• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.01.2022

18:56

I HRVATI I ĐILASOVCI PRIZNALI:  Srbija je već drugu godinu zaredom vojno snažnija od Hrvatske!

Politika

I HRVATI I ĐILASOVCI PRIZNALI: Srbija je već drugu godinu zaredom vojno snažnija od Hrvatske!

Podeli vest

Hrvatski Večernji list objavio je tekst, a đilasovska N1 prenela ovu vest, sa stranice "Global Firepower" koja svake godine, još od 2006. objavljuje godišnji izveštaj i rang listu 140 nacionalnih oružanih snaga. Svake godine ta stranica posebnu pažnju posvećuje zemljama bivše Jugoslavije gde je vojno odmeravanje i dalje aktuelno

Kako navodi hrvatski Večernji list i đilasovska N1 televizija, i po podacima za 2022. kao i prethodne godine, Srbija je po jačini vojske ispred Hrvatske. Srbija je u 2022. godini zauzela 61. mesto od 140 zemalja, dok je Hrvatska korak iza, na 62. mestu. 

Kako navodi stranica "Global Firepower" prošle godine je Srbija bila na istom, a Hrvatska na 63. mestu.

U tekstu se dalje navodi da je Srbija značajno skočila na vojnoj listi za samo pet godina jer se probila sa 89. na 61. mesto. Hrvatski mediji napominju da ovo i ne čudi, imajući u vidu da je Srbija u međuvremenu modernizovala celu eksadrilu od 12 MIG-ova 29, nabavila dvadesetak tenkova T-72, novi protivavionski raketni sastav Pancir S-1, kao i borbene helikoptere MI-35, protivoklopni raketni sastav Kornet, a sve to je nabavljeno iz Rusije. Iz Kine je naša zemlja nabavila kopiju PVO sastava velikog dometa FK-3 (kopija ruskog S-300), a već su stigle kineske borbene bespilotne letelice, a dolaze slične iz Turske. Da se Hrvatska nije konačno odlučila na kupovinu 12 vojnih aviona Rafali iz Francuske njeno zaostajanje za Srbijom bilo bi još veće.

Ovo je još jedan od dokaza da su potezi vlasti dobri, Srbija jača na svakom planu, pa i na vojnom. Činjenice govore za sebe, a đilasovskoj televiziji i hrvatskim medijima nije ostalo ništa drugo nego da priznaju.

Bravo, Srbijo!

Foto: printscreen

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Snezana

pre 2 godine

Naravno , Srbija je odavno jača od Hrvatske, dobro je da su konačno priznali!

Zagor

pre 2 godine

Možda,mada čisto sumnjam! Svjesno se zanemaruje i ne spominje ČINJENICA da je HRV članica NATO pakta!!!! Sukob HRV i SRB bio bi sukob NATO-a i srb.....a svi dobro znamo kako bi to zavrsilo!

ChuChu

pre 2 godine

Kao mala deca "ko je jači", svi znamo šta rat nosi sa sobom, zar bi opet nekonda ratuje? Tri tenka vise, dva topa manje, raketa ova, raketa ona a narod iz obe zemlje beži...bolje političari da se pozabave kako narod živi i da se stvore uslovi da se manje beži i u jednoj i u drugoj zemlji....

Sanja

pre 2 godine

Mi smo snaznini ne samo od Hrvatske nego i od drugih zemalja kako po pitanju vojske tako i po drugim pitanjima.

miroljub

pre 2 godine

Normalno "U" država je jaka kada je u pitanju goloruki narad, a ne protiv regularne vojske.

Jelena

pre 2 godine

Naravno da je jača, naša vojska je naš ponos!

Vizija

pre 2 godine

Ne treba nam nadjačavanje Srbije i Hrvatske! Za budućnost je potrebno da se Srbija i Hrvatska ujedine u jednu državu, unitarnu naravno, da bude jedna nacija - ni Srbi ni Hrvati i Srbi i Hrvati pod jednim imenom, sasvim novim, ali smislenim. Tu će se neminovno uključiti BiH u celosti. Da jednom za svagda oprostimo jedni drugima i nastavimo dalje kao jedan narod, jer to možemo. Ali da to bude iskreno, bez laži i prevara. Bilo bi nas oko 15 miliona i sigurno da bi to bila jaka i lepa zemlja, sa jednom nacijom i tri vere. Crna Gora, Makedonija i Slovenija neka ostanu samostalne državice

Ana

pre 2 godine

Pa mislim da je i bilo vreme! Dosta je Srbija bila goloruka u svakom smislu te reci!

joka

pre 2 godine

Svako ko je realan mora da prizna da je je Srbija lider u regionu gotovo u svemu, pa tako i što se tiče vojne opremljenosti.

Kole

pre 2 godine

Srbija je osnažila u svakom smislu, pa i u vojnom da bi se zaštitila, neka svako zna da nismo laka meta, nikog ne diramo, nikad ni nismo, ali ćemo se braniti ako moramo!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija