• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.01.2022

17:10

NEBOJŠA BAKAREC: Ko želi da obezglavi Srbiju?

Politika

NEBOJŠA BAKAREC: Ko želi da obezglavi Srbiju?

Podeli vest

Bivši predsednički kandidat opozicije iz 2017. i bivši Zaštitnik građana, Saša Janković je na svom Tviter nalogu, pre par sati (25.01.2022.) potvrdio da je pripreman atentat na predsednika Vučića! Janković je tim putem saopštio da su mu ta saznanja potvrđena iz inostranstva, rekao je narodni poslanik i član predsdedništva SNS Nebojša Bakarec

Saša Janković je napisao sledeće: „Prema mojim skromnim izvorima spolja, planovi za atentat na Aleksandra Vučića su, po prvi put – stvarni. Sve informacije su stigle iz inostranstva, domaće službe su potpuno zatečene. Kako ne bi bile? A detalji zabrinjavaju. I šta sad i ko?“. Ukoliko je neko sumnjao u informacije koje je našoj policiji dostavila jedna država EU, putem Evropola, sada je to nemoguće. Janković je kredibilan izvor zbog toga što već godinama radi kao profesionalni konsultant u oblasti bezbednosti i potpuno je povezan sa Zapadom, ambasadama itd. Takođe, Janković je veliki politički protivnik SNS i predsednika Vučića. Ovo pominjem stoga što niko normalan i nije sumnjao u podatke Europola, ali su to činili đilasovski mediji, koji su se podsmevali toj informaciji, ili su minimizirali njen značaj. Šta će sada sada da kažu đilasovci, kada heroj tih medija, Saša Janković potvrđuje informaciju o tome da je pripreman atentat na predsednika Vučića? Na stranu to što je Janković maliciozan, pa kaže da je pretnja prvi put stvarna.

Foto: printscreen Twitter

Kao politički analitičar, sada ću ukrstiti informacije i povezati dva i dva. Setimo se da je Saša Janković pre 6 meseci, dao intervju  Šolakovoj televiziji „Nova S“ 13.09.2021. Saša Janković je tada posvedočio o tome kako su mu ambasadori, opozicionari i stratezi, krajem 2016. i tokom 2017. savetovali da se Vučiću podvuče pod kožu, da sarađuje sa njim, da bi ga onda uz njihovu pomoć iznutra rušio. Janković svedoči da su mu savetovali da se tako osvaja vlast i da su ga pitali sa kim u SNS bi mogao da sarađuje? Janković kaže da su mu paralelno da tim savetima i pitanjima, najavljivali da bi Vučiću moglo da otkaže srce, jer, kako su govorili ambasadori i stratezi, „nešto mu nije ok srce“. Posle svedočenja Saše Jankovića u pomenutom intervjuu, postalo je nesumnjivo jasno da su strani krugovi (ambasadori) i „stratezi“ i pojedini iz opozicije, radili o glavi, tada premijeru Vučiću, pre i u toku predsedničke kampanje 2017. godine, i sigurno i na početku Vučićevog predsedničkog mandata. U narednim godinama su Vučiću o glavi radili i neki drugi ljudi.

Najnovija saznanja stranih službi jedne države EU, Europola i naših organa, te ova potvrda Saše Jankovića, apsolutno govore da su Vučiću radili o glavi, i da mu i danas rade o glavi! Apsolutno je jasno čemu je služilo ono oružje pronađeno u Jajincima 29.10.2016., u blizini kuće Vučićevog oca, i apsolutno je jasno da je bio pripreman atentat na predsednika Vučića, na dan otvaranja spomenika Stefanu Nemanji. Mene je čudila nepodnošljiva lakoća sa kojim je javnost prešla preko informacije koju je 07.02.2021. saopštio načelnik UKP, g. Bogdan Pušić. On  je u kontekstu hapšenja mafijaškog klana Belivuk, izjavio da je preko 850 specijalaca bilo je raspoređeno, prilikom proslave otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji kako bi se obezbedio predsednik, zbog toga što su obaveštajni podaci ukazivali da će biti pokušano izvršenje atentata na predsednika Srbije.

U krivičnopravnom smislu, postoje inspiratori, nalogodavci, podstrekači, naručioci, finansijeri, organizatori, pomagači i planirani relizatori atentata na predsednika Vučića. Znamo ko su organizatori, pomagači i planirani relizatori atentata na predsednika Vučića. To su Radoje Zvicer, Milan Vujotić i R. Ž., S. J., D. K., M. K. i A. D. Tu su i pojedini advokati Belivuka i Miljkovića i izvesni P.O., kontakt osoba Belivuka i Miljkovića sa Zvicerom. Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević obelodanio je podatak da je izvesni Srđan Marković iz Crne Gore (trenutno u Americi) jedan od osumnjičenih da je uključen u najavljenu zločinačku akciju.

Bojim se da će opasnost po predsednika Vučića trajati cele ove godine. Da bi sprečili buduće planove za atentat na predsednika Vučića, moramo otkriti inspiratore, nalogodavce, podstrekače, naručioce i finansijere atentata. Moramo otkriti ko čini političko krilo atentatora u Srbiji i Crnoj Gori. Stoga je razložno postaviti pitanje da li Milo Đukanović, Dragan Đilas i Dragan Šolak, imaju bilo kakve veze sa Radojem Zvicerom?

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera Savic

pre 2 godine

Crnogorskoj mafiji smeta jaka Srbija jer vise nam sverca narkotika i cigareta.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija