• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.01.2022

17:21

EPS DEMANTOVAO DS! Bager za kop Radljevo plaćamo 35 miliona evra!

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

EPS DEMANTOVAO DS! Bager za kop Radljevo plaćamo 35 miliona evra!

Podeli vest

Elektroprivreda Srbije saopštila je danas da je EPS ugovorio nabavku bagera za kop Radljevo po ceni od 35 miliona evra, a ne kao što tvrdi Demokratska stranka za 38 miliona evra

EPS je istakao da je nabavka rotornog bagera za kop Radljevo sa montažom ugovorena po ceni od 35.489.827 evra u otvorenom postupku javne nabavke.

Podaci iz tenderskog procesa su javni i svi zainteresovani mogu da ih provere na portalu javnih nabavki.

- Tokom postupka nabavke ispoštovane su sve procedure, a očigledno je da se izvorima DS pričinilo dodatnih tri miliona evra - naveli su iz EPS-a.

Na tender su 1. jula 2021. dostavljene dve ponude i ugovor je dodeljen prvoplasiranom konzorcijumu koji čine Energotehnika - Južna Bačka, renomirana nemačka kompanija Tisenkrup (Thyšenkrupp Industrial Solutions A.G), kao i domaće firme ATB FOD Bor, Fabrika železničkih vozila Želvoz, Preduzeće Euro - Metal Ub, Feromont inženjering Beograd, Goša montaža, Logo centar Vrbas, DOO IT inženjering Beograd, Elektromontaža Kraljevo, Vatrosprem inovacije Beograd i BPP Group Beograda.

Druga ponuda od poljske kompanije iznosila je 45 miliona evra i odbijena je kao neispravna, jer je bila veća od procenjene vrednosti nabavke, navedeno je u saopštenju EPS-a.

Demokratska stranka saopštila je ranije danas da rotorni bager koji se nabavlja košta oko 30 miliona evra i da sa montažom ceo posao ne može da košta više od 35 miliona evra, ali da je EPS, prema rečima radnika, već dogovorio ovaj posao u iznosu od čak 38 miliona evra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija