• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

04.02.2022

23:09

Republička izborna komisija saopštila konačne rezultate referenduma

TANJUG/ Sava Radovanović

Politika

Republička izborna komisija saopštila konačne rezultate referenduma

Podeli vest

Republička izborna komisija (RIK) saopštila je večeras da je konačni rezultat referenduma o promeni Ustava Srbije u oblasti pravosuđa pokazao da je za promenu glasalo 59,62 odsto glasača, dok je "ne" zaokružilo 39,35 odsto.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je na sednici da su se stekli uslovi za utvrđivanje konačnog izveštaja, s obzirom da su istekli rokovi za zaštitu glasačkog prava i podnošenje prigovora odnosno žalbe Upravnom sudu.

On je naveo da su ukupni rezultati republičkog referenduma obrađeni nakon glasanja 16. januara, kao i 23. januara kada je glasanje bilo ponovljeno na devet glasačkih mesta, te na jednom glasačkom mestu 2. februara.

Dimitrijević je rekao da je ukupan broj glasača koji su se izjasnili zaokruženjem odgovora "da" 1.189.460, dok je "ne" zaokružilo 785.163 glasača.

Na sednici je poručeno da je ukupno bilo 19.930 nevažećih listića.

Ukupan broj glasača upisanih u birački spisak bio je 6.510.323, a ukupan broj glasača koji su glasali 1.995.215.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija