• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.01.2022

23:15

Vulin: U Evropskom parlamentu NEMA PRAVDE ZA SRBE koji se bore za svoj narod!

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

Vulin: U Evropskom parlamentu NEMA PRAVDE ZA SRBE koji se bore za svoj narod!

Podeli vest

Ministar policije Aleksandar Vulin kaže da je temelj svakog pravnog sistema da niko nije kriv, dok se ne dokaže suprotno, ali i dodaje "osim ako se ne sudi Srbima ili bar meni"

Konstatuje da je zato i izjava "lažljivog Kara-Murze u EU parlamentu dobila snagu dokaza čija istinitost ne mora da se proverava".

- A da je Kara-Murza slagao o nekom drugom, da predmet laži nisam ja ili Srbija ili Rusija, da li bi morao da dokaže svoje tvrdnje, ili bi mogao da laže bez posledica? Kara-Murza će na sudu potvrditi da je lagao i ja ću svoju bitku za istinu dobiti, ali koji sud će suditi svima koji toliko mrze moj narod da svaku laž o njemu odmah proglase istinom, koji sud će suditi Violi fon Kramon što otvoreno zastupa komadanje Srbije - naveo je Vulin u odgovoru socijaldemokratskim poslanicima Evropskog parlamenta koji su, kaže, izneli laži na njegov i na račun Srbije navodeći da su šokirani vešću da Srbija prisluškuje političare iz ruske opozicije.

U Evropskom parlamentu nema pravde za Srbe koji se bore za svoj narod, zaključuje Vulin, ali poručuje da ga ta istina neće sprečiti da se za istinu bori.

Poslanici socijaldemokrata u Evropskom parlamentu reagovali su, inače, na intervju koji je za dnevni list "Nova" dao ruski opozicionar Vladimir Kara-Murza.

Druga najbrojnija poslanička grupa u Evropskom parlamentu oglasila se putem svog zvaničnog Tviter naloga.

- Zgroženi smo ovom uznemirujućom vesti. Srbija kao zemlja kandidat za EU mora da poštuje ljudska prava, a ona sarađuje sa autokratskim režimom u progonu ruske opozicije. Ova vest još više zabrinjava uoči referenduma o ustavnim promenama u nedelju, koji bi trebalo da ojača srpsko pravosuđe - poručili su evroparlamentarci.

U Tvitu su posebno imenovani poslanici Socijaldemokrata Tanja Fajon, Tonino Picula i Demetris Papadakis kao članovi Spoljopolitičkog odbora EP i članovi parlamentarnih delegacija za saradnju sa Srbijom, BiH, Crnom Gorom i Kosovom.

Ruski političar Vladimir Kara-Murza rekao je u intervjuu da je ministar srpske policije Aleksandar Vulin učestvovao u međunarodnom skandalu i da je predao Kremlju transkripte razgovora ruskih opozicionara sačinjene u Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija