• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

15.02.2022

12:57

Blinken čestitao građanima Dan državnosti Srbije!

Politika

Blinken čestitao građanima Dan državnosti Srbije!

Podeli vest

Američki državni sekretar Entoni Blinken čestitao je građanima Srbije nacionalni praznik, Dan državnosti navodeći da su SAD posvećene pružanju podrške Beogradu u evropskim integracijama i ponosne na partnerstvo sa Srbijom

- Naše zemlje su izgradile snažne veze u poslednjih 140 godina, a SAD se raduju da zajedno gradimo još svetliju budućnost, kao partneri u Evropi i na globalnoj sceni - naveo je Blinken u čestitki objavljenoj na sajtu Stejt departmenta.

On je naveo da su SAD posvećene pružanju podrške Srbiji u njenim evropskim integracijama i da ohrabruju, kako kaže, “sveobuhvatnu normalizaciju odnosa usredsređenu na međusobno priznanje sa Kosovom, što će podstaći veću bezbednost i stabilnost u regionu”.

Blinken je poručio da su SAD ponosne na partnerstvo sa Srbijom u jačanju ekonomskih veza, bezbednosnoj saradnji i podršci energetskoj diversifikaciji Srbije.

- Naše ekonomsko partnerstvo sa Srbijom značajno je poraslo 2021. godine, uz nova ulaganja u sektore infrastrukture, tehnologije i poljoprivrede. Takođe, unapredili smo našu bilateralnu saradnju u oblasti odbrane, proslavljajući 15. godišnjicu Programa državnog partnerstva, održavajući značajnu bilateralnu vežbu i bilateralne vojne konsultacije na visokom nivou - naveo je Blinken.

Dodao je da jake veze proističu ne samo iz onoga što se postiže između vlada dve zemlje, već i iz svakodnevnih zajedničkih nastojanja i težnji građana Srbije i Amerike, o čemu svedoči 30. godišnjica Fulbrajtovog programa i pokretanje novih partnerstava između američkih i srpskih univerziteta.

- Kako napredujemo u izgradnji još cvršćih bilateralnih odnosa, želim građanima Srbije mir, napredak i dobro zdravlje - poručio je Blinken.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija