• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.02.2022

08:09

Ministar Momirović danas i sutra u poseti Briselu, na stolu VAŽNE TEME!

Politika

Ministar Momirović danas i sutra u poseti Briselu, na stolu VAŽNE TEME!

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Tomislav Momirović boraviće danas i sutra u zvaničnoj poseti Briselu


Kako je najavljeno iz Evropske komisije, Momirović će se u sredu sastati sa komesarom EU za proširenje Oliverom Varheljijem.

Jedna od glavnih tema razgovora Varheljija i Momirovića biće ključni infrastrukturni projekti u Srbiji i implementacija evropskog Ekonomskog i investicionog plana koji za narednih sedam godina predviđa do devet miljardi evra insvesticija na Zapadnom Balkanu, od kojih će veliki deo biti izdvojen za transportno povezivanje kako unutar regiona, tako i regiona sa EU.

Momirović će sa predstavnicima EU razgovarati konkretno o daljim radovima na revitalizaciji i modernizaciji dela međunarong železničkog Koridora 10 koji prolazi kroz Srbiju, a koji se delom finansira novcem EU.


Još jedna od tema biće i radovi na "Autoputu mira", koji je među prvim projektima iz nove globalne startegije investiranja EU.

Svoju prvu zvaničnu posetu Briselu, ministar Momirović počinje danas razgovorom sa poslanikom Evropskog parlamenta iz redova mađarske vladajuće partije "Fides" Andorom Delijem.

Momirovića će zatim u sedištu Evropske komisije primiti evropska komesarka za transport Adina Valean.

Previđen je i sastanak srpskog ministra sa direktorom Evropske izvršne agencije za klimu, infrastrukturu i životnu sredinu Dirkom Bakersom.

Momirović će se na kraju posete obratiti i srpskim medijima u Briselu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija