• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.02.2022

12:21

Bezbednost naše dece je prioritet

mup.gov.rs

Politika

Bezbednost naše dece je prioritet

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i predsedavajući Fondacije Amber Alert Evropa Frank Hoen potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju, koji će značajno unaprediti aktivnosti na polju pronalaska nestale dece

„Bezbednost svakog našeg građanina je jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova, a posebno bezbednost naše dece. U svetu u kojem živimo, u svetu brojnih izazova, u svetu u kojem nikada ne možete biti dovoljno sigurni da ste uradili baš sve da sačuvate vaše najmlađe i najdraže inicijativa kakvu ima Amber Alert je dragocena, vredna i važna“, istakao je ministar policije Vulin po potpisivanju Memoranduma.

Ministar policije Aleksandar Vulin je rekao da je zahvalan Amber Alertu na prilici da učimo jedni od drugih, da obavljamo različite obuke, da prepoznajemo najbolje prakse i da koristeći iskustvo drugih policija, drugih organizacija, unapredimo naše kapacitete kada je u pitanju potraga za nestalim licima, nestalom decom.
 
Prema rečima srpskog ministra policije, ne postoji ništa teže od nestanka deteta i kada se to desi, tražite od države, društva, od boga da svi učine sve da bi se onaj koga volite vratio brzo. 

 
„Ovo je još jedan od načina da oni koje najviše volimo budu bezbedni i šta god da se desi da znaju da postoji i ovaj alat, mehanizam, mogućnost da rešimo njihov nestanak i da ih vratimo tamo gde pripadaju, u njihove porodice, gde su najsigurniji i najvoljeniji“, rekao je ministar Vulin.
 
Ministar Vulin je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova apsolutno  posvećeno borbi za sigurnost svakog našeg građanina, a posebno borbi za sigurnost svakog našeg deteta.
 
„Od danas na sajtu Amber Alert Evropa i u njihovoj službenoj komunikaciji sa ponosom će kao jedna od 43 članice stajati i logo Ministarstva unutrašnjih poslova, a isto tako će logo Fondacije Amber Alert Evropa stajati na našem sajtu kao znak da smo usvojili najbolju praksu i da dajemo sve od sebe da sačuvamo svako dete i bezbednost svakog građanina“, naveo je ministar policije Aleksandar Vulin. 
 
Predsedavajući Fondacije Amber Alert Evropa Frank Hoen izrazio je zadovljstvo potpisanim Memorandumom, kojim će se, kako je istakao, učvrstiti postojeći odnosi sa Srbijom na polju nestale dece i uzbunjivanja u vezi sa decom.  
 
„Ovaj sporazum šalje snažnu poruku posvećenosti Srbije projektu Amber Alert i verujem da će doprineti jačanju njene pozicije u oblasti nestalih lica. Lično smatram da je Srbija lider u regionu u ovom pogledu i radujem se saradnji sa vama, jer mnogo toga možemo da naučimo jedni od drugih“, rekao je Hoen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija