• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

25.01.2022

13:04

Ko je Zdravko Ponoš, Đilasov NATO kandidat za predsednika Srbije? Čovek za čijeg mandata je Vojska dovedena na NAJNIŽE GRANE!

Beta/Tanjug

Politika

Ko je Zdravko Ponoš, Đilasov NATO kandidat za predsednika Srbije? Čovek za čijeg mandata je Vojska dovedena na NAJNIŽE GRANE!

Podeli vest

Bivši načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš ostao upamćen kao čovek u čije vreme je Vojska Srbije dovedena na najniže grane! Za dve godine njegove vlasti, od 2006. do 2008, armija ostala bez 480 tenkova, 40 aviona, 50 helikoptera i 10.000 vojnika!

Lider SSP, tajkun Dragan Đilas za svog kandidata na izborima za predsednika Srbije izabrao je Zdravka Ponoša, bivšeg načelnika Generalštaba, koji je ostao upamćen kao čovek za čijeg mandata je Vojska dovedena na najniže grane.

Konkretni podaci govore više od svake politike - tokom dve godine, koliko je Ponoš bio na čelu Vojske (od 2006. do 2008. godine), srpska armija je ostala bez 480 tenkova, 40 aviona, 50 helikoptera i više od 10.000 vojnika! Na sve to, Đilasova Demokratska stranka je 2008. godine Ponoša smenila i žestoko optuživala kao nesposobnog, a sada ga isti taj Đilas kandiduje za predsednika i vrhovnog komandanta!?!

NATO general

Zdravko Ponoš je prvi i jedini načelnik Generalštaba koji u svojoj vojnoj karijeri gotovo da nije imao trupnog iskustva. On je samo na početku karijere 1986. kratko radio kao komandir voda, da bi se odmah potom prebacio na administrativne poslove. Dakle bio je "ćata" sve dok ga đilasovci nisu izvukli iz NATO šešira i postavili ga za načelnika Generalštaba.

Foto: Beta

Zadravko Ponoš

Ponoš, koji je rođen u Kninu, izbegao je da učestvuje u ratu u Hrvatskoj i da se angažuje u Vojsci RSK tako što je prijavio da u Beogradu mora da pomaže u lečenju člana porodice!?! Obaveštajni podaci govore da je 1995. godine samo desetak dana pre "Oluje" otišao u Knin i članove svoje familije tajno prebacio za Srbiju.

Izbegavao da ratuje

Ponoš, koji je rođen u Kninu, izbegao je da učestvuje u ratu u Hrvatskoj i da se angažuje u Vojsci RSK. Obaveštajni podaci govore da je 1995. godine samo desetak dana pre "Oluje" otišao u Knin i članove svoje familije tajno prebacio za Srbiju

Godinu i po dana posle NATO bombardovanja, 2001. godine, samoinicijativno se, kršeći zakon i sve vojne propise, učlanio u Atlantski savet u Beogradu, organizaciju koja se bavi promocijom Zapadne vojne alijanse!?! Kako prenose naši obavešteni izvori, upravo tada kreće njegova munjevita karijera.

- Članovi NATO Atlantskog saveta tada su ga preporučili tadašnjem ministru odbrane Borisu Tadiću i počelo je ubrzano uvođenje u službu. Ponoš je nakon toga četiri puta vanredno unapređivan, što se skoro nikada ne dešava. Tri puta je unapređivan u periodu od 2003. do 2006. godine, i to u činove pukovnika, general-majora i general-potpukovnika - objašnjava naš izvor iz Generalštaba, koji kaže da je Ponoš zaslužan za otvaranje prve kancelarije za saradnju sa NATO, u decembru 2006. godine.

Moj ugao

Vladimir Đukanović, poslanik SNS

Veoma je teško boriti se sa ovakvim čovekom, koji smatra da je vrhunski što smo oficire sa 40 godina terali u penziju i da je za napredovanje u vojsci bitnije da si završio kurs u Garmišpartenkirhenu nego Vojnu akademiju.

Da Zdravko Ponoš bude kandidat opozicije na predstojećim izborima 3. aprila, odlučeno je na sednici Đilasove Stranke slobode i pravde (SSP). Narodna stranka, čiji je Ponoš član, za ovu kandidaturu saznala je iz medija, a dan kasnije izdali su saopštenje u kojem su rekli "da će nastaviti da poštuju koalicioni dogovor"!?!

Ubrzo se oglasio i bivši lider Demokratske stranke i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac, koji je Ponoševu kandidaturu prokomentarisao rečima da "Đilas najviše voli da otima od svojih koalicionih partnera".

"Ne bih se složio da je Ponoš dobar kandidat. Svaki dan preotimaju po nekoga u okviru koalicije. To im je primarni način razvoja organizacije. Iz šupljeg u prazno", napisao je Šutanovac na Tviteru.

Nema kapacitet

Sa njim se slaže i Marina Komad, portparolka Borisa Tadića, koja je istakla da je apsurd Đilasa i SSP to što za predsednika države kandiduju Ponoša.

"Posebno je zanimljivo da kandidata predlaže stranka potekla direktno iz bivše vlasti, tokom koje je taj isti kandidat smenjen sa mesta načelnika Generalštaba. Kako to nije bio dobar tada da upravlja vojskom, a danas je jedino rešenje za upravljanje državom", napisala je Komadova na Tviteru.

JA MISLILA ONI SE BORE PROTIV VUČIĆA, A ONI SE BORE SAMI SA SOBOM... Tadićeva portparolka rasturila Đilasa i Jeremića!

Ni politički analitičar Branko Radun nije oduševljen izborom predsedničkog kandidata Đilasove opozicije.

- Zdravko Ponoš nema neki kapacitet, nije prepoznatljiv, nije se bavio aktivno politikom, nije ga bilo u medijima... Ne deluje ubedljivo. Svakako, on je loš izbor - zaključuje Radun.

 

Ni đilasovci nisu sigurni u svoj izbor!

Vest da je Dragan Đilas predložio Zdravka Ponoša za opozicionog predsedničkog kandidata unela je razdor i među same pristalice opozicije.

Tako je Nebojša Zelenović, lider Zajedno za Srbiju, koja je koalicioni partner Đilasovom SSP, rekao da Ponoš može da ostvari dobar rezultat, dok Rade Veljanovski iz Građanskog demokratskog foruma (GDF) kaže da Ponoš nije dobar kandidat i da ne može da ostvari očekivani rezultat na izborima.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dušan

pre 2 godine

Zdravko Ponoš, "oficir", koji je školovao od Zagreba do Londona, pa sve do NATO-a. U vreme kad su njegovi ginuli za Krajinu, on je radio na svom obrazovanju u inostranstvu i to u vreme kad je bio oficir, a poređenja radi,između Ponoša oficira i pitomaca vojne akademije, iz Krajine, koji su se za razliku od njega dobrovoljno prijavljivali za odbranu svojeg ognjišta. Jedino učešće u ovog oficira, čiji je inače poziv i data zakletva, još u vreme SFRJ, bila je da radi svoj posao, a to je odbrana zemlje, u čemu se nije pokazao, jer je imao važnija posla u NATO-u. Bio je angažovan 1999. godine, ali bojim se da je bio u našoj vojsci, a radio za one kod kojih se školovao. Tada je imao čin pukovnika, a kao stranački oficir 2005 godine dobija od manekena Borisa Tadića čin general majora, a već 2008. godine novi čin, postaje general potpukovnik. Ponoš je inače poznat, kao i Šutanovac, Tadić i ostatak ekipe po rasturanju vojske Srbije, od srpske vojske su napravili civilnu zaštitu. Razmislite dobro o sledećem, ako su strane službe moćne da regrutuju i ucene jednog ministra, zamislite šta tek mogu sa onim koga su školovali i obučavali, kao što je Zdravko Ponoš. U vreme Tadića, Jeremića, Đilasa, Ponoša i ostalih, kada je nad Srbijom počinjen moralni, umni i finansijski genocid, u vreme kada je Čume bio "graditelj" auto puteva, demonstranata ekologa nije bilo, jer je Srbija bila ponižena i ojađena, baš onakva kakvu žele naši neprijatelji, a danas kad je Srbija lider u regionu, kad je stabilna i jača, evo odmah ekologa, sa Đilasom, Tadićem, Ponošom, Jeremićem i ostatkom izdajničke ekipe. Đilasu, Jeremiću, Šolaku,Mariniko, koliko god para da imate, nemožete izbeći istorijsko smetlište, vi ste moralno dno i otpad.

Milan

pre 2 godine

Čovek umislio da može praćkom da se ratuje ????‍☠️

Boris

pre 2 godine

Ponos je jedini nacelnik generalstaba Koji je smenjen. Tolliko o tome kakav je on zaista

Njanja

pre 2 godine

Građani Srbije treba da shvate da nema druge šanse pogotovo duhovima iz prošlosti koji si unazadili Srbiju , mi tek treba da gradimo budućnost konačno smo krenuli u smeru razvoja infrastrukture puteva ujedinjeno svi birajmo za predsednika Aleksandra Vučića koji je ovu zemlju digao iz pepla

Rade R

pre 2 godine

Jednostavan je odgovor na pitanje ko je Zdravko Ponoš!? NATO poslušnik, samim tim Srpski izdajnik! Kao i onaj koji ga kandiduje!!

Nena

pre 2 godine

Za kratko vreme je Ponos napredovao u vojski u vreme Djilasa I Tadića, sve na mufte.I sad su opet ti olosi izvukli njega iz naftalina da se kandiduje za predsednika.Jel ovo neka šala?

Nena

pre 2 godine

Verovatno su se i dogovorili kako ce 3.aprila sinhronizovano kukati kada izgube izbore. A u njihove bajke i lazi davno smo prestali da verujemo.Ne znam ko jos veruje u ove olose.Jos su željni vlasti i kradje.

miroljub

pre 2 godine

Zašto dižemo toliku prašinu, koliko god bio loš bolji je od onuh koji ga predlažu, a lošiji ne može biti. Ponoš je vojnička sramotra i kukavica, izdajnik..... Izbori će mu dokazati ovo što sam napisao. Narod ne voli poltrone i kukavice.

Sanja

pre 2 godine

Ma moze on biti ko hoce. Ali Ponos nece biti predsednik narod zeli samo Vucica za predsednika

OVO NI ĐILASOVSKI MEDIJI NE MOGU DA SAKRIJU! Đilas i Jeremić ponižavaju jedan drugog - NISU U STANJU NI DA ODGLUME JEDINSTVO OPOZICIJE!
Politika

OVO NI ĐILASOVSKI MEDIJI NE MOGU DA SAKRIJU! Đilas i Jeremić ponižavaju jedan drugog - NISU U STANJU NI DA ODGLUME JEDINSTVO OPOZICIJE!

Predizborna kampanja još nije ni počela, a opozicioni lideri čine sve da biračima daju do znanja da nemaju da im ponude ništa osim međusobnog prepucavanja, svađa podmetanja i ponižavanja. Svađa u opoziciji oko zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima je otišla predaleko da čak ni đilasovski mediji to više ne mogu da sakriju

24.01.2022

10:22

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija