• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Objektiv

16.01.2022

21:14

TELO NESTALOG SPLIĆANINA STIGLO DO ĐERDAPA?! Ronilac otkriva NOVE detalje o potrazi za nestalim Perišom!

Printscreen/Pixabay

Politika

TELO NESTALOG SPLIĆANINA STIGLO DO ĐERDAPA?! Ronilac otkriva NOVE detalje o potrazi za nestalim Perišom!

Podeli vest

Mogu proći i meseci dok telo ne ispliva

Šesnaesti dan potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišom (27), kome se trag gubi u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu, nažalost nije dao rezultata u njegovom pronalasku. Iako se u potrazi koriste svi raspoloživi resursi i tehnologija, od Mateja nema ni traga.

Pripadnici Rečne policije i Ronilačke jedinice Žandarmerije pretražuju korita i priobalje reke Save i Dunava, a koriste se sonari i dvogledi. Ronioci pretražuju dno reke, a osim beogradske policije, u istragu su uključena još tri grada u Srbiji ‒ Pančevo, Smederevo i Požarevac.

Penzionisani pripadnik Ronilačke jedinice za naš list napominje da je pitanje da li će Matejevo telo uskoro isplivati.

– Ukoliko je istina da je mladić neposredno pre ulaska u Savu konzumirao alkohol i opijate, kako je ranije navođeno, ma koliko bio vrstan plivač, nemoguće je da preživi, za kratko vreme kreće hipotermija. Istina je da bi se možda osvestio i otreznio kada je ušao u hladnu vodu, ali ne toliko da bi mogao da stigne da ispliva jer je odmah ušao u maticu reke – ističe naš sagovornik.

Foto: Informer

Prema navodima ovog penzionisanog ronioca, postoji mogućnost da telo nestalog Splićanina u narednim danima ispliva.

– Usled konzumacije alkohola i narkotika, kao i hladne vode, žuč mnogo teže puca, pa samim tim pitanje je kada bi njegovo telo isplivalo, ukoliko se, naravno, negde nije zakačilo. Кako ovih dana imamo otopljenje snega, automatski raste i nivo vode, što bi moglo da pokrene telo, ako se negde zaglavilo, da ispliva – dodaje on.

Ukoliko do ovog scenarija ne dođe, mogu proći i meseci dok telo ne ispliva, ističe nekadašnji pripadnik Ronilačke jedinice.

– Dolazi do truljenja, onda ga i rečne ribe počinju grickati. U letnjem vremenu, telo u mirnim vodama ispliva za maksimalno 24 časa, a u rekama, na primer, za dva-tri dana. U zimskom vremenu je to teže, pogotovo kada znamo da ima i otežavajućih okolnosti. Može se čak dogoditi i da ga matica odvede čak do Đerdapa – dodaje naš sagovornik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragče

pre 2 godine

Ne postoji mogućnost da je mladić "ušao u vodu" jer svuda postoji povisoka ograda, a od ograde do vode Save ima bar 3m. Znači mladić je morao da "skoči u vodu"!!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija