• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.02.2022

18:01

SRBIJA U NAREDNIH 48 SATI DONOSI STAV O SITUACIJI U UKRAJINI! Vučić iz Madrida objavio važnu vest!

printscreen

Politika

SRBIJA U NAREDNIH 48 SATI DONOSI STAV O SITUACIJI U UKRAJINI! Vučić iz Madrida objavio važnu vest!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Španije gde boravi u zvaničnoj poseti i gde se sastao sa predsednikom Vlade Španije Pedrom Sančezom.

Kako je predsednik Srbije poručio iz Španije, Sve što je danas dogovoreno, jeste od izuzetne važnosti za našu vojsku. Istakao je da Španija neće priznati nezavisnost Kosova i zahvalio im se na podršci.

- I u razgovoru sa kraljem, ali i sa Sančezom, jasno je da Španija neće priznati nezavisnost Kosova. Mi smo o mnogim detaljima razgovarali sa kojima ne bih opterećivao građane - rekao je Vučić.

Kako je objasnio, Srbija će uvek moći da računa na Španiju, i ona je veoma važna za Srbiju, dodajući da če dobri odnosi nastaviti da se neguju. Predsednik je dodao da Srbija nabavlja transportne avione iz te zemlje.

- Razgovarali smo i o Ukrajini, naravno, ja sam istakao važnost poštovanja međunarodnog prava, ali i naglasio neke slučajeve nepoštovanja istog. U noći za nama razgovarao sam sa predsednicom Vlade Srbije i Srbija će u narednih 48 sati izaći sa detaljima o situaciji u Ukrajini - kaže Vučić.

Nabavka transportnih aviona

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, danas je u Madridu potpisan Ugovor o kupovini dva vojna transportna aviona C-295 Casa kompanije "Erbas".

Ugovor su potpisali predstavnik Ministarstva odbrane Srbije pukovnik Aleksandar Cakić, predstavnik Jugoimport SDPR-a Miroslav Mijatović i predstavnici Erbasa Bernhard Brener i Joanis Papahristofilu.

Inače, C-295 CASA je dvomotorni vojni transportni avion, koji se proizvodi u Erbasovom proizvodnom pogonu u Sevilji.

Ima širok spektar transportnih uloga, pa može da služi za prevoz vojnika, padobranaca, transport paleta, medicinski transport, kao i transport avionskih motora ili lakih vojnih vozila.

Taj avion se koristi u više od 25 zemalja sveta i do sada je proizvedeno oko 170 aviona.

Prvobitno je bio namenjen španskom vazduhoplovstvu, ali su ga kasnije koristile i mnoge druge vazduhoplovne snage u svetu.

Pisanja đilasovskih tabloida o teškim udarcima koje Vučić trpi

- Uvek sam se pitao kako postoje ljudi koji se meni u Međunarodnoj zajednici obraća lično. Srbija može da misli svojom glavom i da štiti svoje interese. Nikada nisam razumeo ljude koji uživaju da neko napada njihovu zemlju, samo zato što žele da sednu u moju ili nečiju drugu stolicu. Što se tiče teških udaraca, primam ih ja svaki dan. Naša zemlja je mala, prelepa, ali tučena je svaki put. Mi je volimo najviše na svetu, a tukli su je čime god su stigli. U svim ratovima i u agresiji jedinoj na teritoriji Evrope posle Drugog svetskog rata Srbija je napadana. Zašto ja ne bih naučio da trpim udarce? Mislite da meni nije u interesu da budem velika zvezda i svima u Međunarodnoj zajednici da kažem "Sve što kažete, može". Ali, kako bi se to odrazilo na Srbiju? Mi moramo da mislimo kako ćemo da nabavljamo sirovine. Mnogi bi želeli da Srbija poklekne i odustane od onoga što je gradila. Mi odlučujemo o svojoj sudbini. Što se tiče onih koji nemaju pametnija posla nego da napadaju Srbiju, moj odgovor je ne zanima me. Ja sam već politički veteran i mogu svakakve udarce da istrpim. I one ispod pojasa i svake druge.

Odnosi sa Nemačkom

- Nemačka ministarka spoljnih poslova se najavila da dolazi, ona je uvek dobrodošla, Nemačka je naš važan partner. Ne postoji nijedan zvaničnik u Evropi sa kojim se nisam sreo i nijedan pred kojim nisam otvoreno govorio. Da li sam srećan zbog izjave Viole Fon Kramon, ne mogu reći da jesam, ili zbog izjave da su oni čuvali Albance na Kosovu da Srbi ne bi napravili genocid. Ne kažu oni "Vučiću, ti si glup i ružan", kao što govore moji politički protivnici. Ali oni napadaju Srbiju.

Napadi opozicije i optužbe da se u Srbiji sada više vozi "bmw" nego "lada"

- U njihovo vreme nismo imali ni blizu za "ladu". Drago mi je da nam prebacuju sad da se vozi više "bmw" nego "lada". Ne znam kakve to veze sve ima sa ozbiljnom politikom. Dokon pop i jariće krsti.

Ideja o besplatnim vrtićima

- Što se vrtića tiče, nismo još doneli konačnu odluku, ali ovo je jako važno. Tako bi nam deca bila spremna za školu, sklonili bismo ih sa ulice. Drugo, oslobodićemo roditelje u ruralnim sredinama gde mogu da imaju više dece. Naročito želimo da pomognemo ženama, majkama u njihovim profesionalnim željama i verujem da ćemo uspeti da pronađemo način za to.

Miki Aleksić se provozao "brzim vozom" 38 km/h

- Oni su se vozili vozom od 38 km/h, čudi me da i toliko može da ide. Zbog toga upravo gradimo brzu prugu. Oni ništa po tom pitanju nisu uradili. Kada bih takve stvari demantovao na dnevnom nivou, ništa drugo ne bih mogao da radim.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Romanija

pre 2 godine

Kakvo god bude obaveštenje, Srbija neće ovoditi sankcije Rusiji.

Ja

pre 2 godine

Situacija je jasna, ako zelimo da se postuje medjunarno pravo po pitanju Kosova i Metohije, moramo postovati medjunarodno pravo i u ovom slucaju, tj. celovitost Ukrajine. Takodje, ako smo na EU putu moramo pratiti njihovu politiku, a ako ne zelimo da kvarimo odnose sa Rusijom i uvedemo im sankcije, moramo snositi posledice i prekinuti EU put i koriscenje EU fondova.

Nešo N

pre 2 godine

Odluka je poznata. Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji.

Drina

pre 2 godine

Srbija će poštovati međunarodno pravo, kao što je to radila i do sada.

Marika

pre 2 godine

Španija je nas veliki prijatelj I hvala joj na podršci za Kosovo sto nece priznati njegovu nezavisnost.

Rade R

pre 2 godine

I Srbija se nada da će SAD jasno stajati, rame uz rame, sa Srbijom i osuditi sve one koji krše međunarodno pravo već tri decenije na prostorima bivše Jugoslavije, a i Srbije!

Glasinac

pre 2 godine

I do sada su nas pritiskali da uvedemo sankcije Rusiji, pa to nismo uradili. Nećemo ni sada.

Nešo N

pre 2 godine

Zahvalni smo na stav Španije da neće priznati nezavisnost Kosova.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija