• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.01.2022

09:04

Vučić glasao na referendumu!

ATA Images

Politika

Vučić glasao na referendumu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić glasao je na Republičkom referenduma radi utvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije


Predsednika Vučić je glasao na biračkom mestu broj 140, Dečiji vrtić "Tesla-nauka za život.

 

 

Predsednik je na glasanje došao sam.
 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon što je obavio svoje građansko pravo i izjasnio se na referendumu promenama Ustava u oblasti pravosuđa izjavio da se nada da će građani danas glasati za napredak demokratije i vladavine prava u zemlji.

"Da će glasati za suštinski, istinski nezavisno pravosuđe, samostalno tužilaštvo", rekao je Vučić novinarima nakon glasanja.

Dodao je da ćemo time svi na najbolji način pokazati da osim izgradnje zemlje, i napretka u infrastrukturi, možemo da poboljšavamo društvo praveći još bolji ambijent za invetsitore, kojima je pravna država ključni faktor kada donose odluku gde da ulažu svoj novac.

"I zato hvala svima koji danas izađu na referendum", rekao je Vučić, koji je svoje pravo iskoristio na biračkom mestu na Novom Beogradu.

Predsednik je istakao i da se posle skandalozne odluke australijskih vlasti čuo sa Novakom Đokoviće, a o čemu su razgovarali pročitate OVDE.

Odluka Prištine nije iznenađenje, a Kvinti, izgleda, ličimo na idiote

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da odluka Prištine da ne dozvoli Sbrima sa KiM da glasaju na referendum nije iznenađenje, s obzirom na konstantno maltretiranje Srba, ističući da je dublji problem Kvinta, pet zemalja, kojima, primećuje, ličimo na idiote, budući da za Prištinu nema nikakvih sankcija.

"Nedozvoljavanje glasanja u srpskim srdinama na KiM nije iznenađenje imajući u vidu sve što Kurti i njegova vlada rade - maltretiranje, šikaniranje Srba, slanje specijalnih jedinica, pravljenje puntkova na 15 kilometara, šikaniranje u svim enklavma… Ali, mislim da su Srbi jasno rekli šta žele i danas pokazali da je glas Srba sa KiM glas "da", glas za Srbiju, a ne za Kurtija", rekao je Vučić, komentarišući odluku Prištine.

On je, međutim, istakao da je problem dublji, a to je, kaže, činjenica da neki u Kvinti, koju čine SAD, Velika Britanija, Nemačka Italija i Francuska, valjda misle ili im ličimo na idiote.

"Kada to kažem, mislim u pravom smislu te reči, jer oni su u stanju da pozovu Albance na poštovanje prava, demokratije, da se dozvoli Srbima glasanje, ali ako Priština ne dozvoli, nećete čuti ni reč protesta, a kamoli akciju i sankcije", rekao je Vučić.

Foto: ATA Images

On je ukazao i da bi, da je nešto slično uradio Milorad Dodik ili Beograd, prema bilo kome na koji način, odavno usledile sankcije, a mi označeni kao "loši momci".

"Hvala im. Videli smo njihovu zabrinutost. Sve najbolje im želimo, a ovo će svakako imati dalekosežne posledice, mada ne moraju oni sve da znaju, ni sve da čuju", poručio je Vučić.

Predsednik je istakao i da je Beograd uz svoj narod na KiM i sa njim će donositi sve odluke i u budućnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Juca

pre 2 godine

Predsednik će zaokruziti DA jer želi bolju budućnost Srbiji!

Nena

pre 2 godine

Svi na glasanje!I ja cu da izadjem da glasam po svojoj savesti .!DA

Nena

pre 2 godine

Svako treba da obavi svoju gradjansku dužnost i izadje na glasanje.Za nezavisno I samostalno sudstvo, zaokruzicemo da!

Tasa

pre 2 godine

Predsednik Vučić kao i svaki odgovorni građanin Srbije danas obavio svoju građansku dužnost i glasao.

Mikica

pre 2 godine

Svako treba da obavi svoju gradjansku duznost.

Sanja

pre 2 godine

Ovako svaki predsednik treba da se ponasa i da da primer svojim svom narodu. Svi smo danas glasali za DQ

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59