• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.01.2022

10:51

Za srpsku policiju ne postoji krupan i sitan kriminal! Građani u svakom trenutku mogu da se oslone na policiju!

MUP Srbije

Politika

Za srpsku policiju ne postoji krupan i sitan kriminal! Građani u svakom trenutku mogu da se oslone na policiju!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas Policijsku upravu Kikinda i istakao da od svakog policijskog službenika očekuje da pokaže efikasnost, rad, rezultate i posvećenost u suzbijanju uličnog kriminala kojim su obični ljudi u najvećoj meri pogođeni


"Za srpsku policiju ne postoji krupan i sitan kriminal. Sa svima onima koji krše zakon i ugrožavaju i nanose štetu našim građanima borićemo se jednakom posvećenošću i energijom. Hoću da poručim našim dragim građanima u Severnobanatskom okrugu da uvek i u svakom trenutku mogu da se oslone na svoju policiju koja ih čuva i štiti. Policija je uporna i istrajna u borbi protiv džeparoša, protiv onih koji pljačkaju ljude u autobusima, koji pljačkaju naše bake i deke, protiv onih koji otimaju torbe i novčanike na ulici, protiv onih koji uništavaju mir i spokoj našim građanima", poručio je Vulin nakon obilaska Policijske uprave u Kikindi i razgovora sa načelnikom i rukovodiocima ove uprave koji su ministru Vulinu predstavili postignute rezultate i buduće planove i aktivnosti, saopštio je MUP.

Ministar policije je ponovio da će uspeh svakog načelnika policijske uprave u Srbiji meriti prema tome koliko su suzbili ulični kriminal i učinili da se građani osećaju sigurno, jer je to njihov primarni zadatak.

"Na osnovu toga da li su sugrađani zadovoljni radom policije, da li se osećaju bezbedno i sigurno, da li nemaju bojazni i strah kada decu šalju u školu, ceniću koliko je neki načelnik uspešan ili nije uspešan u svom radu", poručio je ministar.

Foto: MUP Srbije

Prema rečima Vulina, smanjenje opšte stope kriminala na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Kikindi je za pohvalu, ali je dodao da to nije rezultat na kome treba stati.

"Zadovoljan sam činjenicom da je u oblasti opšteg kriminala smanjen broj krivičnih dela za skoro sedam posto, to znači da radite vredno, svakodnevno i kontinuirano, ali moramo nastaviti još snažnije da se borimo i ostvarujemo još efikasnije rezultate", naglasio je Vulin.

Ministar policije osvrnuo se i na suzbijanje ilegalnih migracija na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Kikindi.

Foto: MUP Srbije

Naglasio je da je tokom prošle godine u saradnji sa Žandarmerijom i Republičkim komesarijatom za izbeglice sprovedeno 11 akcija tokom kojih su 2.244 migranta premeštena u prihvatne centre.

"Srbija neće biti parking za migrante. Migrantska kriza nije nešto što je izazvala Srbija i naša zemlja je neće ni rešiti, ali na našoj teritoriji migranti će morati da se ponašaju u skladu sa zakonom ove zemlje. Srbija je jedna od retkih zemalja Evrope koja se prema migrantima ponaša humano, poštujući njihova ljudska prava i dostojanstvo, ali isto tako nećemo dozvoliti da migranti vrše krivična dela prema našim građanima i da remete njihov svakodnevni život", poručio je Vulin.

Foto: MUP Srbije




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija