• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

21.01.2022

12:30

OBAVEZNO PROČITAJTE! Nebojša Bakarec: Ko je Savo Manojlović, lažni ekolog?

privatna arhiva

Politika

OBAVEZNO PROČITAJTE! Nebojša Bakarec: Ko je Savo Manojlović, lažni ekolog?

Podeli vest

Savo Manojlović nije mlad. To je samo jedna od njegovih obmana. Savo ima 37 godina! Savo Manojlović je kao Čeda 1996.- željan je svega. Novca, medijske pažnje, moći, slave… U poslednjih 6 meseci uočio je svoju životnu priliku. A Savu su uočile i strane službe

Uočile su dobre Savine „performanse“. Član je mnogih antisrpskih NVO, pristojno izgleda (glas mu je malo previsok i mekeće, ali niko nije savršen…he, he), bolesno je ambiciozan, iskusan je i u radu u NVO, i u vladinom sektoru, radi u prestižnom državnom institutu, pravnik je. Kako Savu vodi sujeta, sebe smatra bogom danim. Službe se slažu. Malo su promenili imidž Savi. Savetovali su mu da odustane od štreberskog imidža koji je gajio - odelo, žuta kravata, tašna, naočare sa debelim okvirom, srednje duga kosa. Sad je Savo ošišan na kratko, smršao je, ima kratku bradicu, obučen je u crno i sivo, nosi rančić. Službe su mu platile operaciju laserskog skidanja dioptrije. Sava sada u 37-oj godini izgleda mlađi nego kada je imao 27 godina. Urnebesno, zar ne? „Službe“ su čudo. Oćeš da jedeš, oćeš da j…., a to košta. A „službe“ oće da plate. Nije da neće. Sličnosti sa Čedom iz 1996. se nižu. Na Savinim protestima su se pojavili natpisi „SAVO, OŽENI ME“. Sava je svojevrsni HOMO DUPLEX, kad pogledate njegovu staru i novu fotografiju! „Srećnica“ koju će oženiti dobija dva u jednom. Međutim „srećnica“ ne zna da je Sava endemski lažov, da je Sava lažni ekolog. Sava krije, da je kao i Zelenović bio žuti. Kao i Zelenović, Sava je pozeleneo tek u poslednjih 6 meseci!

Foto: Printscreen

Savo Manojlović je oportunista koji voli da sedi na više stolica. Voli da obmanjuje ljude, ne drži do date reči. Čast je za njega nešto relativno. Omiljena poslovica, ovih dana mu je – „čovek se drži za reč, a vo za rogove“. Kako je do sada dva puta pogazio svoju reč – sebe je nazvao volom. Do 2012., interesa radi, bio je simpatizer DS i Tadića. Posle 2012. opet iz interesa, povremeno se pretvarao da je simpatizer SNS i predsednika Vučića (isto kao i Ćuta). Sve ovo najbolje svedoči o njegovoj dvoličnosti i beskrupuloznosti. Savo radi u državnoj instuciji. Na posao u Institut ne odlazi, iako uredno prima državnu platu. Na posao ide u NVO „Kreni-Promeni“ gde je direktor. Ekologijom se bavi u poslednja četiri meseca. Da ponovim, nije ni mlad, duboko je zašao u 37-u godinu života. O beskrupuloznosti Save Manojlovića svedoči njegova konferencija za štampu koju je ispred Skupštine Srbije, pokušao da održi 18.01.2022. Tu se pokazalo da je Savo Manojlović, osim što je lažni ekolog, i nasilnik koji napada građane koji protestuju ispred Skupštine! Naime, ispred Skupštine već danima protestuje desno orijentisana, i verski nastrojena mala grupa građana. Savo Manojlović je odlučio da baš tu drži KZŠ. Mogao je da se pomeri, levo ili desno, ali nije hteo. Stoga su se protestanti umešali u njegovu KZŠ. Na snimku se lepo vidi kako Savo Manojlović napada dvojicu protestanata. Prvo je napao jednog, a potom je napao, gurao i u telo udarao i starijeg građanina, penzionera sa naočarima koji je jeo đevrek!

„Kreni-Promeni“

„Kreni-Promeni“ je novi projekat onih zapadnih krugova koji organizuju obojene revolucije. Njihovi projekti su bili „Otpor“, „Žuta patka“,„1od 5 miliona“ itd. Ruho u koje je zaogrnuta ova NVO je ekologija. Niko od 8 lidera NVO „Kreni-Promeni“, koji su navedeni na sajtu, nema nikakve veze sa ekologijom, niti su se time bavili, niti su se školovali za to. Sve osobe koje ću pomenuti, „ekologijom“ se bave po „zadatku“ tek u poslednja 4 meseca. Drugo, svi ovi „mladi“ imaju gotovo 40 godina.

Foto: Printscreen

Na sajtu NVO „Kreni-Promeni“ je navedeno ko vodi ovu političku organizaciju, koju finansiraju mnogi sa zapada, npr. Fondacija Rokfeler,„USAID“, „Soroš fond“ itd. Prvonavedeni lider je Marina Pavlić- „Izvršna Direktorka“. Marina Pavlić je filozof. Nikada se nije bavila ekologijom. Ima 38 godina. Istovremeno Marina Pavlić je drugi čovek, jedne druge NVO „Srbija u Pokretu“. Na sajtu „Srbija u Pokretu“ stoji da je Marina Pavlić „Organizatorka zajednica“. Obe NVO primaju stotine hiljada evra grantova sa zapada. Pominjem i ovu NVO, zbog toga što i ona organizuje nasilne blokade. Na sajtu „Srbija u Pokretu“ stoji da je NVO osnovana 2009. godine. Finansira je pre svega „USAID“, „Soroš fond“, „Istinomer“ i još 9 organizacija. Predsednik „Srbije u pokretu“ je izvesni Dušan Stojičić koji ima 38 godina, ekonomista. Nikada se nije bavio ekologijom. Prijatelj je Save Manojlovića.

Vratimo se sada na NVO „Kreni-Promeni“. Pored gđe Pavlić i Manojlovića, lideri su još: Luka Savović-„Tech Direktor“; Danijela Hamadto-„Asistent Izvršne Direktorke & Administracija“; Nikola Arsenić-„Kampanje & Mediji“; Kristina Urošević-„Kampanje & Koordinator Volontera“; Aleksandar Đorđević-„Tech & Analitika“ i Nataša Vlajsavljević „PR“. Kao što vidite nigde ne piše da je bilo ko od lidera „Kreni-Promeni“ ekolog, ili da mu je zaduženje ekologija. Konačno dođosmo do „mladog“ lidera Sava Manojlovića.

Foto: Printscreen

Sava, mlad ko rosa u podne!

Formalno drugi čovek NVO „Kreni-Promeni“ je Savo Manojlović-„Direktor Kampanja“. On je medijski najeksponiraniji, gostuje u medijima, zapad ga projektuje za lidera. Savo je u 37-oj godini života. Predstavljaju ga kao mladog lidera ekologa, stvarajući utisak da ima dvadeset i nešto godina. Savo Manojlović se nikada u svojih 37 godina nije bavio ekologijom. To se vidi iz njegovih biografija iz „Instituta za uporedno pravo“ i sa sajta „Istinomera“. Rođen je u Prištini (do Kosova i Metohije mu je stalo ko do lanjskog snega). Podržava ga Viola fon Kramon promoterka lažne države Kosovo i osoba koja negira postojanje SPC. Po zanimanju je pravnik. Masterirao je radom „Pojedinačni politički akti – razgraničenje od upravnih akata“ (o doktoratu na kraju teksta). Kao što vidite, Savo Manojlović nema veze sa ekologijom i zaštitom životne sredine. Hvali se kako je završio kurs na Harvardovoj Kenedi školi, isto kao i lider NVO „Srbija u pokretu“ – Dušan Stojičić. Dok je studirao, i posle studija, sve do 2012. Sava Manojlović bio simpatizer DS i Borisa Tadića. Tako je sebi, tokom studiranja obezbedio stipendije Vlade Republike Srbije, Kluba privrednika, Rotary kluba Beograd Čukarica i Fondacije Konrad Adenauer!?! Uspeo je da se zaposli 2015. u državnom „Institutu za uporedno pravo“. Trenutno je u statusu istraživača saradnika. Kao pravnik je radio i kao mlađi savetnik u Ustavnom sudu Republike Srbije (2015.). Bio je sekretar radne grupe Ministarstva finansija (2013. -2014.). i učestvovao je u pisanju nacrta postojećeg Zakona o finansiranju političkih aktivnosti. Bio je koordinator ili saradnik na 3 projekta Agencije za borbu protiv korupcije od 2012. – do 2016. godine. Nikada se kao što vidite nije bavio ekologijom, već pravom, pravosuđem, poboljšanjem privrednog ambijenta, zaštitom potrošača, finansiranjem političkih stranaka itd. Da Savo Manojlović ništa ne zna o ekologiji, svedoči i spisak njegovih radova koji stoji kao deo njegove biografije na sajtu „Instituta za uporedno pravo“. Od 16 radova, nijedan nema veze sa ekologijom, niti životnom sredinom.

Savo Manojlović je član mnogo nevladinih organizacija i političkih udruženja. Sam kaže da je predsednik "Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti" (a krši Ustav i zakone Srbije!?!). Savo Manojlović je i član NVO „Građanske inicijative“, drugosrbijanske, autošovinističke NVO koja optužuje Srbiju da je počinila genocid u Srebrenici. Savo Manojlović je takođe i član političke organizacije „Skupština slobodne Srbije“. I na kraju lider je NVO „Stani-Promeni“. Čini se da nema organizacije ili NVO čiji član nije Savo Manojlović.

Foto: Printscreen

Po podacima sa sajta „Kreni-Promeni“ Savo Manojlović je zaposlen u ovoj NVO na poziciji „Direktor kampanja“. Međutim, problem je u tome što je Savo Manojlović zaposlen i u državnom „Institutu za uporedno pravo“ i to lepo stoji na sajtu tog instituta: „Savo Manojlović, master Istraživač saradnik“. Umesto na radnom mestu u Institutu, poslednjih 6 meseci Savo Manojlović svoje vreme provodi u NVO gde je direktor, na protestima, na konferencijama za štampu, u medijima itd. Za to vreme on je morao da bude na radnom mestu u „Institutu za uporedno pravo“ gde prima platu za nerad. Po informacijama koje posedujem, Savo Manojlović samo ponekad, povremeno radi na svom radnom mestu u Institutu. Državnu platu uredno prima. Da ovo nije usamljen slučaj svedoči i Fejsbuk stranica „Kreni-Promeni“ na kojoj Sava Manojlović sam reklamira svoje višemesečno odsustvovanje sa radnog mesta u radno vreme.

Foto: Printscreen

Na sajtu „Istinomera“, u biografiji Save Manojlovića stoji njegova izjava:„Interesovala me je i gluma i zamalo da je upišem. Kada sam bio druga godina prava konkurisao sam (nije prošao op.aut.). Razmišljao sam da to uradim kad završim prava, ali nakon četvrte godine su me zainteresovala putovanja i tada sam ipak odlučio da me gluma i ne zanima toliko“. Danas Savo Manojlović glumi ekologa, a u stvari je pravnik.Kada su zapadni krugovi videli da su lideri đilasovskog dela opozicije ekstremno kompromitovani, i da im je propao prethodni projekat „Ne davimo Beograd“, odlučili su da finasijski i medijski, pred izbore 2022., lansiraju „neke nove klince“ i likove. To su Sava Manojlović, „Kreni-Promeni“,„Srbija u Pokretu“, „Eko patrola“, „AKCIJA – Otvorena građanska platforma“ (Zelenović) i „Ekološki ustanak“ (Ćuta Jovanović). Zajedno sa Đilasovom grupacijom, svi su počeli da glođu ekološku kosku – po nalogu zapada, koji im je rekao „to je hit“. I sve to u poslednja tri meseca. Potom je Sava kao lider inicijative „Kreni-promeni“, prionuo da organizuje bezumne blokade i proteste protiv predloga izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, i Zakona o eksproprijaciji, protiv kompanije Rio Tinto, iskopavanja litijuma i protiv gradnje metroa. Sve ovo se izrodilo u destruktivno ponašanje blokatora. Potresni su i uznemirujući, bili mnogi snimci sa ulica gradova Srbije od 4.12.2021., iz kojih se vidi kako blokatori, đilasovci i lažni ekolozi - huligani i nasilnici, maltretiraju decu, roditelje, i druge građane. Potresan je bio snimak iz Savske ulice, gde huligani zaustavljaju vozilo u kome se nalazi bolesni dečak, primoravaju oca da izađe iz kola, i pokaže im dete. Obnevideli i očajni otac drži u naručju, bolesnog dečaka, i psuje huligane. Potresni su bili snimci roditelja, koji su bili primorani da napuste svoja vozila, i da sa decom u naručju, idu peške, sa kolevkama, nosiljkama. Blokade su pokazale da nemaju nikakve veze sa ekologijom. Nikoga od blokatora nije zanimala ekologija. Oni su pušili cigarete, pili pivo, bacali đubre, maltretitali i ponižavali građane, a sve to je antipod ekološkoj svesti. Iz snimaka blokada širom Srbije, videlo se da sve zajedno nema više od deset hiljada blokatora. Da su „ekoprotesti“ i blokade kratkog daha pokazali su Ćutini i Zelenovićevi protesti proteklih nedelja. Odazivalo im se samo stotinak građana ili manje, na blokadama u Srbiji. Da lažnim ekolozima ponestaje municije i baruta, najbolje je pokazao protest verolomnog Save Manojlovića koji je održan 20.01.2022. Na protestu ispred Predsedništva, Savo je okupio manje od 500 građana. Pre mesec dana okupio je 10.000 ljudi. Pre mesec dana su ispunjeni svi tadašnji zahtevi građana. Juče, su premijerka Ana Brnabić i Vlada Srbije, saopštili na fantastičnoj konferenciji za štampu Ane Brnabić, da je Vlada Srbije na ukinula uredbu i prostorni plan područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit – projekta „Jadar“, od 13. februara 2020. godine. „Prostorni plan je ukinut i on više ne postoji. Samim tim poništeni su svi upravni akti koji su vezani za „Rio Tinto“, sve dozvole, rešenja, odluke i sve ostalo“ saopštila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Ugovore sa „Rio Tintom“ nikada nismo imali, kao što smo više puta rekli,  dodala je Brnabić. Ukinuta je i odluka o obrazovanju radne grupe za implementaciju projekta „Jadar“ iz 2021. godine. „Time smo ispunili sve zahteve ekoloških protesta i stavili tačku na „Rio Tinto“ u Srbiji. Ovim je, što se tiče projekta „Jadar“, i „Rio Tinta“, sve završeno. Gotovo je“, rekla je premijerka Ana Brnabić. Moram da podelim svoj utisak da je uživanje bilo gledati fantastičnu konferenciju za štampu premijerke Brnabić! Videli smo čvrstinu argumenata, jasnoću činjenica, snagu karaktera i asertivnost Ane Brnabić. Fenomenalan nastup! Zbogom "Rio Tinto"! Neće više Zapad moći da igra dvostruku licemernu igru - dobijamo ogromne poslove, a istovremeno plaćamo NVO da Vučiću lome kičmu na tim projektima! Nema više i jare i pare! I onda nije ni čudo da se na protestu lažljivog Save Manojlovića pojavilo oko 350 građana.

Foto: Printscreen

Da nije sve tako bajno po Savu Manojlovića, pokazale su svađe sa njim, i optužbe upućene njemu iz đilasovskog dela opozicije. U tom delu opozicije vladaju svađe i omraze. Manojlović se više puta svađao sa đilasovcima Zelenovićem i Georgijevim u medijima. Tako su se oni posvađali 28.11.2021. i zakazali čak dva ekološka skupa. Prvi su zakazali Manojlović i „Kreni – Promeni“ i „Eko straža“. Drugi su zakazali Zelenović i Ćuta Jovanović. Potom su ovi iz „Kreni – Promeni“ i „Eko straže“, odmah udarili na Ćutu i Zelenovića i pozvali ih da ne zakazuju protest ispred Skupštine Srbije, kako ne bi razvodnili već zakazan protest „Eko straže“. Predizborna „tuča“ među njima će biti žestoka. Niko od njih nema program, nema konstruktivne ideje – jedino rešenje im je destrukcija i haos.

Foto: Printscreen

Za kraj da dodam i ovo. Savo Manojlović je nedavno odbranio doktorsku tezu na Univerzitetu u Beogradu - Pravni fakultet - datum odbrane: 29.12.2021. Doktorska teza je imala naslov „Javnopravni subjektivitet i ovlašćenja političkih stranaka u liberalnoj demokratiji“. Čestitam Savi Manojloviću. Međutim, ono što je indikativno, i što dokazuje moju tvrdnju da se radi o lažnom ekologu i ekoneznalici, je tema doktorata koja ima veze sa politikologijom i političkim strankama, a nema nikakve veze sa ekologijom. Šta će sad Savo Manojlović kada su mu po drugi put usvojeni zahtevi? Sava Manojlović će, kad cela lažno ekološka histerija propadne, da se vrati da radi u državni „Institut za uporedno pravo“, kao doktor nauka. Ruho ekologa će odbaciti, kao i „kežual“ odeću, obrijaće bradu, i ponovo obući odelo, staviti kravatu i nastaviće da bude ono što jeste, pravnik u državnom institutu! Možda će se i oženiti negde u četrdesetoj – pod uslovom da ga zanima suprotni pol?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija