• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.01.2022

12:44

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Egipta

printscreen

Politika

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Egipta

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Arapske Republike Egipat Amra Alguvejlija i zahvalio mu za neizmeran doprinos unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje u različitim oblastima



Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što je Egipat u Srbiji predstavljao diplomata sa velikim iskustvom i mnoštvom ideja, što se odrazilo na veću bliskost dveju zemalja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Dvojica sagovornika su istakli potrebu za oživljavanjem rada Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, kao i za zaključivanjem niza sporazuma iz sfere privrede, poput sporazuma o slobodnoj trgovini, koji bi stvorili pravnu osnovu za jačanje saradnje.

S tim u vezi su konstatovali da najveće mogućnosti postoje u oblasti polkjoprivrede, turizma i zdravstva, mašinske industrije, građevine i drugih.

Predsednik Srbije je čestitao rukovodstvu i narodu Egipta na ostvarenim velikim razvojnim projektima i izrazio zahvalnost ambasadoru Alguvejliju što je veliku pažnju posvetio intenziviranju kulturne saradnje.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će u bliskoj budućnosti imati čast da ugosti predsednika El Sisija i uputio mu pozdrave, zahvalivši u isto vreme na razumevanju koje Egipat pokazuje za pozicije Srbije kad je reč o pitanju Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je ambasadoru Alguvejli poželeo mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti koju preuzima u Komisiji Afričke unije. Ambasador Alguvejli je rekao da nosi najlepše uspomene iz Srbije i posebno zahvalio predsedniku Vučiću što je pokazao želju da razvija prijatelkjske odnose sa zemljama muslimanskog sveta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Simic Dusica

pre 2 godine

Sigurna sam da ce se prijateljski dobri odnosi i dalje razvijati izmedju ove dve zemlje.

Doni

pre 2 godine

Vucic je mudar covek koji se zalaze za sto vise i bolje prijateljske odnose sa drugim drzavama, jer to je znacajno za Srbiju i njen prosperitet.

Edo Bakarec ustaški zapovednik

pre 2 godine

АЦО ПАРТИЈА! АЦО ПАРТИЈА! АЦО ПАРТИЈА ?

Sanja

pre 2 godine

Ovo je divna vest da je ambasador Egipta dosao kod nas i da pricaju o mnogim vaznim temama. Koje ce uspesno unaprediti ove dve zemlje

Borelj razgovarao sa Vučićem o predstojećem referendumu!
Politika

Borelj razgovarao sa Vučićem o predstojećem referendumu!

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj objavio je danas da je razgovarao u sredu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u vezi sa "prikupljanjem glasova" na KiM za predstojeći referendum o ustavnim promenama

13.01.2022

10:33

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija