• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.02.2022

16:23

VUČIĆ NA OTVARANJU ZOI! SASTAJE SE I SA SI ĐINPINGOM! Predsednik u trodnevnoj poseti Kini!

Politika

VUČIĆ NA OTVARANJU ZOI! SASTAJE SE I SA SI ĐINPINGOM! Predsednik u trodnevnoj poseti Kini!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao je danas u dvodnevnu radnu posetu Kini, tokom koje će se sastati sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom, a prisustvovaće i otvaranju Zimskih olimpijskih igara

Prvog dana posete, u petak, 4. februara, Vučić će prisustvovati ceromoniji otvaranja 24. Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Predsednik Srbije će zatim prisustvovati i prijemu koji kineski predsednik organizuje za gostujuće šefove država i međunarodnih organizacija, a među gostima, kako je najavljeno, biće i predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Svetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus, generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav


Drugog dana posete, Vučić će se sastati sa predsednikom Kine Si Ðinpingom, a to će biti njihov sedmi susret.

Poslednji put Vučić i Si razgovarali su u septembru 2019 .godine u Pekingu, kada je predsednik Srbije učestvovao na Samitu u okviru inicijative "Pojas i put".

U međuvremenu, dvojica lidera razgovarala su dva puta telefonom, a predsednik Vučić je prošle godine učestvovao i na video-samitu 17 +1, koji su organizovali Kina i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Selaković razgovarao sa Eskobarom i Lajčakom o dijalogu Beograda i Prištine!
Politika

Selaković razgovarao sa Eskobarom i Lajčakom o dijalogu Beograda i Prištine!

Srbija je čvrsto na putu evrointegracija, potpuno je posvećena reformskom procesu i unapređenju svih segmenata našeg društva i nada se da će takvo opredeljenje biti valorizovano otvaranjem pregovaračkih klastera, poručio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković na sastanku sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom

03.02.2022

14:08

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija