• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.01.2022

15:34

Brnabić sa predstavnicima Udruženja "Ne damo Jadar": Stavili smo tačku na Rio Tinto!

Tanjug

Politika

Brnabić sa predstavnicima Udruženja "Ne damo Jadar": Stavili smo tačku na Rio Tinto!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima organizacije "Ne damo Jadar" iz Gornjih Nedeljica



Premijerka je sa predstavnicima te ekološke organizacije razgovarala u Vladi Srbije.

Brnabić je ranije danas, uoči sastanka, ponovila da su ukidanjem Uredbe o prostornom planu za projekat "Jadar" ukinuti svi akti u vezi sa Rio Tintom čime je stavljena tačka i na izgradnju rudnika.

- Apsolutno je stavljena tačka na to. Ukinut je prostorni plan, ukinuta je radna grupa, ukinuti su svi akti u vezi sa Rio Tintom u smislu dozvola. Dobili smo za to potvrdu i od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva zaštite životne sredine tako da su sve ostalo zaista laži i nemam nameru više da se bavim time - rekla je Brnabić.

Na pitanje novinara da li neka druga kompanija može da dođe u našu zemlju i napravi rudnik, premijerka je rekla da ne vidi kako bi neka druga kompanija mogla da dođe kada ne postoje nikakva druga istražna prava, dodajući da se niko za istražna prava nije ni prijavio, kao i da vlada nema ni nameru da ih daje nekom drugom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Carica Sveta

pre 2 godine

Čestitam narodu na Jadru odbranu ognjišta i zdrave životne sredine. Apsolutno sam za zabranu eksploatacije litijuma i bora u Srbiji, zbog očuvanja zdravlja, budućnosti, živog sveta. Postoje mnogobrojni drugi načini da se Srbija razvija u mnogobrojnim oblastima. Srpski narod je kroz niz vekova unazad doživljavao proterivanja, egzoduse, to je u našoj kolektivnoj memoriji. Kao što je beležio i ubistva kraljeva, vladara, državnika, političara. To ne sme da se dešava više nikada. Mi smo u 21 veku i svi bez obzira na političke i ideološke razlike, treba da razumeju da su svi civilizovani razgovori i i dogovori bolji za narod i društvo u celini, nego sukobi, koje kao što se vidi i iz slučaja organizovanja atentata na predsednika Vučića, koriste neprijatelji. Javnodt treba da bude obaveštena o političarima iz regiona koji se pominju u dokumentu Evropola. Ako su Zagreb i Priština potpisali nekakav pakt 17 decembra 2021 godine, na dan kada je ubijen kralj Aleksandar I Karađorđević, sve podatke treba izneti u javnost. A nadležni da reaguju mnogo brže i efikasnije.

Vesna Lazić

pre 2 godine

Nadamo se da to važi i za ostale kompanije.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija