• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.02.2022

12:23

Ko zlu ne može da se suprotstavi, neka skine uniformu da ga se ona ne bi odricala

MUP Srbije

Politika

Ko zlu ne može da se suprotstavi, neka skine uniformu da ga se ona ne bi odricala

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas polaznicima Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici da treba da budu spremni da stanu ispred najgorih kako bi im najbolji bili zahvalni i kako bi Srbija na najbolje ličila

- Država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem veruje u vas, pazi vas i gleda da vam ništa ne zafali, da vas čuvamo, da vas negujemo, branimo da biste vi jednoga dana Srbiju čuvali, negovali i branili. Кoliko vi u Srbiju budete verovali toliko će i ona jednoga dana verovati u vas - rekao je ministar Vulin, koji je sa predsednikom Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, obišao polaznike 30, 31. i 32. klase. 

Foto: MUP Srbije

Ministar je polaznicima rekao da uče od boljih od sebe, da bi jednog dana drugi od njih učili i ukazao im da se obučavaju da se suprotstave zlu i najgorima, kako bi ono dobro i najbolje u našem društvu bilo sigurno i bezbedno. 

Polaznicima je rekao da se pripremaju da budu policajci, saobraćajni policajci, pripadnici granične policije, da budu policajci u zajednici i da kada obuku završe za njih neće biti nemogućeg zadatka, radnog vremena ili razloga da kažu neću ili ne mogu. 

- Кo to ne razume, ko to ne može, neka sada skine uniformu da ga se uniforma ne bi odrekla kada među policajce dođe. Oni koji veruju u Srbiju znaju da reči neću i ne mogu u njihovom rečniku ne postoje. Кo se zlu ne bude mogao suprotstaviti neka uniformu skine sada, da ga se uniforma ne bi jednoga dana odricala - poručio je ministar Vulin. 

Predsednik pokrajinske Vlade Mirović čestitao je polaznicima na tome što su izabrali častan i odgovoran poziv policajca i što će kroz školovanje sticati osnovna znanja neophodna da bi poziv obavljali časno, zakonito, profesionalno i dostojanstveno. 

- Država Srbija, svi njeni organi, pokrajinska vlada čine sve da pomognu, unaprede i u svim segmentima urede oblast u kojoj ćete vi imati veliku ulogu i zato je vaše školovanje veoma značajno, jer ćete znanjem, marljivošću i trudom uspeti da se probijete u hijerarhiji Ministarstva i zauzmete odgovorna mesta - rekao je Mirović. 

Dodao je da država preduzima sve mere u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i drugim bezbednosnim izazovima sa kojima se suočavamo, jer, kako je rekao, živimo u nemirnim vremenima, u kojima treba konstantno nadograđivati bezbednosni sistem kako bi Srbija ostala mirna i stabilna. 

Gradonačelnik Vučević u ime Novog Sada poželeo je polaznicima uspešnu obuku, tokom koje će naučiti sve veštine i sposobnosti kako bi sutra bili u službi države i građana, brinuli o njihovoj bezbednosti i sigurnosti. 

- Nadam se da ćemo zajedno sa vašim porodicama proslaviti, siguran sam uspešan završetak vaše obuke - rekao je Vučević i polaznicima poručio da čuvaju Srbiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija