• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.02.2022

22:20

SRBIJA NEĆE KRVAVITI RUKE U BRATOUBILAČKOM RATU! Dačić:  Sve manje prostora za diplomatiju u rusko-ukrajinskoj krizi!

printscreen

Politika

SRBIJA NEĆE KRVAVITI RUKE U BRATOUBILAČKOM RATU! Dačić: Sve manje prostora za diplomatiju u rusko-ukrajinskoj krizi!

Podeli vest

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić govoreći o krizi u Ukrajini istakao je da ima dovoljno prostora za diplomatiju, ali da je diplomatije sve manje, naročito ako dođe do ofanzive ukrajinskih snaga

Sa analitičke strane posmatrano, prostora za diplomatiju je sve manje. Sa druge strane, sa pozicije državnika Srbije, moram da kažem da smo svi veoma zabrinuti zbog ove situacije. Svesni smo da imamo probleme u vezi sa teritorijalnim integritetom, te da će se na nas vršiti pritisak da se opredelimo prema nekim merama koje se budu preduzimale. Ne znamo šta će se jos desiti, ali ukoliko dođe do zaoštravanja sankcija, moguće da će se preduzeti određene vojne mere, da će doći do izjašnjavanja pojedinih zemalja u regionu...Ono što je važno jeste da Srbija gleda svoje interese, kao i da ne naruši prijateljske odnose sa Rusijom - ocenio je Dačić gostujući u emisiji Ćirilica na Happy TV. 

On je dodao da, bez obzira na pritiske, srpski narod nikad neće stati na stranu onog ko je neprijatelj ruskom narodu.
 
- Lako je započeti ratove na tuđim teritorijama, zato ja apelujem na Ruse i Ukrajince da nađu zajednički jezik i da ne dozvole da neko profitira od njihovog sukoba - ocenio je Dačić i dodao da Srbija svakako neće krvaviti ruke u bratoubilačkom ratu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žiko

pre 2 godine

Ивица Дачић , одиграо политичку улогу и каријеру , пети октобар и дестабилизовао све демократске политичке странке и између осталих Бориса Тадића Демократску странку али на сигурно склонио фамилију Милошевића , постао је потомак прошлости и сада је председник скупштине и рачуна на победу (СПС) посланика Јосип Јошку Броз на овим изборима 3 априла у Србији. Што се тиче Вука Драшковића који је 1991.године познат као некадашњи опозициони дисидент, краљ улица и тргова против режима Милошевића ,а на жалост греши душу против личности владике Николаја и који је заслужан да Српска православна црква није признала Брозову владавину од 1945 и до 1958.године и коначно учинио Патријарх српски Герман у Брозовој Југославији. Вук Драшковић као први дисидент против комунизма не би смео да заборави на Дражу Михаиловића као првог герилца, антифашисту и антикомунисту у Другом светском рату и није место на платној листи Вучића популистичке коалиције, него да пре ових избора напусти Вучићеву популистичку коалицију у Србији.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija