• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.02.2022

10:07

UKRAJINSKA KRIZA TRESE CEO SVET! VUČIĆ I PUTIN ZAKAZALI U ISTO VREME SEDNICE SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST!

printscreen

Politika

UKRAJINSKA KRIZA TRESE CEO SVET! VUČIĆ I PUTIN ZAKAZALI U ISTO VREME SEDNICE SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST!

Podeli vest

Predsednici Srbije i Rusije, Aleksandar Vučić i Vladimir Putin sazvali su sednice Saveta za nacionalnu bezbednost za danas u isto vreme, a povod je kriza u Ukrajini koja je uzdrmala celi svet


Danas u 10 časova počela je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koju je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vladimir Putin u isto vreme održava neplanirani sastanak Saveta bezbednosti. Predsednik Rusije juče održao i više međunarodnih poziva.

 

Foto: printscreen

Kremlj: Nema konkretnih planova o susretu Putina i Bajdena

Kremlj je danas saopštio da ne postoje konkretni planovi za susret predsednika Rusije Vladimira Putina i njegovog kolege DŽozefa Bajdena oko Ukrajine, ali da bi poziv ili susret mogao da bude dogovoren u svakom trenutku.

"Tezije oko Ukrajine rastu, ali diplomatski kontakti su u toku", rekao je portparol Kremlja Dmitri Peskov, dodavši da će se Putin uskoro obratiti Ruskom bezbednosnom odboru, preneo je Rojters.

Rano jutros, iz kancelarije francuskog predsednika Emanuela Makrona saopšteno je da bi trebalo da dođe do samita Bajdena i Putina.

"Pripremu (samita) će obaviti američki državni sekretar Entoni Blinken i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov", naveli su iz Jelisejske palate.

U saopštenju se dodaje da se samit može održati "samo u slučaju ukoliko Rusija ne izvrši invaziju na Ukrajinu".

Makron će pomoći da se pripremi sadržaj o kojem će se razgovarati, navelo je francusko predsedništvo.

Oglasila se i Evropska unija, koja podržava poslednji pokušaj da se organizuju razgovori Vašingtona i Moskve u cilju pronalaženja diplomatskog rešenja za ukrajinsku krizu, izjavio je danas visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

"Sastanci na vrhu, na nivou lidera, na nivou ministara, u bilo kom formatu, na koji god način da se razgovara i sedi za stolom i pokušava izbeći rat, to je ono što je preko potrebno", rekao je Borelj novinarima u Briselu, uoči sastanka šefova diplomatija EU.

Foto: printscreen Twitter

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Momir

pre 2 godine

Nadamo se da ce resenje naci i cela situacija da se smiri!

Vojin

pre 2 godine

Ukrajinska kriza ne deluje ni malo naivno. Čas posla može da se pretvori u nešto veoma opasno.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija