• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.01.2022

14:27

SRĐAN NOGO PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE, SUD ODBIO DA MU ODREDI PRITVOR!

Politika

SRĐAN NOGO PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE, SUD ODBIO DA MU ODREDI PRITVOR!

Podeli vest

Prvi osnovni sud odbio je danas da odredi pritvor bivšem poslaniku Dveri i advokatu Srđanu Nogu, osumničenom za sprečavanje glasanja na referendumu, pa će se u daljem toku postupka okrivljeni braniti sa slobode

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak rešenjem odbio kao neosnovan predlog tužioca da prema okrivljenom odredi pritvor, budući da u predlogu nije opredeljeno konkretno na koja lica i na koji način će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Na ovo rešenje tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda.

Na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, Nogo je ranije danas negirao da je izvršio krivično delo sprečavanje održavanja glasanja.

On je tvrdio da su njegove radnje bile "čist politički performas".

Nogo je, kako se sumnja, tokom sprovođenja referenduma u nedelju 16. januara, na birackom mestu br. 35 u Mesnoj zajednici Dedinje razbio glasačku kutiju u koju je prethodno ubacio svoj glasački listić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stepa

pre 2 godine

Jedina ispravna odluka suda koja se i mogla doneti

Pera

pre 2 godine

Banana drzava, neko razbije kutiju na glasanju za referendum i brani se sa slobode. Kapiram da je u SAD za ovo kazna 10 godina zatvora odmah.

marina

pre 2 godine

ma razvali Djogo u ime perfomansa sta te briga ionako te sudovi stite sto divlje to sigurnije

novica

pre 2 godine

Da sam ja to uradio bio bi hitno u ćorci....eto vam pravosudje na delu....a tek kad postanu potpuno nedodirljivi....Mislim da je ovo uradjeno zbog stranaca....lovu u džep a presude u korist stranaca...uglavnom sirotinja će nadrljati..."nezavisni tužioci i sudije" "nezavisni izvršitelji"...samo sirotinja zavisna od svega i svačeg...Ovo je alibi za neke presude koje će tek biti donete...vladajući peru ruke....

miroljub

pre 2 godine

Verovatno niko nije bio prisutan, tako da nema svedoka kojima bi ovaj očigledno težak bolesnik pretio i sl. .Kutija je verovatno sama skočila i razbila se.Iza ovih "žitih"sudija je dugogdišnja praksa.

Goran

pre 2 godine

Ovo je cisti dokaz da nam je potrebno nezavisno sudstvo....

branislav

pre 2 godine

..eto jos jednog razloga zasto je bilo mnogo NE na referendumu... "Nezavisni"sudija moze da oslobodi i atentatora na zvanicnike i sve podvede pod slobodno sudijsko uverenje da se eto dete malo zaigralo...

Tužilac

pre 2 godine

"Nogo je, kako se sumnja" Ko je ovde lud? Kako ta budala od tužioca može da napiše da se sumnja kad video zapis lepo prikazuje da je po ubacivanju listića, ničim izazvan, uzeo kutiju i tresnuo je i razbio o pod? Jasno kao dan, korumpirani Prvi osnovni sud u Beogradu radi šta hoće i niko im ništa ne može tako da će Nogo verovatno biti i oslobođen, jer je to bio "politički performans" a ne KRIVIČNO DELO propisano KZ

Ljubiša

pre 2 godine

Pa mi ni nemamo pravosudje od 2009. a nećemo ga ni imati još DUGO, DUGO. Sad kad neko razbije nos Nogu, može ladno da se brani da je to u stvari performans boks meča Kleja i Freizera. Opljačkaš banku, pa ako te uhvate, samo kažeš da je to performans "Pink Pantera" i slobodan si...

laki

pre 2 godine

Evo ovako presudjuju DS sudije. Nije ni cudo sto su nili za "NE".

laki

pre 2 godine

Cist performans ludaka. Nogu treba navuci ludacku kosulju.

Milan

pre 2 godine

Оваквим судијама, након овог референдума, треба се захвалити на досадашњем раду и послати их ван суднице.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija