• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.01.2022

22:49

MARKO ĐURIĆ RAZGOVARAO SA SENATOROM KARDINOM: Otvoreni Balkan je ideja predsednika Vučića

Politika

MARKO ĐURIĆ RAZGOVARAO SA SENATOROM KARDINOM: Otvoreni Balkan je ideja predsednika Vučića

Podeli vest

Ambasador Republike Srbije u SAD Marko Ðurić razgovarao je sa senatorom Benom Kardinom, predsedavajućim Helsinške komisije i članom Spoljnopolitičkog odbora u Gornjem domu Kongresa kome je obrazložio koncept Otvorenog Balkana

Uz razmenu mišljenja o aktuelnostima na regionalnom i svetskom planu, Ðurić je senatoru Kardinu detaljno obrazložio koncept Otvorenog Balkana kao nove spone za izgradnju partnerskih odnosa u našem delu Evrope, saopštila je Ambasada Srbije u SAD.

Podsetivši da je sama ideja o ovom načinu povezivanja potekla od predsednika Aleksandra Vučića i najviših zvaničnika Severne Makedonije i Albanije, Ðurić je podvukao da je Srbija svojom ekonomskom stabilnošću i otvorenim stavom dokazala i pokazala da je pouzdan sagovornik koji je uvek spreman da pruži ruku saradnje, navodi se u saopštenju.

U tom smislu, kako je istakao ambasador, "ohrabrujemo i ponavljamo poziv svim našim partnerima u regionu da se priključe inicijativi, te da svi zajedno počnemo da doprinosimo daljem poboljšanju životnog standarda svih ljudi na Balkanu".

Imajući u vidu da senator Kardin predsedava i senatskim Odborom za mala preduzeća i preduzetništvo, među temama razgovora bile su i mogućnosti jačanja trgovinske razmene Srbije i SAD kroz širu promociju srpskog izvoza.

Ðurić je posebno istakao da mala i srednja preduzeća u Srbiji imaju ogroman privredni potencijal, te da naša država kontinuirano radi na implementaciji strateške regulative za podršku razvoja ovog sve dinamičnijeg sektora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Marko Đurić osudio đilasovsku propagandu na N1!
Politika

Marko Đurić osudio đilasovsku propagandu na N1!

Marko Đurić, ambasador Srbije u Sjedinjenim američkim državama oštro je osudio poslednju epizodu serijala "Junaci doba zlog", koja se emituje na đilasovskoj televiziji N1, u kojoj se najstrašnije vređa premijerka Srbije Ana Brnabić

20.01.2022

22:16

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija