finansijsku situaciju. Mi držimo javni dug striktno pod kontrolom ispod 60 odsto. To ceo svet zanima.

Koliki vam je javni dug u odnosu na BDP. Kada sam došao na vlast bio je više od 70 procenata, sada je ispod 60. Ljudi treba da znaju da imaju dobre javne finansije. U Srbiji se sve menja na bolje. Putevi, pruge. Jedino što se ne menja je sigurnost naših finansija i odnos dinara prema evru. Poslednja havarija u EPS-u je najteža. Mi bismo uvozili struju i ovako i onako.

 

 

Danas je G2 u Kostolcu iskočio, biće u četvrtak ponovo u sistemu. Ja to pratim svakodnevno. To su stvari koje se uvek dešavaju. U Francuskoj iskoči 14 nuklearki. Ima tu i naše greške, nedovoljna ulaganja iako je novac postojao. Mora da se češće čisti granje, da se ulaže u nove bandere.

To smo sve mogli bolje da uradimo. Neko bi rekao da se tragedija dogodila u Srbiji, a ja ovo posmatram kao tragediju unutar vlasti jer smo mogli mnogo bolje. Grčić verovatno smatra ministarku Mihajlović krivcem za svoj odlazak, ona smatra njega krivim...

Novi v.d. direktora EPS biće izabran u naredna dva dana. Što se tiče optužbi o bilo kojim navodima opozicije, nadležni organi su preduzeli istragu protiv koga je potrebno. A što se tiče političkog odgovora, uvek smo mogli više da razgovaramo sa građanima i za to ih krivim. Mislim da je mnogo bolje kada razgovaraju otvoreno pa će građani da odluče - saopštio je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doca

pre 2 godine

I posle svega da izađem na bilo kakve izbore? Nikad. Dosta je pokrivanje slinavih i CIA ministara koji su nedodirljivi. Previše je prikrivenih afera. I tako zadnjih trideset godina.

milankukic

pre 2 godine

predsednik bi trebalo da kaže zašto nesme da smeni Zoranu jer koliko se po novinama piše a i ima slika da ima dilove sa stranim ambasadama sa cim ga ucenjuje

nenad

pre 2 godine

Nadam se da ćemo u budućnosti više ulagati u EPS i po mogućstvu sagraditi neku nuklearku da imamu sigurnost u snabdevanju električnom energijom.

Boža

pre 2 godine

Zaista je najbitnije da su nam finansije stabilne. A stabilne su jer smo se odgovorno ponašali, pre svega zahvaljujući Predsedniku Vučiću. Kad su nam finasije stabilne, prevazići ćemo svaki problem.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija