• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.01.2022

10:01

Đilas i Marinika: Ako glasate za nas, mi ćemo odmah reći da su Srbi genocidni i niko nas neće kritikovati zbog negiranja genocida!

Politika

Đilas i Marinika: Ako glasate za nas, mi ćemo odmah reći da su Srbi genocidni i niko nas neće kritikovati zbog negiranja genocida!

Podeli vest

Dragan Đilas i Marinika Tepić preko novina koje su pod njihovom direktnom kontrolom poručuju građanima Srbije da ako glasaju za njih, odmah će reći da su Srbi genocidni i niko da ih neće kritikovati zbog negiranja genocida

 

Đilasovske novine Danas tekstom pod naslovom Packe Srbiji i RS zbog negiranja genocida u Srebrenici, aludirajući na izjavu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja da u Evropi nema mesta za negiranje genocida, pozivaju građane da glasaju za njih jer će oni odmah priznati da su Srbi počinili genocid u Srebrenici i da ih zbog toga niko neće kritikovati. 

Foto: Informer

Ipak, ovo nije prvi put da priznaju genocid u Srebrenici. Tako je Marinika Tepić, podsećanja radi, potpisala 2016. godine Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici i zahtevala da se srpski narod osudi za genocid. 

- Srbi počinili genocid! General Lazarević je sramota Srbije - rekla je Marinika tada. 

Podsetimo, na jednoj od sednica skupštine Tepićeva srpske generale naziva sramotom Srbije, apostrofirajući Vladimira Lazarevića, koji se časno i pošteno borio za svoj narod.

- Predlogom za izmenu krivičnog zakonika ja tražim zapravo da se u krivičnom zakoniku prepozna kao kažnjivo negiranje genocida i ratnih zločina od strane svih sudova koji se ovom tematikom i problematikom bave, i to naročito kada je reč o presudama koje se odnose na ratne zločine i genocid počinjen u naše ime.

- Ja vas molim da otvorimo raspravu na ovu temu, da se suočimo sa prošlošću i sa genocidom koji je počinjen u naše ime. Ne treba se toga stideti, treba imati hrabrosti, suočiti se, kako ne bismo dočekali sutra da vojni mistar Vulin predaje Ratka Mladića našim pitomcima na Akademiji.

Ovo bez sumnje ide u prilog Mariniki Tepić i njenom šefu Draganu Đilasu, koji žele da predstave srpski narod kao genocidan i zločinački.

Foto: printscreen

Podsetimo, Žozep Borelj je na konferenciji za novinare posle sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije sa EU poručio da u Evropi nema mesta za, kako je rekao, poricanje genocida, za slavljenje ratnih zločina i ratnih zločinaca.

Premijerka Ana Brnabić rekla je povodom izjave visokog predstavnika EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepa Borelja da u Evropi nema mesta za poricanje genocida, da ne pronalazi Srbiju u tome, kao i da nije čula da je ta izjava upućena direktno Srbiji.

Na pitanje da li je direktno o tome na sastancima razgovarala sa Boreljom i kakav je bio njen odgovor na tu konstataciju, Brnabić je kazala da na sastancima o tome nisu razgovarali.

"Ali ja to zaista nisam čula kao nešto što je upućeno Srbiji, čula sam kao generalnu konstataciju, deo evrposkih vrednosti, nešto što je važno za čitav naš region i čitav Zapadni Balkan. Svakako nisam čula da je upućeno direktno Srbiji i ne pronalazim Srbiju u tome", rekla je Brnabić novinarima u Briselu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AS

pre 2 godine

GDE PLANIRAJU DA SA TAKVIM STAVOM UČESTVUJU NA IZBORIMA? ALBANIJA, HRVATSKA, BIH? KO ĆE NORMALAN U SRBIJI DA GLASA ZA TO?

laki

pre 2 godine

KOLIKO GOD SE TRUDILI MARINIKA TEPIC, DJILAS, CANAK , UGLJANIN A SAD I CUTA JOVANOVIC-GUBAVI, NEMOZETE NATERATI 97%GRADJANA DA SU SRBI GENOCIDNI.

Nemanja

pre 2 godine

Pa da li mislis da ce te neko glasati sa takvim izjavama? Mozda albanski narod...

Neda

pre 2 godine

Samo bolesni mozgovi mogu svoj glas da daju ovim ološima i lopovima!

Helena

pre 2 godine

Srpski narod nikada neće reći da smo genocidan narod! To samo mogu oni koji su zatrovani mržnjom prema nama kao što su Đilas i Marinika.

Jovan

pre 2 godine

Niko neće glasati za vas pa čak ni vaši najbliži jer i oni postaju svesni sa kakvim ološima imaju posla!

Bbbb

pre 2 godine

Duse prodane,Srbija i Srbi nikada nece priznati!!!

Vojin

pre 2 godine

Uveren sam da bi ovaj dvojac, ako se kojim nesrećnim slučajem dočepa vlasti, naneo nesagledivu štetu državi Srbiji. Bukvalno bi ispunjavali sve želje stranih agentura.

Vlajko

pre 2 godine

Nece niko glasati za opoziciju , SNS dobija na svim nivoima ! Zivela Srbija !

Mila

pre 2 godine

Svi znamo dobro koliko Djilas i Tepicka mrze srpski narod.

Zoran

pre 2 godine

Niko od ovih iz Mupett Show nije iz Srbije. Sve se to dovuklo onim vozovima bez voznog reda, ne znaju ništa da rade, pa samo mlate praznu slamu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija