• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

25.01.2022

08:00

HIT PRIČA! HEJTERI PRED IZBORE POČELI SAMI SEBE DA HEJTUJU! Totalni rat oko kandidata!

Fotoilustracija/Tanjug/Beta

Politika

HIT PRIČA! HEJTERI PRED IZBORE POČELI SAMI SEBE DA HEJTUJU! Totalni rat oko kandidata!

Podeli vest

Vuk Jeremić odbija da podrži Zdravka Ponoša, tvrdi da je Miroslav Aleksić bolji kandidat za predsednika, dok Boško Obradović i Boris Tadić kandiduju sami sebe * Đilas: Ne odustajem od Ponoša kao kandidata!

Lideri hejterske opozicije predvođene Draganom Đilasom žestoko su zaratili u vezi sa predsedničkom kandidaturom za aprilske izbore.

Tako je Vuk Jeremić, šef Narodne stranke, odbio da podrži Đilasov predlog da bivši načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš bude predsednički kandidat 'ujedinjene opozicije', tvrdeći da je Miroslav Aleksić znatno bolji izbor!?! Sam Dragan Đilas kaže da mu ne pada na pamet da odustane od Ponoša i da neće uopšte da komentariše Jeremićeve stavove, dok istovremeno lideri SDS i Dveri Boris Tadić i Boško Obradović kandiduju sami sebe!?!

Borba za šefa opozicije

Izgleda da se uzima zdravo za gotovo da će Vučić dominirati i tokom i nakon izbora, pa se sada samo nastavlja borba za liderstvo nad opozicionim glasačima
Mladen Mrdalj, politikolo

Svako za sebe

Vuk Jeremić kaže da je 'prvi izbor Narodne stranke' za predsedničkog kandidata potpredsednik te partije Miroslav Aleksić.

- Srčan, hrabar, pametan, čestit, porodičan čovek iz naroda koji je u naponu životne snage, to je Miki Aleksić... Na Zdravku Ponošu insistira jedan od naših koalicionih partnera, iako je poznato da se Ponoš jednostrano povukao sa funkcija u Narodnoj stranci, i to samo nekoliko meseci pred najvažniju bitku. Uprkos svemu tome, spremni smo da razmotrimo njegovu potencijalnu kandidaturu ako istraživanja pokažu da je Ponoš taj koji bi imao najbolje šanse da na izborima pobedi Vučića - rekao je juče Jeremić.

Đilas, na drugoj strani, kaže da nipošto neće odustati od Ponoša i da se nada će čitava opozicija stati iza njega.

RADOMIR LAZOVIĆ 'NE DAVIMO BEOGRAD'

Voleli bismo da smo mogli da razgovaramo o tome. Nejasno je čiji je Ponoš predlog, SSP ili koalicije oko nje. Ovo sada nikome ne ide u korist.

- Obećali smo narodu da ćemo do 1. februara izaći sa kandidatom i mi smo našeg kandidata vrlo jasno predstavili kao čoveka kog predlažemo drugim opozicionim strankama. Ne komentarišem izjave drugih političara, jer svako ko nešto kaže treba sam da objašnjava stav. Nismo se rukovodili stranačkim interesom. Da jesmo, onda bismo insistirali na rejtinzima svake članice, pa bi SSP sa podrškom od 15 odsto građana imao mnogo više mesta na listi nego što je u dogovoru dobio. Neću odustati od Ponoša - kategoričan je Đilas.

Lider SDS Boris Tadić kaže da mu ne pada na pamet da se izjašnjava o Ponošu, koga je, kako podseća, 2008. smenio sa mesta načelnika Generalštaba.

Foto: Tanjug

- Zašto da se izjašnjavamo o Ponošu? Zašto se ne izjašnjavamo o drugim kandidatima? Kao predsednik smenio sam Zdravka Ponoša sa mesta načelnika Generalštaba, a Jeremić je kasnije bio odgovoran za njegovu političku karijeru. Jeremić sada treba prvi da se izjasni o svemu tome, ipak je Ponoš bio njegov potpredsednik i najbliži saradnik - rekao je Tadić, koji ne isključuje mogućnost da se lično kandiduje, o čemu će javnost obavestiti kroz nekoliko dana.

Da se ja pitam

ĐORĐE VUKADINOVIĆ ANALITIČAR

Pitam se da li postoji neki SOS telefon za mobingovane političke stranke, žrtve partnerskog nasilja u koaliciji.

Konačno, Boško Obradović, koji je sam sebe već 'izabrao' za kandidata 'patriotskog bloka', poručuje da je odlučno protiv Ponoša.

- Neobično je da jedna stranka predlaže kandidata iz druge stranke, a da ga ta njegova stranka ne podržava. Neobično je i da se navodno veliki lideri opozicije skrivaju iza drugih kandidata. Veliki je problem i to što Ponoš figurira kao NATO kandidat i kao takav nema šanse u borbi protiv Vučića, koga može da pobedi samo patriotski kandidat - tvrdi Obradović.

Ništa nije slučajno

Komentarišući sve ove navode, politikolog Mladen Mrdalj kaže da Đilas i Jeremić ne uspevaju čak ni da odglume minimum jedinstva.

- Izgleda da se u tim krugovima uzima zdravo za gotovo da će Aleksandar Vučić dominirati i tokom i nakon izbora, pa se samo nastavlja borba za liderstvo nad opozicionim glasačima. Đilas zato poziva na ujedinjenje oko Ponoša i stavlja Jeremića u veoma nezgodnu situaciju. Ako odbije, Jeremić će biti taj koji rastura jedinstvo, a ako ga podrži, ponižava se jer je Ponoš izašao iz NS i posredno ga napao. Teško je poverovati da Đilas nije bio svestan šta radi - zaključuje Mrdalj.

Ponoš ukinuo 63. i 72. brigadu

Za vreme vlasti Zdravka Ponoša u Generalštabu VS, ukinute su 2006. godine najelitnije jedinice Vojske Srbije - 63. padobranska brigada i 72. brigada za specijalne operacije.

Tek po dolasku Aleksandra Vulina na mesto ministra odbrane, 21. decembra 2019. godine, na inicijativu predsednika Vučića, obe jedinice su obnovljene i vraćen im je prethodni status.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade R

pre 2 godine

Ja ništa ne kapiram! Za šta i za gde su ovo kandiduju ovi ljudi!? Za naj ustašu, naj balistu, naj NATO lobistu! Ko za njih treba da glasa, Hrvati, muslimani u Bosni, Šiptari! A opet kažu "da pobede Vučića! Njima je izgleda sve zbrkano u glavi! Jel njima neko objasnio da je ovo Srbija, da su izbori u Srbiji, da tada glasaju građani Srbije za predsednika Srbije! Nekako mislim da će građani Srbije glasati za čoveka koji voli Srbiju, koji ne mrzi Srbiju, koji nije spreman da proda Srbiju nikome, a za ovu svu "gospodu" znamo da su spremni da rade sve što je protiv države Srbije i protiv građana srbije! I da skratim priču. Nije narod u Srbiji glup! Ne možete "gospodo" izdajnici tek tako da prevarite narod, obične normalne ljude, pročitani ste!

Bg Dex 1970

pre 2 godine

Đilas je jasno stavio do znanja zapadu da će Srbija biti "mala Ukrajina", naravno ukoliko se desi da Ponoš pobedi. Srbija bi priznala nezavisnost KiM, postala bi članica NATO-a, mnoge specijalne vojne i policijske službe bi bile razrešene dužnosti, a svo vojno naoružanje, tehnika i vozila bi bila predata NATO snagama ili uništena. Predsednik Srbije je po ustavu ujedno i vrhovni komandant i kao takav on bi imao takva ovlašćenja koje sam napomenuo. Jedina mana u svemu tome je da srpski narod ne bi dozvolio tako nešto da se desi, pa čak i da nekim čudom Ponoš pobedi. Điki nije kandidovao Mariniku, iako su očekivanja bila takva od strane njihovih simpatizera, jer se odavno kompromitovala optužujući vlast za bezbroj izmišljenih afera i slikajući se sa uličnim tabadžijama koji tuku bageristu. Kao takva, ni slučajno. Dakle, Điki nije imao "čistijeg" kandidata od Ponoša, jer su gotovo svi kompromitovani.

Bojana

pre 2 godine

Pa ovo je presmešno. Izbori se bliže a oni se i dalje prepucavaju oko kandidata, što znači da se nikada neće usaglasiti.

Bojan

pre 2 godine

Svako na svoju vodenicu tera a nijedan nije kao svet. Sve ološ do ološa.

Slavica

pre 2 godine

Doslo je vreme da se rasture i pokazu prava lica, svi bi oni da budu predsednici!

Amra

pre 2 godine

Ma samo neka ratuju, na izborima biraju građani, a oni već imaju svoga kandidata ?

Dare

pre 2 godine

Oni ne mogu jednu ovako prostu stvar da rese, a to je izbor i podrska kandidata. A ocekuju od naroda podrsku da bi vodili drzavu. Nesposobni za medalju!

Miloš

pre 2 godine

Понош= Тадић=Ђилас=Јеремић= катаклизма Србије!!!

Ana

pre 2 godine

Kada se opozicija slagala? Svako gleda tu svoju korist, niko se od njih ne kandiduje i ne bori da Srbima sutra bude bolje, već samo se bore za to da sutra njima budu puni džepovi. Sram ih bilo sve! Nikada neće dobiti na izborima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija