• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

23.01.2022

22:13

PUCANJ U PREDSEDNIKA JE PUCANJ U DRŽAVU! Dačić: Prvi put Europol zvanično poslao informaciju, OVO TREBA NAJOZBILJNIJE SHVATITI!

Printscreen

Politika

PUCANJ U PREDSEDNIKA JE PUCANJ U DRŽAVU! Dačić: Prvi put Europol zvanično poslao informaciju, OVO TREBA NAJOZBILJNIJE SHVATITI!

Podeli vest

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić i advokat Goran Petronijević gosti su večerašnjeg izdanja emisije Hit Tvit

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, podsetimo, saopštio je pre nekoliko večeri da je MUP zvanično obavešeten o postojanju kriminalne grupe koja za cilj ima atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom februara. Advokat Goran Petronijević kaže da ovo svi treba da shvatimo ozbiljno.

Svi ovo treba da shvatimo ozbiljnije, nego što možemo da vidimo u medijima i na Tviteru. Ovde se radi o ozbiljnim stvarima. Svi moraju da shvate da su te informacije dobijene od Europola i od jedne od zemalja članica EU. Treba naglasiti da smo već duži vremenski period suočeni sa tim terminima "škaljarci" i "kavčani". To je predragđe Kotora, gde sa sve babama i mačka ima 100 duša. Očigledno je da se misli na Mila Đukanovića. Ne treba se zavaravati. Imao sam ozbiljna iskustva s onim što se desilo 2003. godine - rekao je Petronijević.

 

 

Dačić je rekao kako je ovo prvi put da Europol zvanično objavio ovakvu informaciju, kao i da ministar Vulin javnosti to ne bi saopštio da nije kredibilna. Podvlači da se radi o kredibilnim stvarima, kao i da treba što pre da prestanu omalovažavanja ove informacije.

Koliko je meni poznato, ovo je prvi put, otkad postoji naša saranja sa Europolom, da smo zvanično dobili informaciju. Sigurno ne bi dali tu informaciju da ona nije kredibilna. Europol je, takođe, tu informaciju dobio od službe članice EU, isto tako je to kredibilan izvor. Treće, ministar to ne bi sigurno saopštio da to nije tačno. Da to nije tačno, Evropol bi do sada to demantovao. Treba da prestanu sve vrste omalovažanja te informacije. Mislim da ovo treba najozbiljnije da se shvati! Ovo treba odvojiti od političke borbe - kazao je Dačić.

 

 

Gospodin Vučić je jasno rekao da neće biti legalizacije marihuane, to je jedan od razloga što se sigurno zamerio ovoj narko mafiji. Mislim da smo dobili informaciju od Europola jer je to rezultat njihovog dobrog rada. U ovoj državi postoje institucije koje dobro rade svoj posao. Pucanj u predsednika države je pucanj u državu. Mi smo to prošli sa Đinđićem, ali ubiti premijera ili predsednika, znači ubiti državu. Činjenica je da se u Srbiji živi mnogo bolje nego pre desetak godina. Srbija vodi vrlo odgovornu politiku za svoje stanovništvo - rekla je Grujičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boki

pre 2 godine

Veci broj najblizih funkconera predsdnika nisu mnogo osudili napade na prefsdnika.Samo jaka vlast i narod slozan cinimo snagu drzave

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija