• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.01.2022

15:44

Gradonačelnik Bakić prisustvovao svečanoj dodeli priznanja najboljim trenerima u tradicionalnoj akciji RTV „Yueco“ iz Subotice

Strahinja Babović

Politika

Gradonačelnik Bakić prisustvovao svečanoj dodeli priznanja najboljim trenerima u tradicionalnoj akciji RTV „Yueco“ iz Subotice

Podeli vest

Subotička RTV „Yueco“ proglasila je, po 23. put, najbolje trenere na nivou grada Subotice i Republike Srbije. Po oceni sportskih novinara ove medijske kuće, najbolji trener u 2021. godini na lokalnom nivou je šef Stručnog štaba ŽFK „Spartak“ Boris Arsić, trener sa najboljim rezultatima Veselin Rakočević (Tenis klub „Spartak“), a najbolji trener u radu sa mlađim kategorijama Petar Kopunović (Ženski vaterpolo klub „Spartak“), dok su selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić i selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović najbolji treneri na republičkom nivou

Specijalno priznanje „Yueco“ televizije u okviru tradicionalne akcije „Najbolji treneri“ pripalo je nacionalnom treneru u Karate federaciji Srbije Roksandi Atanasov, a nagrada za istaknutog sportskog radnika proslavljenom rvaču i treneru Sretenu Damnjanoviću koji sada obavlja funkciju sportskog direktora Rvačkog kluba „Spartak“ i „Vojvođanske rvačke akademije“ u Kanjiži. Svečanoj dodeli priznanja, održanoj danas u hotelu „Forum”, prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, nakon obraćanja prisutnima, uručio nagradu selektoru Dejanu Saviću.

Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić je, tom prilikom, rekao da je „Yueco“ televizija jedan od simbola Subotice, a priznanje koje je pokrenula i koje održava na najvišem nivou već 23 godine veoma značajno za ovaj grad, posebno kada okuplja u njemu i najuspešnije sportske stručnjake Srbije.

„Protekla godina bila je period velikih uspeha za subotički sport, tokom koje smo zaista potvrdili da smo 'grad sporta'. Imao sam u 2021. mnogo prilika da, kao gradonačelnik, budem gost na sjajnim sportskim manifestacijama, čestitam pobednicima i uručujem nagrade. Najznačanije od svega, imao sam mnogo kvalitetnih razgovora sa sportskim radnicima, trenerima i upravama, kako bismo, u saradnji sa Sportskim savezom grada Subotice, nadležnim pokrajinskim sekretarijatom i republičkim ministarstvom, činili sve što možemo da unapređujemo uslove za rad, kako pojedinačnih takmičara, tako i sportskih kolektiva“, naveo je Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Uz isticanje da mu je puno srce kada ovde vidi predstavnike i trenere tri sportske porodice SDŽ „Spartak“ – Bojana Arsića iz ženskog fudbalskog kluba, Veselina Rakočevića iz tenis kluba i Petra Kopunovića iz ženskog vaterpolo kluba, gradonačelnik Bakić je kazao da smo svi ponosni i na subotičku legendu Sretena Damnjanovića koji je mnogo dao rvanju i Subotici.

Foto: Strahinja Babović

„Čestitam svim dobitnicima priznanja, a moja je velika čast danas da uručim priznanje za najboljeg trenera selektoru naše vaterpolo reprezentacije Dejanu Saviću, koji je već proglašen za najboljeg vaterpolo trenera na svetu. Dejan je, tokom godina, svima nama doneo mnogo radosti, ponosa i vere u našu Srbiju kada nam je bilo najpotrebnije. Odličje koje će sada primiti je skroman znak zahvalnosti i priznanja koje mu dodeljuje jedna subotička redakcija, kao predstavnik svih Subotičana, sa nadaom da će zauzeti mesto među najsjajnijim evropskim, svetskim i olimpijskim medaljama koje nam je doneo“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Nakon emitovanja kraćeg filma o nagrađenima, urednica Sportske redakcije RTV „Yueco“ Danijela Pinter uručila je priznanja najboljim trenerima. Umesto službeno odsutnog šefa struke ŽFK „Spartak“ Borisa Arsića nagrada je predata njegovom bratu, generalnom sekretaru ovog kluba Bojanu Arsiću. Draganu Joviću i Roksandi Atanasov, koji takođe nisu mogli da prisustvuju današnjoj svečanosti, priznanja će biti naknadno uručena.

Foto: Strahinja Babović

Nagrađeni treneri zahvalili su se Sportskoj redakciji RTV „Yueco“ na dodeljenim priznanjima. Uz isticanje da mu je čast što je posle pet godina ponovo nagrađen ovim priznanjem, Dejan Savić je rekao da se u Subotici oseća kako kod svoje kuće i da veruje da će nagradu „Yueco“ televizije primiti i posle Olimpijskih igara u Parizu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija