• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.01.2022

17:51

STEFANOVIĆ SA PIČOM: Srbija je vojno neutralna država!

www.mod.gov.rs

Politika

STEFANOVIĆ SA PIČOM: Srbija je vojno neutralna država!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Severne Irske, razgovarao je sa specijalnim izaslanikom britanske Vlade za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu

Ističući dugoročno strateško opredeljenje Republike Srbije da zadrži status vojno neutralne države, ministar Stefanović je ukazao na nastojanje naše zemlje da  razvija i unapređuje odnose sa svim partnerima, u skladu sa sopstvenim interesima, a radi jačanja globalne, regionalne i nacionalne bezbednosti.

Ministar Stefanović je naglasio i da Srbija nastoji da razvija dobrosusedske odnose i ostane snažan faktor regionalne stabilnosti, a ovom prilikom upoznao je britanskog izaslanika i sa inicijativom predsednika Aleksandra Vučića Otvoreni Balkan koja, kako je ocenio, nedvosmisleno potvrđuje opredeljenost Srbije za izgradnju stabilnog, bezbednog i razvijenog regiona.

Ministar je izrazio zabrinutost zbog nepredvidivih poteza privremenih prištinskih institucija koji su usmereni na zastrašivanje Srba na Kosovu i Metohiji, ali i predstavljaju pretnju stabilnosti čitavog regiona. On je podsetio i ovom prilikom da je formiranje takozvane kosovske vojske u suprotnosti sa svim međunarodnim aktima.

Specijalni izaslanik Pič pozdravio je posvećenost Beograda dijalogu, ističući da Ujedinjeno Kraljevstvo u potpunosti podržava stavove visokog predstavnika EU Miroslava Lajčaka po pitanju dijaloga između Beograda i Prištine.

Foto: www.mod.gov.rs

Pič je iskazao podršku procesu evropskih integracija i zabrinutost zbog mogućih destabilizacija Zapadnog Balkana, dodajući da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastojati da zadrži svoju neutralnu poziciju i objektivno tumači događaje u regionu.

On je, takođe, ukazao na značaj uloge Republike Srbije kao faktora očuvanja regionalne stabilnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija